Skip to main content

BEAUTY TIPS

Γιατί οφείλεις να εντάξεις τη βιταμίνη Ε στο καθημερινό σου skincare!

Η απόλυτη βιταμίνη ομορφιάς σου ανοίγει τα χαρτιά της!



Σίγουρα κάπου θα έχει πάρει το αυτάκι σου για τα πολλαπλά οφέλη της βιταμίνης Ε στην επιδερμίδα σου και στην υγεία σου γενικότερα. Δεν είναι τυχαίο που την αποκαλούν άλλωστε βιταμίνη της ομορφιάς αφού βοηθά παράλληλα το δέρμα, τα μαλλιά, τα νύχια, τους πολύτιμους ιστούς της επιδερμίδας και βοηθάει στην ανανέωση των κυττάρων. Έτσι αν παρατηρείς τελευταία να σε απασχολούν ξηρό δέρμα, λεπτές γραμμές, ερυθρότητα και ένα σωρό ακόμα δερματικά προβλήματα αισθητικής φύσης αλλά και μη ενέδωσε στα θαυματουργά οφέλη που μπορεί να σου προσφέρει. 

 

Τι είναι η βιταμίνη Ε

Η πολύτιμη Βιταμίνη Ε, διατίθεται συνολικά σε 8 μορφές και βρίσκεται στα φρούτα, τα λαχανικά, τα έλαια και τους ξηρούς καρπούς. Είναι ένα καταπληκτικό αντιοξειδωτικό που πάνω από όλα βρίσκεται στο ίδιο μας το σώμα και παρατηρείται στο σμήγμα του δέρματος. Άτομα με λιπαρό δέρμα έχουν υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης Ε και γι αυτό άλλωστε λένε οι ειδικοί, πως αυτές οι επιδερμίδες δεν εμφανίζουν εύκολα και νωρίς ρυτίδες. 

Οι δύο πιο κοινές μορφές της βιταμίνης Ε στην περιποίηση του δέρματος βρίσκονται στις τοκοφερόλες και τις τοκοτριενόλες. Εξαιτίας της λιπόφιλης δομής της, η βιταμίνη Ε διεισδύει καλύτερα στο δέρμα από κάθε άλλη αντίστοιχη και προσφέρει απλόχερα τα οφέλη της. 

 

Γιατί να την χρησιμοποιήσω; 

Η βιταμίνη Ε έχει πραγματικά πολλές εφαρμογές και χαρίζει λύση σε ένα σωρό δερματικά προβλήματα. Δες παρακάτω σε ποιες περιπτώσεις προσφέρει μοναδικά αποτελέσματα κι αν βρίσκεις κάπου εκεί ανάμεσα και το δικό σου δεν έχεις παρά να ξεκινήσεις τη δική σου προσωπική θεραπεία ομορφιάς. 

Σκέψου πόσο μοναδική είναι η φύση και πόσο έχει προνοήσει για εμάς, αφού η συγκεκριμένη βιταμίνη έχει τόσο αντιοξειδωτικές όσο και ενυδατικές ιδιότητες. Βοηθάει στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών και την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Λειτουργεί επίσης ως φυσικό μαλακτικό της επιδερμίδας και βοηθά να κλειδώσει την υγρασία και να διώξει την ξηρότητα. Έχει τη δυνατότητα να επουλώνει πληγές, εγκαύματα, ουλές, αναπλάθοντας και αποκαθιστώντας τη φθορά, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ηρεμεί το δέρμα από ερεθισμούς και ανακουφίζει από δερματικές παθήσεις όπως ψωρίαση, έκζεμα και ροδόχρους ακμή. Είναι ικανή να μειώσει το οίδημα και την ερυθρότητα, ενώ παράλληλα προσφέρει φωτοπροστασία από την υπεριώδης ακτινοβολία και θεωρείται μια πραγματική ασπίδα για το δέρμα. Μαζί με το αντηλιακό είναι ένα άπαιχτο δίδυμο για την προστασία σας ενάντια στον καρκίνο του δέρματος. 

 

Πότε να μην την χρησιμοποιήσω; 

Οπως όλα δεν είναι πάντα για όλους έτσι και η βιταμίνη Ε. Μπορεί απλά να μην είναι κατάλληλη για το δέρμα σου. Επειδή θεωρείται ένα από τα βασικά αλλεργιογόνα, μπορεί να σου προκαλέσει ερεθισμό ή κάποια αλλεργική αντίδραση. Γι αυτό οτιδήποτε εφαρμόζεις για πρώτη φορά είναι καλό να κάνεις πρώτα ένα μικρό δοκιμαστικό τεστ δυσανεξίας. Τα δέρματα για παράδειγμα με ευαισθησία ή με τάση ακμής, χρειάζονται περισσότερη προσοχή στην επαφή τους με την βιταμίνη Ε, καθώς μπορεί να έχουν ξεσπάσματα, δημιουργώντας το αντίθετο αποτέλεσμα στην επιδερμίδα. 

 

Πού θα τη βρω; 

Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά προϊόντα ομορφιάς με κύριο συστατικό τη βιταμίνη Ε. Διατίθεται σε κρέμα, λοσιόν αλλά και καθαριστικό καθώς και συμπληρώματα διατροφής που ωφελούν συνολικά τον οργανισμό από μέσα προς τα έξω. Αν επιλέξεις ένα προϊόν βιταμίνης Ε σε oil υφή, θυμήσου να το αφήσεις σαν το τελευταίο βήμα της καθημερινής βραδινής σου ρουτίνας ομορφιάς, ώστε να μην εμποδίζει τα υπόλοιπα προϊόντα να εισχωρήσουν στην επιδερμίδα σου. 

 

Με όλη αυτή τη γνώση, τι λές; Αξίζει μια δοκιμή; 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς οι οροί υαλουρονικού οξέος να κρατούν το δέρμα σας ενυδατωμένο

Δώστε στην επιδερμίδα σας αυτή την έξτρα υγρασία

BEAUTY TIPS

3 tips για μεταξένια μαλλιά

Όπως τα προτείνουν οι hair experts

BEAUTY TIPS

4 λόγοι για τους οποίους τα leave-in προϊόντα μπορούν να μεταμορφώσουν τα μαλλιά σου

Σε περίπτωση που έψαχνες κίνητρο για να τα βάλεις στη ζωή σου!

Προτεινόμενα

CELEBS

Κατερίνα Καινούργιου: Το λαμπερό δείπνο για τα γενέθλιά της πλάι στο κύμα

«Ένας χρόνος πιο κοντά στο να γίνω milf», ήταν το μήνυμα στην τούρτα της

FOOD

5 συμβουλές αποτοξίνωσης για το συκώτι μας μετά το Πάσχα

Ποιες συμβουλές να ακολουθήσεις για την επαναφορά του ήπατος στην κατάστασή του πριν από το σύντομο, μα έντονο διάλειμμα των διακοπών του Πάσχα

CELEBS

Η πριγκίπισσα Σάρλοτ έχει γενέθλια - Η φωτογραφία που τράβηξε η Κέιτ

To μήνυμα του πριγκιπικού ζεύγους στον λογαριασμό του στο instagram