Skip to main content

BEAUTY TIPS

Nικητές Prix de Beauté 2023: Νέα Ελληνικά Βrands

Τα φετινά Βραβεία Ομορφιάς Prix de Beauté ολοκληρώθηκαν με μια πολλά υποσχόμενη κατηγορία, τα Νέα Ελληνικά Brands



Νεοαφιχθείσες εταιρείες με ελληνική υπογραφή, ξεχώρισαν για τις καινοτόμες φόρμουλες και τον πρωτοποριακό συνδυασμό φύσης και τεχνολογίας. Όλοι οι Νικητές Prix de Beauté 2023 ανακοινώθηκαν στις 21 Νοεμβρίου σε λαμπερή εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

R NIKH1

Χρυσό Βραβείο: Κέαρ, Brand Concept

Καλλυντικές φόρμουλες 3.000 ετών αναβιώνουν σε υπερ-συμπυκνωμένες άνυδρες συνθέσεις που αναβαθμίζουν την καθημερινή μας φροντίδα.

Τα πρώτα ιστορικά καταγεγραμμένο ελληνικά καλλυντικά αναβιώνουν σήμερα μέσα από την διαφορετική προσέγγιση του νέου ελληνικού brand Kear®. Σε αυτή την δημιουργική διαδικασία, συνδυάστηκε με επιτυχία η πλούσια ιστορία του τόπου μας με το πάθος και την αγάπη των ιδρυτών για τα προϊόντα της ελληνικής γης. Ταπεινά αλλά ισχυρά ελληνικά βότανα προστέθηκαν σε καλλυντικές φόρμουλες 3.000 ετών. Διατηρώντας την αγνότητα και την φυσικότητα τους, προκειμένου να έχουν υψηλή αποτελεσματικότητα.

Ιδιαίτερη εντύπωση δημιουργεί το γεγονός ότι όλα τα προϊόντα της Kear® δεν περιέχουν νερό. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι αποκτούν μία υπερ-συμπυκνωμένη υφή που προσφέρει τον καλύτερο συνδυασμό οικονομίας και διάρκειας στο ράφι. Συγκριτικά με τα υπόλοιπα προϊόντα της κατηγορίας τους. Παράλληλα, τα συστατικά τους είναι σχεδιασμένα για να βοηθούν στην άμεση απορρόφηση των ευεργετικών ουσιών των βοτάνων που περιέχουν χρησιμοποιώντας ελάχιστη ποσότητα προϊόντος (το 1/3 της συνηθισμένης).

Multi-use συνθέσεις με φυσικά συστατικά

Όλες οι συνθέσεις είναι πολυ-χρηστικές. Όπως το hero product της σειράς AgeDefying Face Balm, που λειτουργεί ως κρέμα ημέρας, νύχτας, κρέμα για τον λαιμό και το ντεκολτέ. Επιπλέον, μπορεί να εφαρμοστεί και ως ενυδατική μάσκα ύπνου (sleep-in mask) με 100% φυσικά συστατικά ακόμα και στην ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια. Η μείωση των απορριμμάτων και η αρχή της βιωσιμότητας αποτελούν βασικές αρχές του brand. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, τα προϊόντα της Kear® παρασκευάζονται σε πιστοποιημένα εργαστήρια από αγνές πρώτες ύλες. Και μόνο από τοπικούς παραγωγούς. Ταυτόχρονα, υπόκεινται σε αυστηρό έλεγχο ποιότητας και η σύνθεσή τους είναι λιτή, διαφανής και κατανοητή. Κανένα προϊόν δεν δοκιμάζεται σε ζώα και οι συσκευασίες είναι eco-friendly γυάλινες και ανακυκλώσιμες.

Λόγω της αγνότητάς τους, όλα τα προϊόντα της σειράς Kear® μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλους. Ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, τύπου και τόνου δέρματος. Ο στόχος της Kear® για μία πιο συνειδητή προσωπική περιποίηση με προϊόντα μη-παρεμβατικά, απόλυτα φυσικά και αποτελεσματικά, φαίνεται να έχει μεγάλο αντίκτυπο και εκτός συνόρων. Προϊόντα Kear® έχουν βραβευθεί πολλές φορές για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά τους από διεθνή βραβεία κοινού. Η ελληνική εταιρεία ήδη έχει παρουσία σε καταστήματα clean beauty στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Παράλληλα, συνεργάζεται με διανομείς στο Ισραήλ και την Αυστρία.

ATHONI1

Αργυρό Βραβείο: Athonites, Brand Concept

Με τις ρίζες του στο Όρος Άθως και το προστατευόμενο οικοσύστημά του, το brand Athonites έρχεται με clean συνθέσεις και υψηλά ποσοστά φυσικότητας σε όλη του την γκάμα.

Eκεί όπου το οικοσύστημα διατηρείται για περισσότερα από 1.200 χρόνια και προστατεύεται από παρεμβάσεις ως μέρος του δικτύου Natura 2000, υπάρχει μια πραγματικά ανόθευτη σχέση του ανθρώπου με τη φύση. Σε αυτό το μέρος τα φυτά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό με αποτέλεσμα να έχουν ασύγκριτη ποιότητα ως πρώτες ύλες. Αυτά τα αθωνικά βότανα, που συλλέγονται με σεβασμό και καλοσύνη από τους μοναχούς του Όρους Άθως μέσω της διαδικασίας hand-picking (δηλαδή ένα-ένα με το χέρι στην κατάλληλη στιγμή εσοδείας), αποτέλεσαν τη βάση για τη δημιουργία όλης της γκάμας του νέου ελληνικού brand Athonites.

Πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα με clean συνθέσεις

Όλα τα προϊόντα φέρουν πιστοποίηση ως φυσικά ή και βιολογικά από τον αναγνωρισμένο ευρωπαϊκό φορέα aCert. Φτάνουν υψηλά ποσοστά φυσικότητας από 84-100%. Οι clean συνθέσεις τους είναι απαλλαγμένες από μία εκτενή λίστα με παραπάνω από 50 συστατικά. Μερικά από τα οποία είναι parabens, sulphates, phthalates, GMOs, toxins, fillers, ορυκτέλαια, petroleum, petrochemicals, SLS, SLES, σιλικόνες, τεχνητά χρώματα και αρώματα. Η περαιτέρω clean δέσμευση του brand εκφράζεται έμπρακτα μέσα από τη χρήση αποκλειστικά φυσικών συντηρητικών. Καθώς και φυσικών αρωμάτων και ενός φυσικού υποκατάστατου της σιλικόνης που λαμβάνεται από την ελιά. Επιπλέον, οι φόρμουλες είναι cruelty free, δερματολογικά ελεγμένες και vegan ή beegan.

Ένα αποκλειστικό υδατικό έγχυμα από πέντε αθωνικά βότανα (δενδρολίβανο, φύλλα αμπέλου, πεντάνευρο καλέντουλα και σιδερίτη) προσδίδει σε όλες τις συνθέσεις ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και με έμπνευση από χειρόγραφες συνταγές 1.200 ετών, δημιουργήθηκαν οι εξής δύο σειρές. Η Skin Line, που αποτελείται από προϊόντα περιποίησης και καθαρισμού προσώπου και σώματος με πλούσιες και απολαυστικές υφές. Αλλά και η Wellness Line, που προσφέρει στοχευμένη καταπραϋντική φροντίδα σε θέματα που χρειάζονται άμεση ανακούφιση.

AENAON1

Χάλκινο Βραβείο: Aenaon Skincare, Brand Concept

Η Aenaon Skincare ξεχωρίζει με τις καινοτόμες συνθέσεις της. Χάρη στο αποκλειστικό σύστημα μεταφοράς δραστικών συστατικών “advanced active delivery system” που δημιούργησε η Χημικός MSc Εύα Τσαντή, φτάνουν εκλεκτικά και στοχευμένα στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, εξασφαλίζοντας άμεσα ορατά αποτελέσματα.

H εταιρεία Aenaon σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από το λανσάρισμά της στην ελληνική αγορά άνοιξε τον δρόμο για την εξαγωγική της δραστηριότητα. Στη συμμετοχή της σε παγκόσμιου βεληνεκούς συνέδρια δερματολογίας, παρουσίασε τον καρπό των εργαστηρίων Έρευνας και Ανάπτυξής της (R&D), ο οποίος αφορά το καινοτομικό σύστημα “advanced active delivery system”, που μεταφέρει δραστικά συστατικά στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας.

Διακεκριμένοι επιστήμονες και ηγέτες στον κλάδο της δερματολογίας και της περιποίησης του δέρματος από όλο τον κόσμο ανταποκρίθηκαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον σε αυτή την τεχνολογία, χάρη στην οποία οι καλλυντικές συνθέσεις της Aenaon αποδίδουν εντυπωσιακά κλινικά αποτελέσματα σχετικά με τους παράγοντες γήρανσης της επιδερμίδας. Λαμπρό παράδειγμα αποτελεί ο best selling ορός της Aenaon, Absolute Renew Serum. Έχει κλινικά αποδειχθεί πως μειώνει την εμφάνιση ρυτίδων και γραμμών έκφρασης του προσώπου.

Η καινοτόμα τεχνολογία “advanced active delivery system”

Ο συνδυασμός ενεργών συστατικών, όπως το υαλουρονικό οξύ, το εκχύλισμα Caulerpa Lentillifera και θαλάσσιας άλγης με ενθυλακωμένα πεπτίδια (encapsulated peptides) στα οποία εφαρμόζεται η τεχνολογία “advanced active delivery system” δρα σε βαθύ επίπεδο στην επιδερμίδα προσφέροντας αντιρυτιδικές και ενυδατικές ιδιότητες. Η φόρμουλά του, όπως και η υπόλοιπη γκάμα περιποίησης της Aenaon, διαθέτει ένα διακριτικό γήινο άρωμα. Συνδυάζει εκλεπτυσμένες νότες μπλε τζίντζερ, λευκών ανθών, κεχριμπαριού και σανδαλόξυλου. Όλα τα προϊόντα της Aenaon είναι απαλλαγμένα από συστατικά όπως parabens, σιλικόνες, φθαλικές ενώσεις, τεχνητά χρώματα και μικροπλαστικά. Όλες οι συνθέσεις είναι δερματολογικά ελεγμένες και κατάλληλες ακόμα και για ευαίσθητα δέρματα.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Το κούρεμα princess bob είναι το hot trend για το καλοκαίρι

Δείτε πώς να αποκτήσετε το look

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Το κούρεμα princess bob είναι το hot trend για το καλοκαίρι

Δείτε πώς να αποκτήσετε το look

CELEBS

Μαρίνα Σάττι: Αναχώρησε για τη Σουηδία η ελληνική αποστολή της Eurovision

Η χώρα μας διαγωνίζεται στον δεύτερο ημιτελικό, στις 9 Μαΐου στο Μάλμε