Σωστό ή λάθος: Πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου μετά τη γυμναστική;

Οι ειδικοί δίνουν την απάντηση

Ειρήνη Διαμαντακίδου

Η γυμναστική για κάποιους είναι τρόπος ζωής, για άλλους είναι ένα μέσο για να χάσουν τα περιττά κιλά και να αποκτήσουν μια καλλίγραμμη σιλουέτα και για μια μερίδα ανθρώπων είναι η απόλυτη διέξοδος από το άγχος και το στρες. Η σωματική άσκηση είναι απολαυστική αλλά προπόνηση σημαίνει ιδρώτας και μπάνιο αμέσως μετά από αυτήν.

Τι λένε όμως οι ειδικοί σε σχέση με τα μαλλιά; Πρέπει να τα λούζεις μετά τη γυμναστική ή όχι; Ο Zainab Laftah, σύμβουλος δερματολόγος, σε συνέντευξή του στο R29 δήλωσε πως μετά τη σωματική άσκηση ο ιδρώτας και η λιπαρότητα μπορούν να συσσωρευτούν και έτσι, να δημιουργήσουν ένα φιλμ στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυτό που ονομάζεται «σμηγματορροϊκή δερματίτιδα». Αν έχεις τάση να εμφανίζεις πιτυρίδα, είναι καλύτερο να κάνεις ένα μπάνιο και να τα λούζεις μετά από προπόνηση. Από την άλλη, υποστήριξε ότι αν δεν έχεις τάση για εμφάνιση πιτυρίδας, μπορείς και να παραλείψεις το λούσιμο των μαλλιών.

Ένας άλλος δερματολόγος, ο Benar, είπε πως το να μην λούζεις τα μαλλιά σου μετά από κάθε προπόνηση μπορεί να έχει ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Ωστόσο, τόνισε πως η συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος και υπολειμμάτων σε συνδυασμό με τα φυσικά έλαια του δέρματος και των τριχών, υπάρχει πιθανότητα να προκαλέσουν την εμφάνιση κηλίδων στο τριχωτό.

 

 

 

 

 

 

 

cover photo pexels.comAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares