Skip to main content

BEAUTY TIPS

Πώς να βάλεις το γλυκολικό οξύ στη φαρέτρα του καθημερινού σου skincare

Όλα όσα πρέπει να κάνεις για να ξεκινήσεις σωστά και αποτελεσματικά τη χρήση του γλυκολικού οξέως.



Η εισαγωγή του γλυκολικού οξέος στο skincare routine σου μπορεί να κάνει θαύματα στην υφή της επιδερμίδας, χαρίζοντας λάμψη στο ταλαιπωρημένο και κουρασμένο δέρμα. Αυτή θα πρέπει να γίνεται σταδιακά, επιτρέποντας στο δέρμα να προσαρμοστεί και να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο ερεθισμού. Το γλυκολικό οξύ είναι ένα άλφα υδροξυ-οξύ (AHA) που απολεπίζει το δέρμα, προάγει την ανανέωση των κυττάρων και μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών, ρυτίδων και ανομοιόμορφου τόνου. Ακολουθεί ένας step by step οδηγός για το πώς να εισάγεις το γλυκολικό οξύ στην καθημερινή σου ρουτίνα.

Ξεκίνα με χαμηλή συγκέντρωση

Ξεκίνα με ένα προϊόν που έχει χαμηλότερη συγκέντρωση γλυκολικού οξέος (συνήθως περίπου 5-7%). Αυτό βοηθά το δέρμα σου να συνηθίσει στο οξύ χωρίς να προκαλείται υπερβολικός ερεθισμός.

Κάνε ένα patch test

Πριν εφαρμόσεις το προϊόν σε ολόκληρο το πρόσωπό σου, κάνε ένα patch test σε μια μικρή, δυσδιάκριτη περιοχή του δέρματός σου. Αυτό σε βοηθά να αξιολογήσεις το πώς αντιδρά το δέρμα σου στο οξύ.

Συχνότητα

Ξεκίνα χρησιμοποιώντας το προϊόν γλυκολικού οξέος μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Αυτή η συχνότητα επιτρέπει στο δέρμα σου να προσαρμοστεί σταδιακά.

Εφάρμοσε σε καθαρό, στεγνό δέρμα

Χρησιμοποίησε γλυκολικό οξύ σε καθαρό, στεγνό δέρμα. Μετά τον καθαρισμό, περίμενε λίγα λεπτά για να βεβαιωθείς ότι το δέρμα σου είναι εντελώς στεγνό πριν εφαρμόσεις το προϊόν.

Ακολούθησε με την ενυδατική σου κρέμα

Εφάρμοσε μια ενυδατική κρέμα αφού το γλυκολικό οξύ έχει απορροφηθεί από το δέρμα σου. Αυτό βοηθά στην ενυδάτωση και τη διατήρηση του φραγμού του.

Χρησιμοποίησε αντηλιακό καθημερινά

Το γλυκολικό οξύ αυξάνει την ευαισθησία του δέρματός σου στον ήλιο, επομένως είναι σημαντικό να φοράς ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με SPF 30 τουλάχιστον κάθε μέρα, ακόμη και τις συννεφιασμένες μέρες.

Παρακολούθησε το δέρμα σου

Δώσε προσοχή στο πώς αντιδρά το δέρμα σου. Εάν παρατηρήσεις υπερβολική ερυθρότητα, ερεθισμό ή ξεφλούδισμα, μείωσε τη συχνότητα ή συνέχισε με χαμηλότερη συγκέντρωση οξέως.

Αύξησε σταδιακά τη συχνότητα

Μετά από μερικές εβδομάδες συνεχούς χρήσης χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορείς να εξετάσεις το ενδεχόμενο να αυξήσεις τη συχνότητα εφαρμογής γλυκολικού οξέος. Αυτό μπορεί να γίνεται κάθε δεύτερη μέρα ή όσο αυτό είναι ανεκτό από το δέρμα σου.

Εφάρμοσε προϊόντα με προσοχή στην ισορροπία του pH

Αναζήτησε προϊόντα με επίπεδο pH μεταξύ 3 και 4, καθώς αυτό είναι το βέλτιστο εύρος για να είναι αποτελεσματικό το γλυκολικό οξύ.

Απόφυγε την ανάμειξη με ορισμένα συστατικά

Δείξε προσοχή σχετικά με τη χρήση του γλυκολικού οξέος σε συνδυασμό με άλλα ενεργά συστατικά όπως η βιταμίνη C, η ρετινόλη ή το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου. Γενικά συνίσταται να εισάγεις αυτά τα προϊόντα ξεχωριστά και να παρατηρήσεις το πώς αντιδρά το δέρμα σου σε κάθε ένα από αυτά.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

3 συχνά λάθη που κάνεις και καταστρέφεις το χρώμα των μαλλιών σου

Το ήξερες ότι αυτές οι συνήθειες επηρεάζουν τα βαμμένα μαλλιά;

BEAUTY TIPS

Μακιγιάζ: 2 κόλπα που λεπταίνουν το πρόσωπο

Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα

BEAUTY TIPS

Πώς οι οροί υαλουρονικού οξέος να κρατούν το δέρμα σας ενυδατωμένο

Δώστε στην επιδερμίδα σας αυτή την έξτρα υγρασία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 7 Μαΐου

Για να ισορροπήσετε τις αντιθέσεις που υπάρχουν, πάρτε πρωτοβουλίες

SINGLES

Τι σημαίνει όταν ένας άντρας σε φιλάει στο πρώτο ραντεβού;

Βιάζεται; Ξέρει τι θέλει; Ή σε ερωτεύεται; Συνέχισε να διαβάζεις για περισσότερους λόγους

ΥΓΕΙΑ

Πόση ώρα μετά τον πρωινό σου καφέ πρέπει να βουρτσίσεις τα δόντια σου

Η απάντηση των ειδικών μπορεί να σε εκπλήξει