Skip to main content

BEAUTY TIPS

Microneedling: Μια επαγγελματική θεραπεία ομορφιάς στο σπίτι σου!

Δες πως θα κατακτήσεις υπέροχο λαμπερό πρόσωπο από την άνεση του σπιτιού σου! 



Μπορεί να μην νιώθεις καλά στη σκέψη πως η ομορφιά απαιτεί τόσες θυσίες ώστε να τρυπιέσαι για να κατακτήσεις την απόλυτη επιδερμίδα. Ωστόσο στην πράξη ίσως δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο στη θεωρία. Άλλωστε μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος δεν έλεγαν οι παλιοί; To microneedling υπόσχεται λαμπερό δέρμα και βελτιωμένη υφή και πρέπει μάλλον να το δοκιμάσεις. 

Ενώ το microneedling έχει σχεδιαστεί για να γίνεται από επαγγελματία, υπάρχουν επιλογές για θεραπεία microneedling και στο σπίτι. Η χρήση ενός dermaroller στον χώρο σου, μπορεί να είναι επικίνδυνη και να βλάψει το δέρμα σου εάν δεν γίνει σωστά. Γιαυτό είναι καλό πάντα πριν την εφαρμογή  να μιλάς με τον δερματολόγο ή τον αισθητικό σου.

Πώς λειτουργεί το microneedling;

Το Microneedling είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται. Η διαδικασία χρήσης ενός dermaroller στο πρόσωπό σου. Ένας κύλινδρος που αποτελείται από πολλές μικροσκοπικές βελόνες που διεισδύουν στο δέρμα και προκαλούν την απαραίτητη αιμάτωση στην επιδερμίδα, ώστε να ανανεωθεί αλλά και να εισχωρήσουν πολύτιμα συστατικά στις πιο εσωτερικές στοιβάδες. 

Σύμφωνα με skincare experts υπάρχουν δύο βασικά οφέλη στο microneedling. Πρώτον διεγείρει τους επιδερμικούς αυξητικούς παράγοντες για την ενίσχυση του κολλαγόνου και της ελαστίνης κάνοντας το δέρμα σφριγηλό και δεύτερον όπως είπαμε και πριν, αυξάνει την απορρόφηση των ενεργών συστατικών κατά 90%, καθιστώντας αυτή τη διαδικασία μία από τις πιο ισχυρές και αποτελεσματικές για να προλάβεις τα πρώιμα σημάδια γήρανσης.

Το Microneedling θέτει τις βάσεις για υπέροχο δέρμα και ομοιόμορφη επιδερμίδα, χάρη στο κολλαγόνο που παράγεται και βοηθά την αντιμετώπιση λεπτών γραμμών, κηλίδων και ουλών ακμής.

Είναι ασφαλές το microneedling στο σπίτι;

Σίγουρα μια μεσοθεραπεία στην καρέκλα ενός δερματολόγου είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή. Ωστόσο, το microneedling μπορεί να γίνει με ασφάλεια και στο σπίτι. Το πιο σημαντικό πράγμα που θα πρέπει να προσέξεις είναι το μέγεθος της βελόνας, καθώς στην αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία dermaroller με βάση το μέγεθος της βελόνας τους. 

Το microneedling στο σπίτι θα πρέπει να γίνεται με roller πάχους 0,2 mm, συστήνουν οι ειδικοί. Αυτές θεωρούνται καλλυντικές βελόνες, ασφαλείς και αποτελεσματικές για χρήση στο σπίτι καθημερινά για να πετύχεις παράλληλα και τα εξαιρετικά αποτελέσματα που επιοθυμείς. Οι βελόνες 0,5 mm και μεγαλύτερες πρέπει πάντα να χρησιμοποιούνται από εξουσιοδοτημένο επαγγελματία.

Πότε πρέπει να αποφύγεις τη χρήση του microneedling; Όταν αντιμετωπίζεις πρόβλημα με την ακμή που είναι σε έξαρση. Γιατί μπορεί έτσι να μεταφέρεις βακτήρια σε όλο το πρόσωπο και να επιδεινώσει την κατάστασή σου. Ωστόσο, ένα derma roller μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κυστική ακμή και να έχει ευεργετικά αποτελέσματα καθώς μπορεί να οδηγήσει τα ενεργά συστατικά βαθύτερα στη βλάβη και να την αντιμετωπίσεις πιο γρήγορα.

Τελικά υπάρχουν πολλές περισσότερες λύσεις για τα ενοχλητικά δερματικά και αισθητικά προβήματα. Μπορείς να είσαι πραγματικά χαρούμενη...η ομορφιά είναι πια στο χέρι σου!  

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς οι οροί υαλουρονικού οξέος να κρατούν το δέρμα σας ενυδατωμένο

Δώστε στην επιδερμίδα σας αυτή την έξτρα υγρασία

BEAUTY TIPS

3 tips για μεταξένια μαλλιά

Όπως τα προτείνουν οι hair experts

BEAUTY TIPS

4 λόγοι για τους οποίους τα leave-in προϊόντα μπορούν να μεταμορφώσουν τα μαλλιά σου

Σε περίπτωση που έψαχνες κίνητρο για να τα βάλεις στη ζωή σου!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Σαββάτου 4 Μαΐου

Οργανώστε τις υποθέσεις σας βάζοντας προτεραιότητες σε ό,τι έχετε ανάγκη πρώτα

ΣΙΝΕΜΑ

May the 4th be with you με 20 από τις πιο ρομαντικές στιγμές Star Wars

Η αγάπη είναι μεγάλη με τον γαλαξία - απέραντη

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Voés Festival επιστρέφει για δεύτερη χρόνια στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Mε τους Villagers of Ionnina City, Social Waste, Γιάννη Αγγελάκα και οι 100°C, Πάνο Βλάχο, Σκιαδαρέσες, Λόγος Τιμής, LosTre, Κωσταντή Πιστιόλη, Pagan και Λεωνίδα Μπαλάφα