Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σεμιφρέντο με καραμέλα, αμύγδαλα και φρουτάκια

Δροσερό, με πλούσια γεύση, το σεμιφρέντο είναι το πιο εύκολο είδος παγωτού, γιατί δεν χρειάζεται παγωτομηχανή.  


Γεωργία Κοντού

Υλικά:

1 ζαχαρούχο γάλα

2 κουτιά φυτική σαντιγί

2 κρόκους βιολογικών αυγών

Pixel
Pixel

2 κουταλάκια γλυκού βανίλια σε απόσταγμα

1 μπουκάλι έτοιμο σιρόπι καραμέλας (330 ml)

1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και ψημένα

1 συσκευασία ζαχαρωμένα και ψιλοκομμένα φρουτάκια

Εκτέλεση:

1. Βάζουμε στο μίξερ να χτυπηθεί το ζαχαρούχο γάλα με τη φυτική σαντιγί πολύ καλά.

2. Προσθέτουμε τους κρόκους και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.

3. Αδειάζουμε την αφράτη κρέμα σε ένα ευρύχωρο μπολ.

4. Συγκεντρώνουμε τα υπόλοιπα: τα αμύγδαλα, τα φρουτάκια και το σιρόπι.

5. Στο γουδί κοπανάμε λίγο τα αμύγδαλα ώστε μερικά να σπάσουν σε κομμάτια και άλλα να μείνουν ολόκληρα. Μπορούμε την ίδια δουλειά να καταφέρουμε κόβοντας τα αμύγδαλα με μαχαίρι σε ξύλο κοπής.

6. Ρίχνουμε στην κρέμα μας τα αμύγδαλα και τα φρουτάκια και ανακατεύουμε.

7. Παγώνουμε 1-2 ώρες το σεμιφρέντο στη κατάψυξη και το βγάζουμε και του ρίχνουμε σχεδόν όλη την καραμέλα (κρατάμε λίγη για να γαρνίρουμε στο σερβίρισμα).

8. Ανακατεύουμε με σπάτουλα με μαλακές, κυκλικές κινήσεις ώστε να μοιραστεί η καραμέλα στο μείγμα αλλά να μη διαλυθεί.

9. Βάζουμε το σεμιφρέντο στο δοχείο που θα το φυλάξουμε και αμέσως στην κατάψυξη για 6-8 ώρες.

Πηγή: Νηστικό αρκούδι δε χορεύει

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη και πιο απολαυστική συνταγή για Bloody Mary

Δώσε χρώμα με ένα κοκτέιλ που σε χαλαρώνει κάθε στιγμή

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λαχταριστό φιλέτο κοτόπουλο με κρεμώδες τυρί και πιπεριές στον φούρνο

Μια εύκολη κι απολαυστική συνταγή

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 14 Μαΐου

Μην επιτρέψετε στα συναισθήματά σας να σας οδηγήσουν σε αδιέξοδα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

16/5 Παγκόσμια Ημέρα Πορτογαλικηής Γλώσσας 2024: Μιράντα Βερούλη & Choro Plus Half Note Jazz Club

Από το φάντο στη σάμπα: Ένα μουσικό ταξίδι με το καράβι του Πορτογαλόφωνου κόσμου