Skip to main content

BEAUTY TIPS

Μακιγιάζ για μετά τα 40

Συμβουλές και tips που κάνουν την διαφορά...!



 

Κάθε ηλικία έχει διαφορετικές ανάγκες. Όπως και κάθε επιδερμίδα ξεχωριστά.
Ωστόσο οι κορυφαίοι experts έχουν ξεχωρίσει ανάλογα με το τύπο δέρματος και την ηλικία μιας γυναίκας, τα top προϊόντα και tips που ακολουθούν, προκειμένου να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το γεγονός πως μεγαλώνοντας αλλάζει και η επιδερμίδα μας, οφείλουμε να το αποδεχτούμε, να το αγκαλιάσουμε και να δείχνουμε πιο όμορφες από ποτέ ανεξαρτήτως ηλικίας.  Μόλις οι πρώτες γραμμές έκφρασης γίνουν ορατές και η ελαστικότητα αρχίζει να χάνεται από το πρόσωπο μας, αντί να πανικοβληθούμε και να απευθυνθούμε σε πλαστικές επεμβάσεις… μπορούμε να αναδείξουμε την ομορφιά που κάθε ηλικία έχει να δώσει.

https://www.instagram.com/p/CJrJhHqlnk_/

Στο μακιγιάζ υπάρχουν κάποια λάθη, τα οποία πολλές γυναίκες ακολουθούν, προκειμένου να κρύψουν και να ‘’καλύψουν’’ όσο περισσότερο γίνεται τις ατέλειες τους. Όμως το μακιγιάζ δεν έχει αυτόν τον σκοπό, αλλά να αναδείξει την φυσικότητα και την ομορφιά που ήδη υπάρχει. Ευθύς αμέσως, θα δούμε κάποια από τα δημοφιλέστερα tips για ώριμες επιδερμίδες, τα οποία μόλις ακολουθήσεις θα δεις την όψη σου να αλλάζει και να αποκτά λάμψη και φρεσκάδα.

Πρώτο και κύριο step το αντηλιακό

Οι ώριμες επιδερμίδες είναι πολύ πιο ευαίσθητες στις ακτινοβολίες του ήλιου, γι’ αυτό και εμφανίζουν πολύ εύκολα πανάδες. Επομένως ακόμη και αν τον χειμώνα παραμελείς το αντηλιακό σου, προσπάθησε να είναι το πρώτο και απαραίτητο step στην ρουτίνα ομορφιάς σου.

Τα ενυδατικά και λεπτόρρευστα προϊόντα είναι must

Όσο η επιδερμίδα μας αποκτά περισσότερες γραμμές έκφρασης (ρυτίδες), τόσο πιο λεπτόρρευστα προϊόντα θα λειτουργούν καλύτερα στο πρόσωπο. Καμιά άλλωστε δεν θα ήθελε ένα matte και βαρύ foundation, το οποίο ναι μεν καλύπτει, αλλά αναδεικνύει περισσότερο τις γραμμές. Στις ώριμες επιδερμίδες επιλέγουμε ελαφριά foundation σε υγρή μορφή και με ενυδατικές ιδιότητες. Έτσι θα καταφέρουν να μας δώσουν την κάλυψη που χρειαζόμαστε, ενυδάτωση και μια λαμπερή όψη, η οποία θα απαλύνει τις ατέλειες μας. Ακόμη και αν η επιδερμίδα σου είναι λιπαρή, προτίμησε κάποιο ενυδατικό και ελαφρύ foundation και στην συνέχεια, ‘’σέταρε’’ με πούδρα μόνο τις περιοχές που χρειάζονται (συνήθως μέτωπο, μύτη, πιγούνι).

Το ίδιο ισχύει και με το concealer. Όσο πιο υγρή και ενυδατική σύσταση έχει, τόσο το καλύτερο, ειδικά στην περιοχή των ματιών, όπου οι λεπτές γραμμές είναι έντονες.

