Έτσι θα σώσεις την επιδερμίδα σου από τους περιβαλλοντικούς ρύπους

Αντιμετώπισε αποτελεσματικά αυτήν την σύγχρονη απειλή

Ειρήνη Διαμαντακίδου

Η ζωή στην πόλη είναι υπέροχη. Όμως, πέρα από τις αρκετές δυσκολίες που έχει η καθημερινότητα σε αυτήν, ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα το οποίο ακούμε ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, είναι οι αρνητικές επιπτώσεις των ρύπων της στην υγεία της επιδερμίδας. Τα καυσαέρια, η σκόνη και άλλες βλαβερές ουσίες που «φιλοξενεί» ο αέρας της πόλης σε συνδυασμό με τις ακτίνες UV (υπεριώδεις ακτίνες) έχουν αρνητικές συνέπειες που μπορούν να γίνουν άμεσα ορατές.

Έτσι, εξαιτίας των περιβαλλοντικών ρύπων στους οποίους εκτίθεται, η επιδερμίδα μπορεί να εμφανίσει ξηρότητα και σημάδια πρόωρης γήρανσης, να δείχνει θαμπή και άτονη. Συγχρόνως όμως γίνεται και πιο ευαίσθητη με κοκκινίλες και ανεξήγητους ερεθισμούς, σημάδι πως οι φυσικοί μηχανισμοί της αυτοάμυνάς της έχουν αποδυναμωθεί ή εμφανίζει μαύρα στίγματα και ακμή, όπως επίσης χάνει τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητά της.

Για να οργανώσεις την άμυνα της επιδερμίδας σου και να τη θωρακίσεις απέναντι σε αυτήν την σύγχρονη απειλή, καλό θα ήταν να ακολουθήσεις πιστά τις παρακάτω συμβουλές.

Κάνε διπλό καθαρισμό προσώπου

Είναι ένα από τα πρώτα βήματα που πρέπει να εντάξεις στην ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου, αν θέλεις να έχεις μια πολύ καλή συνήθεια που θα τη βοηθήσει να ανανεωθεί και να διατηρήσει τη νεανική και υγιή της όψη. Ο διπλός καθαρισμός προσώπου συνίσταται από τους δερματολόγους. Απαλλάσσει την επιδερμίδα από οποιαδήποτε βρωμιά, λιπαρότητα, φυσικά το μακιγιάζ αλλά και τους περιβαλλοντικούς ρύπους. Στο πρώτο στάδιο του διπλού καθαρισμού, χρησιμοποίησε ένα cleansing oil και στο δεύτερο, ένα καθαριστικό προϊόν σε μορφή gel, κρέμας ή foam.

Χρησιμοποίησε προϊόντα με ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά

Αυτά τα εξειδικευμένα προϊόντα, με αντιοξειδωτικές συνθέσεις που δρουν ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, προσφέροντας ανανέωση και ενέργεια. Αφήνουν την επιδερμίδα αναζωογονημένη, λεία και λαμπερή, μειώνοντας το σμήγμα και τις ατέλειες της αστικής ρύπανσης. Δοκίμασε το VINE ACTIV HUILE OVERNIGHT DETOX OIL της CAUDALIE, ένα ξηρό έλαιο που είναι ιδανικό ια το δέρμα που εκτίθεται καθημερινά σε καταστάσεις στρες, ρύπανσης, ηλιακής ακτινοβολίας και ελεύθερων ριζών. Το προϊόν αυτό προωθεί την κυτταρική ανανέωση και αποβάλει τις τοξίνες, η επιδερμίδα εξομαλύνεται και το επόμενο πρωί είναι εμφανώς αναζωογονημένη.

 

Πηγή cover photo: unsplashAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares