Skip to main content

BEAUTY TIPS

Όσα δεν γνώριζες για το θαυματουργό Coconut Oil και πως να το εντάξεις στην hair routine σου!

Ανακάλυψε τώρα την αξεπέραστη ενυδάτωση και λάμψη που χαρίζει στα μαλλιά σου!



Δεν χρειάζεται να ψάχνεις πάντα τη λύση σε πανάκριβα προϊόντα ομορφιάς. Πολλές φορές η απλότητα είναι αυτή που μπορεί να σου χαρίσει το ιδανικό αποτέλεσμα για αυτό που χρειάζεσαι! Πόσες φορές δεν έχεις ακούσει για το θαυματουργό Coconut Oil που μπορεί να μετατρέψει τα αφυδατωμένα σου μαλλιά σε μια υπέρλαμπρη κόμη που θα ζηλέψουν όλοι σου οι ακόλουθοι στο instagram! Και no filter needed!

Κι όμως αν και το έχεις ακούσει χιλιάδες φορές κι έχεις δει celebrities να ορκίζονται στα μαγικά του συστατικά, ακόμα δεν του έχεις δώσει τη θέση που αξίζει στο μπάνιο σου! Τώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι (στην κυριολεξία), ήρθε η ώρα σου να το δοκιμάσεις!

Την περίοδο της καραντίνας όπως αναφέρει η hair extensionist Priscilla Valles δοκίμασε το Coconut Oil στα δικά της μαλλιά και τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά θεαματικά. Οι ταλαιπωρημένες άκρες αναδομήθηκαν, ενώ το χρώμα βρήκε ξανά τον χαμένο του τόνο.

Τα λιπαρά οξέα που περιέχει το Coconut Oil θρέφει τα μαλλιά από άκρη σ’άκρη, ωστόσο όπως όλα όσα εφαρμόζουμε στον εαυτό μας χρειάζεται να γίνονται σωστά και συνετά. Ο παράγοντας του χαμηλού κόστους το κάνει προσιτό και ιδανικό για πειραματισμούς. Ο διάσημος hair stylist Andrew Fitzsimons το συστήνει στις πελάτισσές του που έχουν θαμπά, ξηρά μαλλιά καθώς και βαμμένα μαλλιά που έχουν υποστεί διάφορες χημικές επεξεργασίες, ενώ τονίζει πως η χρήση του έχει θετικά σε κάθε τύπο μαλλιών. Είτε λατρεύεις τις homemade beauty routines, είτε οφείλεις μια στάλα ανακούφισης στο ταλαιπωρημένο κεφάλι σου, δες τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις.

4+1 χρήσεις απαιτούν την απόλυτη προσοχή σου

Το μαγικό ελιξίριο καρύδας πέρα από τα μαλλιά, συχνά χρησιμοποιείται ως καταπραϋντικό του δέρματος της κεφαλής και είναι κατάλληλο για φαγούρες και δερματίτιδες, αποτελεί γιατρικό των ούλων και των στοματικών μολύνσεων, ενώ παράλληλα είναι μια ιδανική λιπαρή πρώτη ύλη για όσους προσέχουν τη σιλουέτα και τη διατροφή τους. Η ενυδάτωση, η λάμψη, η προστασία κατά της φθοράς ωστόσο, που χαρίζει στα μαλλιά είναι αδιαμφισβήτητη. Βελτιώνει την υφή τους, λειαίνει τα μήκη και τις άκρες, γεμίζει τα λέπια της τρίχας με αποτέλεσμα να στρώνει το χτένισμα και να λάμπει το χρώμα.

Μια ακόμα χρήση του στην ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου, είναι αντικαθιστώντας με αυτό τα προϊόντα θερμότητας που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσες πριν το στέγνωμα, το ίσιωμα ή την πρέσα. Το Coconut Oil προστατεύει την τρίχα από την έντονες θερμοκρασίες, δημιουργεί anti frizz αποτέλεσμα και είναι ο σύμμαχός σου για ακαταμάχητα sleek hairstyles.

Keep in mind

Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέχω κατά την εφαρμογή του; Πότε μπορεί να πετύχω ένα αντίστροφο αποτέλεσμα; Υπάρχει κάτι που μπορεί να σε σταματήσει από το να το εντάξεις στις άμεσες αγορές σου; Επειδή είναι κρίμα να πας για μαλλί και να φύγεις κουρεμένη, άκου τι πρέπει να έχεις στο μυαλό σου.

To Coconut Oil μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σου, όταν αυτό δεν εισχωρεί στην τρίχα και παραμένει στην επιφάνεια, κάνοντας βαριά την τρίχα και πιο ευάλωτη στις φθορές. Κι αυτό γίνεται όταν το παρακάνεις με την ποσότητα, αλλά και αν δεν είναι καλής ποιότητας.

Πώς απλώνω το Coconut OIl στα μαλλιά

Αυτό απαιτεί διάφορες δοκιμές για να βρεις αυτό που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες.

Μπορείς να το εφαρμόσεις σαν μια θεραπεία νύχτας που θα απλώσεις το βράδυ τόσο στο τριχωτό όσο και στα μήκη και θα ξεβγάλεις το πρωί, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως μια σύντομη μάσκα πριν το λούσιμο καθώς και να αντικαταστήσει το leave in conditioner σου μετά το λούσιμο, αφού το ζεστάνεις ελαφρώς, με την προϋπόθεση να λούσεις ξανά τα μαλλιά μετά από 1- 2 ώρες. Last but not least, μπορεί να γίνει το πιο πολύτιμο μυστικό σου στο styling περνώντας μια μικρή ποσότητα στις άκρες ή τις φύτρες που θέλεις τόσο να τιθασεύσεις. 

Για μαλλιά απαλά σαν χάδι, τώρα ξέρεις, βάλε λάδι..

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της