Skip to main content

BEAUTY TIPS

10 απαραίτητα tips για τη φροντίδα των λιπαρών μαλλιών

Να τι πρέπει να προσέχεις αν τα μαλλιά σου είναι λιπαρά.



Η διαχείριση και η φροντίδα των λιπαρών μαλλιών μπορεί να είναι φαινομενικά μια πρόκληση, υπάρχουν όμως αρκετές πολύτιμες συμβουλές εκεί έξω, αλλά και πρακτικές που μπορείς να ενσωματώσεις στη ρουτίνα σου για να μετριάσεις την υπερβολική λιπαρότητα και να διατηρήσεις τα μαλλιά σου φρέσκα και απαλά. Ακολουθούν 10 απαραίτητα tips για τη φροντίδα των λιπαρών μαλλιών που πρέπει να γνωρίζεις.

Σωστό λούσιμο

Λούσε τα μαλλιά σου τακτικά για να αφαιρέσεις την περίσσεια λιπαρότητας, χωρίς όμως να προχωράς σε υπερβολές. Στόχευσε στο λούσιμο μέρα παρά μέρα ή ανά τρεις μέρες αν βλέπεις ότι μπορείς να το καταφέρεις.

Χρησιμοποίησε ένα απαλό σαμπουάν

Διάλεξε ένα ήπιο σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα, σχεδιασμένο για λιπαρά μαλλιά. Απόφυγε τα σκληρά σαμπουάν που μπορούν να αφαιρέσουν την υπερβολική λιπαρότητα, καθώς αυτό μπορεί να αναγκάσει το τριχωτό της κεφαλής να παράγει ακόμη περισσότερα έλαια.

Εστίασε στο τριχωτό της κεφαλής

Όταν λούζεσαι, επικεντρώσου στον καθαρισμό του τριχωτού της κεφαλής σου και όχι στο μήκος των μαλλιών σου. Κάνε μασάζ με το σαμπουάν στο τριχωτό της κεφαλής χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σου για να αφαιρέσεις την περίσσεια λιπαρότητας και να τονώσεις την κυκλοφορία του αίματος.

Ξέπλυνε καλά

Φρόντισε να ξεπλύνεις καλά τα μαλλιά σου μετά το λούσιμο. Τα υπολείμματα που μένουν στο τριχωτό της κεφαλής μπορούν να συμβάλουν στη λιπαρότητα. Χρησιμοποίησε χλιαρό νερό για να ανοίξεις τα λεπια των μαλλιών και να διευκολύνεις την απομάκρυνση της συσσώρευσης λιπαρότητας και προϊόντων.

Εφάρμοσε conditioner μόνο στις άκρες

Εφάρμοσε conditioner κυρίως στις άκρες των μαλλιών σου, αποφεύγοντας το τριχωτό της κεφαλής. Αυτό αποτρέπει τη συσσώρευση πρόσθετης λιπαρότητας στο τριχωτό της κεφαλής. Σκέψου να χρησιμοποιήσεις ένα ελαφρύ conditioner που δίνει όγκο.

Ξηρό σαμπουάν

Το dry shampoo είναι ένα εύχρηστο προϊόν για την απορρόφηση της περίσσειας λιπαρότητας μεταξύ των λουσιμάτων. Άπλωσέ το στις ρίζες, άφησέ το να καθίσει για λίγα λεπτά και μετά βούτσισέ το για να διανεμηθεί το προϊόν και να αφαιρεθεί το η λιπαρότητα.

Απόφυγε τα βαριά προϊόντα styling

Τα βαριά προϊόντα styling μπορούν να βαρύνουν τα μαλλιά σου και να συμβάλλουν στη λιπαρότητα. Διάλεξε ελαφριά ή χωρίς έλαια προϊόντα styling και χρησιμοποίησέ τα με φειδώ.

Απόφυγε να αγγίζεις τα μαλλιά σου

Το να αγγίζεις τα μαλλιά σου με τα χέρια σας μπορεί να μεταφέρει έλαια από τις άκρες των δακτύλων στα μαλλιά σου, κάνοντας τα πιο λιπαρά.

Τακτικό βούρτσισμα

Βούρτσισε τα μαλλιά σου τακτικά για να διανεμηθούν φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής κατά μήκος των μαλλιών.

Ισορροπημένη διατροφή και ενυδάτωση

Η ισορροπημένη διατροφή και η σωστή ενυδάτωση συμβάλλουν στη συνολική υγεία των μαλλιών σου. Βάλε στο μενού τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα και παράμεινε ενυδατωμένη για να υποστηρίξεις την υγεία του τριχωτού της κεφαλής σου.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Το κούρεμα princess bob είναι το hot trend για το καλοκαίρι

Δείτε πώς να αποκτήσετε το look

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

SINGLES

Η ψυχολογική ανάγνωση της Εβδομάδας των Παθών

Τα δέκα συναισθήματα του Πάσχα και πώς θα σε οδηγήσουν στην αυτογνωσία

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου: Τα αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο μετά τον χωρισμό της

Τι πιστεύει η γνωστή ηθοποιός για τα κακεντρεχή σχόλια στα social

BLOGS

«Όσο μπορείς» ένα ποιητικό πρότζεκτ της ποιήτριας-καθηγήτριας Αναστασίας Γκίτση και των μαθητών του ΓΕΛ Νυρεμβέργης

“Όσο μπορείς” ένα video που τρέχει… δεν σταματά… και συνομιλεί με το ποίημα του Κ.Π. Καβάφη