Φως κάτω από το φρύδι και στην εσωτερική γωνία του ματιού

Αφού ολοκληρώσεις την βάση σου, περνάμε στα φρύδια. Όσο πιο λεπτά και καλοχτενισμένα τόσο καλύτερα. Για να αναδείξεις ακόμη περισσότερο το βλέμμα σου, οφείλεις να έχεις ένα ομοιόμορφο (και κατά προτίμηση λεπτό σχήμα στα φρύδια), το οποίο ‘’θα ανοίξει’’ το βλέμμα και θα φωτίσει την περιοχή.

Αφού γεμίσεις τα κενά στα φρύδια με ένα μολύβι και τα χτενίσεις καλά, στην συνέχεια, με μια άσπρη σκιά, τοποθέτησε την κάτω ακριβώς από το φρύδι σου. Άπλωσε και λίγη ακόμη ποσότητα, από την άσπρη σκιά, στην εσωτερική γωνία των ματιών. Το tip αυτό, μόλις το εφαρμόσεις, θα δεις αμέσως πιο φωτεινό και ξεκούραστο βλέμμα.

Μίνιμαλ μακιγιάζ= ανάλαφρο, φρέσκο μακιγιάζ

Αν σου αρέσει το έντονο βλέμμα και οι έντονες σκιές και μολύβια ταιριάζουν στο πρόσωπο σου, τότε δεν έχεις παρά να τα εφαρμόσεις. Ωστόσο, όσο πιο λίγα προϊόντα τόσο πιο ανάλαφρο και φρέσκο μακιγιάζ. Μη θεωρείς πως όσα περισσότερα βάλεις, τόσο το καλύτερο. Αντιθέτως, το πολύ και βαρύ μακιγιάζ δεν κολακεύει καθόλου, πόσο μάλλον τις πιο ώριμες επιδερμίδες.

Το ρούζ θα γίνει το αγαπημένο σου προϊόν 

Αν θέλεις κάτι να προσθέσεις παραπάνω, τότε αυτό μπορεί να είναι το ρουζ σου. Αλλά και πάλι καλύτερα να αποφύγουμε τις υπερβολές. Επέλεξε μια ροδακινί απόχρωση αν έχεις πιο σταρένια επιδερμίδα, ή ροζ αν οι αποχρώσεις σου, είναι πιο λευκές και δώσε χρώμα και ζωντάνια στο πρόσωπο σου με το ρούζ. Με ένα φουντωτό πινέλο για απαλό αποτέλεσμα, πρόσθεσε ποσότητα στα ζυγωματικά, στην κόγχη του ματιού, λίγο στην μύτη και το πιγούνι.

https://www.instagram.com/p/CDRtqlXFP_L/

Highlighter σε υγρή μορφή

Το highlighter σε μορφή πούδρας καλύτερα να το αποφύγεις, μιας και είναι πιθανό να δείξει ‘’ψεύτικο’’ και πολύ έντονο. Αντιθέτως λάμψεις σε υγρή μορφή, είναι ότι ακριβώς χρειάζεσαι για να δώσεις φως και φρέσκια όψη στα ζυγωματικά, στο άνω χείλος και λίγο στην μύτη.

Πες όχι στα matte κραγιόν

Όπως αναφέραμε και στην αρχή, τα βαριά και matte προϊόντα δεν θα είναι σύμμαχος σου. Αντιθέτως ελαφριές και ενυδατικές συνθέσεις, θα αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο τα χαρακτηριστικά σου. Έτσι και στα χείλη επέλεξε ένα ενυδατικό balm με χρώμα ή κραγιόν και όχι matte lipstains που θα κάνουν τα χείλη σου ξηρά και θα ‘’κάτσουν’’ στις γραμμές των χειλιών.

 

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί

BEAUTY TIPS

Η Zendaya καλωσόρισε την άνοιξη με μια υπέροχη ξανθιά απόχρωση

 Και είναι εξίσου πανέμορφη και απροσδόκητη με το νέο penny blonde look της

BEAUTY TIPS

Μέσα στην τσάντα ομορφιάς της Keira Knightley

Η Keira Knightley έχει γενέθλια και εμείς γιορτάζουμε τα μυστικά ομορφιάς της  

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.