Skip to main content

BEAUTY TIPS

Πώς θα κρύψεις τις ρυτίδες με αυτά τα εύκολα μυστικά μακιγιάζ

Πρόσωπο χωρίς ατέλειες



Αποτελούν κομμάτι της εμφάνισής μας και πρέπει να τις αγαπάμε. Οι ρυτίδες εμφανίζονται μετά από ορισμένη ηλικία και μας θυμίζουν ότι τα χρόνια περνούν, χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Άλλοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το δέρμα μας και να προκαλέσουν την εμφάνισή τους είναι μεταξύ άλλων η αϋπνία και το στρες που κάνουν το πρόσωπό μας να δείχνει γερασμένο και θαμπό.

Στην αγορά υπάρχει μια ποικιλία προϊόντων που βοηθούν στην αντιμετώπιση των ρυτίδων και υπόσχονται να χαρίσουν σε επιδερμίδα ζωντάνια και σφριγηλότητα. Υπάρχουν επίσης πολλές εξειδικευμένες θεραπείες στο ιατρείο του δερματολόγου τις οποίες κανείς θα μπορούσε να δοκιμάσει. Το πιο εύκολο και οικονομικό που μπορείς να κάνεις όμως, αν θέλεις να κρύψεις τις ρυτίδες σου, είναι να εφαρμόσεις κάποια μικρά μυστικά μακιγιάζ.

Ενυδάτωση

Γνωρίζεις πως είναι το Α και το Ω στην καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας σου, πόσο συχνά όμως απλώνεις την ενυδατική σου κρέμα πριν προχωρήσεις στο μακιγιάζ; Αυτό το προϊόν θα κάνει την επιδερμίδα να δείχνει πιο λεία αμέσως μετά τη χρήση του και μπορεί να δημιουργήσει την τέλεια βάση για το μακιγιάζ.

Foundation

Αν πιστεύεις ότι η μεγαλύτερη ποσότητα foundation θα σου προσφέρει καλύτερη κάλυψη των ρυτίδων, τότε κάνεις λάθος. Κάτι τέτοιο λειτουργεί σίγουρα αντίστροφα και θα τονίσει τις ρυτίδες και τα υπόλοιπα σημάδια γήρανσης του προσώπου, αντί να τα καμουφλάρει. Ένα ωραία μακιγιαρισμένο πρόσωπο πρέπει να δείχνει πάνω από όλα φυσικό. Προτίμησε ένα foundation με light ή medium κάλυψη και εφάρμοσέ το με νωπό σφουγγαράκι.

photo credits Unsplash.com

 

Ζυγωματικά

Ένας τρόπος για να «σβήσεις» τις ρυτίδες ή καλύτερα για να τραβήξεις τα βλέμματα μακριά από αυτές, είναι η εφαρμογή highlighter στην περιοχή των ζυγωματικών. Φωτίζοντας αυτό το σημείο του προσώπου αποσπάς την προσοχή όλων και πετυχαίνεις μια νεανική όψη. Χρησιμοποίησε καλύτερα ένα προϊόν με κρεμώδη υφή και άπλωσε το με τα δάχτυλα ή με πινέλο για ένα πιο διακριτικό και φυσικό αποτέλεσμα σαν η ίδια η επιδερμίδα να λάμπει από μόνη της.

 

 

 

cover photo credits Instagram @josefinevogt

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου

Στα 52 της η Jennifer Garner έχει επιλέξει μια γρήγορη κι απλή ρουτίνα περιποίησης

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός