Skip to main content

BEAUTY TIPS

9 τροφές για λευκότερο χαμόγελο!

Αποκτήστε το πιο όμορφο χαμόγελο με μικρά απλά tips! 



Ζηλεύετε τα όμορφα χαμόγελα με τα ολόλευκα μαργαριταρένια δόντια των σταρ; Έχετε πιάσει τον εαυτό σας να ποθείτε κι εσείς το ίδιο; Σίγουρα ένα όμορφο χαμόγελο είναι ίσως από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του προσώπου μας καθώς το φωτίζει και μας κάνει γοητευτικούς κι αφοπλιστικούς. 

Αν με τα χρόνια θεωρείτε πως δεν θα έπρεπε να χαμογελάτε τόσο και θέλετε να επαναφέρετε τη λάμψη που είχε παλιότερα, ή αναζητάτε τρόπους που απαιτούν χρόνο αλλά και χρήμα ρίξτε μια ματιά παρακάτω.

Αφήστε κάτω το πολλοστό φλιτζάνι καφέ που κρατάτε ή το ποτήρι με το κόκκινο κρασί που συνηθίζετε να πίνετε το βράδυ και αποχωριστείτε τους αντιαισθητικούς λεκέδες  που έχουν χαρίσει στα δόντια σας το νέο τους χρώμα άμεσα.

Ναι!! Μπορείτε να βελτιώσετε το χαμόγελό σας εύκολα κι απλά με απλές τροφές, αρκεί να τις εντάξετε πιστά στο καθημερινό διαιτολόγιό σας. Πέρα από φωτεινό, το χαμόγελό σας θα διατηρηθεί για πολλά χρόνια υγιές και αξιοζήλευτο.

  • Τα μήλα είναι ο,τι καλύτερο για τα δόντια μας. Η τραγανή τους φλούδα απομακρύνει την πλάκα και είναι εξαιρετικό συμπλήρωμα μετά το φαγητό αν δεν σκοπεύετε να τα βουρτσίσετε αμέσως. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ένα μήλο την ημέρα..

 

  • Μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο γάλα, οπότε και στα σκληρά τυριά επιβραδύνει την διάβρωση του σμάλτου των δοντιών μας κάτι που είναι απαραίτητο ώστε να διατηρούνται λαμπερά και υγιή.

  • Αν πραγματικά επιθυμούμε την αναγέννηση ενός εκθαμβωτικού χαμόγελου, το μάσημα των σκληρών ξηρών καρπών όπως τα αμύγδαλα είναι απαραίτητο σε καθημερινή βάση. Δημιουργούν  μια ελαφριά απολέπιση στα δόντια, κι απομακρύνουν την πλάκα καθώς και τους επίμονους λεκέδες από την επιφάνεια των δοντιών.

 

  • Οι επιστήμονες οδοντίατροι συνιστούν να μασάμε συχνά φρούτα όπως τα αχλάδια επειδή κάποια οξέα που περιέχουν βοηθούν ώστε να διασπούν και να απομακρύνουν τα βακτήρια που προκαλούν προβλήματα στα δόντια μας.



  • Τα αγγούρια είναι καλή πηγή φυτικών ινών κι εξαιρετική τροφή για τα ούλα και τα δόντια καθώς κατά το μάσημα απομακρύνεται η ζάχαρη και τα χημικά υπολείμματα που έχουν συσσωρευτεί στα δόντια ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία.

 

  • Τα γαλακτοκομικά προϊόντα κι ειδικά το γιαούρτι αποδεικνύονται ως superfoods για τα δόντια μας καθώς διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα ασβεστίου κάτι που τα δυναμώνει ενώ αποκαθιστούν το σμάλτο τους κάνοντάς τα να δείχνουν λευκότερα και πιο υγιή.

 

  • Οι φράουλες είναι εξαιρετικά φρούτα με συστατικά και οξέα που προάγουν τη λεύκανση των δοντιών μας ενώ παράλληλα λειτουργούν και ως αντισηπτικό. Απομακρύνουν όλα τα σκούρα σημάδια από την επιφάνεια του σμάλτου των δοντιών.

 

  • Τα καρότα είναι ικανά να απομακρύνουν ακόμα και τους πιο κρυφούς λεκέδες από τα δόντια.

 

  • Οι μπανάνες με το μαγνήσιο και τις βιταμίνες τους βοηθούν κι αυτές στη λεύκανση των  δοντιών. Ένα χρήσιμο τρικ είναι να χρησιμοποιείτε το εσωτερικό της φλούδας της μπανάνας τρίβοντάς το στα δόντια όπως θα κάνατε με μια οδοντόβουρτσα.

Την επόμενη φορά που θα σας μιλήσουν για κάποιο νέο επαναστατικό προϊόν λεύκανσης δοντιών κλείστε το μάτι πονηρά και χαμογελάστε με όλη σας τη ψυχή!! 



.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της