Skip to main content

BEAUTY TIPS

Λιπαρή επιδερμίδα: αντιμετώπιση

Λιπαρή επιδερμίδα: αντιμετώπιση. Η επιδερμίδα σου λάμπει υπερβολικά; Έτσι θα τη ρυθμίσεις

 



 

Το καλοκαίρι θέλει μικροσκοπικά μπικίνι, κοντά σορτς και crop tops, για να μη "σκάσεις" ποτέ από τις υψηλές θερμοκρασίες. Τι γίνεται όμως, με την επίπτωση της ζέστης στην όψη της επιδερμίδας και πόσο ενοχλητική είναι η υπερβολική λάμψη;

Στην πραγματικότητα, το δέρμα σου λάμπει λόγω του ιδρώτα και της τοπικής λιπαρότητας, οπότε δε θα μπορούσαμε με τίποτα να μιλάμε για κάτι που σε κάνει πιο γοητευτική. Για να αποφύγεις αυτήν την κατάσταση, μπορείς να συμβουλευτείς τα παρακάτω:

1. Άλλαξε τη ρουτίνα περιποίησης και κάνε τα προϊόντα με συστατικό στοιχείο το νερό τον πιο καλό και πιστό σου φίλο, γιατί ενυδατώνουν σε βάθος την επιδερμίδα.

2. Πρόσθεσε ένα face toner με συστατικά όπως την αλόη στο νεσεσέρ σου και δροσίσου καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ παράλληλα θα χαλαρώνεις τους πόρους.

3. Ενσωμάτωσε στην εβδομαδιαία περιποίησή σου μάσκες αργίλου και μην παραλείπεις την απολέπιση.

4. Προτίμησε μια BB Cream ή μια ενυδατική κρέμα με χρώμα, αντικαθιστώντας έτσι το foundation, το οποίο, λόγω της πιο παχύρευστης υφής του, μπορείς να φυλάξεις για το φθινόπωρο.

8 tips για αντιμετώπιση της λιπαρής επιδερμίδας

 

Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα σαν εμένα, τότε καταλαβαίνεις τον πόνο μου. Κάθε φορά που βάφεσαι, το κάνεις με τον φόβο ότι μετά από λίγες ώρες, η επιδερμίδα σου θα γυαλίζει. Και ακόμα, κι αν έχεις βρει το κατάλληλο primer που σε βοηθάει από να έχεις μια ματ όψη για μερικές ώρες, τον υπόλοιπο καιρό τι κάνεις;

Γιατί η λιπαρή επιδερμίδα, δεν είναι κάτι το οποίο δεν θα έχεις αύριο το πρωί. Γεννήθηκες με αυτό τον τύπο δέρματος και μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει ότι αυτό οφείλεται στις ορμόνες (ειδικά αν βρίσκεσαι στο ηλικιακό γκρουπ 18-24, που οι ορμόνες βρίσκονται στα ύψη!).

 

 


Έχοντας λοιπόν, λιπαρό δέρμα μία ζωή, και ενώ αυτός ο τύπος επιδερμίδας, διατηρεί την ελαστικότητά της περισσότερο από άλλες, είναι κάποιες στιγμές που απλά θέλεις μία «νορμάλ» εμφάνιση! Να κοιταχτείς επιτέλους στον καθρέφτη και να μην έχει «ξεράσει» η ενυδατική σου κρέμα, να μην έχει τρέξει το foundation κ.ο.κ.

Για να αποκτήσεις λοιπόν, την ματ επιδερμίδα που τόσο πολύ αναζητάς, τότε πρέπει να βρεις το κατάλληλο τελετουργικό και να πιάσεις το πρόβλημα από τη ρίζα του!

Σύμφωνα λοιπόν, με την εμπειρία μου (και τι λειτουργεί για εμένα καλύτερα), αλλά και με βάση αυτά που λένε οι ειδικοί, διάβασε παρακάτω τι πρέπει να περιλαμβάνει η ρουτίνα σου για μια ματ όψη!

Αντιμετώπιση για το δέρμα

#1. Πλύνε το πρόσωπό σου με κρύο νερό (ή ένα πολύ ήπιο καθαριστικό προσώπου)

#2. Τόνωσε την επιδερμίδα με ένα toner (ή ακόμα καλύτερα με ροδόνερο –αν φτιάχνεις το δικό σου)

#3. Κάνε απολέπιση 2-3 φορές την εβδομάδα κάτι που θα εξισορροπήσει την υπερ-παραγωγή ελαίων

#4. Ενυδάτωσε την επιδερμίδα σου με μια ειδική για τις λιπαρές επιδερμίδες κρέμα

Αντιμετώπιση για το μακιγιάζ

#1. Εφάρμοζε primer πριν βαφτείς για ένα ματ αποτέλεσμα

#2. Χρησιμοποίησε ένα oil-free foundation

#3. Έχε πάντα μαζί σου blotting papers (που τραβούν την λιπαρότητα από το δέρμα)

#4. Εφάρμοσε μια ματ πούδρα που θα «τραβήξει» την λιπαρότητα της επιδερμίδας σου

 

Εκπαίδευσε την επιδερμίδα σου για ένα πάντα ματ αποτέλεσμα!

Καταλαβαίνω πώς μια λιπαρή επιδερμίδα μπορεί να σε ταλαιπωρεί. Σαν γυναίκα με επίσης λιπαρή επιδερμίδα πάντα προσπαθώ να βρω τον τρόπο ώστε να μην… γυαλίζει συνέχεια το πρόσωπό μου! Και ενώ μια λιπαρή επιδερμίδα, μπορεί να μην σπάει τόσο εύκολα, μπορεί να δυσκολέψει την καθημερινότητά μας, το μακιγιάζ μας κ.ο.κ.

Έχοντας ψάξει αρκετούς τρόπους για να το καταπολεμήσω αυτό (μέχρι που άλλαξα και την καθιερωμένη ενυδατική μου κρέμα), κατέληξα τελικά ότι δεν είναι ένα συγκεκριμένο πράγμα που πρέπει να αλλάξω για να έχω ένα πιο ματ αποτέλεσμα. Είναι η κατάλληλη ρουτίνα ομορφιάς μου, στην οποία έπρεπε να προσθέσω τα σωστά βήματα, έτσι ώστε με τον καιρό να εξισορροπήσω τα επίπεδα της λιπαρότητας που προσφέρει η επιδερμίδα μου. Με βοήθησαν λοιπόν 3 βασικά πράγματα τα οποία είναι τα εξής:

#1. Η χρήση toner: Σου είπα πρόσφατα για το νέο Activating Essence Water της Jurlique. Αυτό το toner από τότε που το συμπεριέλαβα στην ρουτίνα ομορφιάς μου, κατάφερε να ενυδατώσει μεν την επιδερμίδα μου, αλλά και να την προστατέψει από τους ρύπους του περιβάλλοντος που συμβάλλουν τελικά στην λιπαρότητα του δέρματος. Είναι πραγματικά ένα από τα βήματα της ρουτίνας της ομορφιάς μου που δεν παραλείπω ποτέ.

#2. Η κατανάλωση βιταμίνης A: Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σου εξηγήσω πόσο σημαντικό είναι να ενισχύουμε την επιδερμίδα μας, καταναλώνοντας τις σωστές βιταμίνες. Για ένα λιπαρό δέρμα λοιπόν οι πιο κατάλληλη είναι η βιταμίνη Α. «Ξυπνάει» το δέρμα, διεγείρει την λειτουργία νέων κυττάρων αλλά και ελέγχει την υπερπαραγωγή των φυσικών ελαίων του δέρματος. Αυτή η βιταμίνη κάνει θαύματα!

#3. Η μείωση της ζάχαρης: Φαγητά που περιλαμβάνουν ζάχαρη και οτιδήποτε μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ζαχάρου επηρεάζουν και στην λιπαρότητα του δέρματος. Αποφεύγοντας λοιπόν φαγητά όπως είναι οι μπανάνες, τα δημητριακά και φυσικά σνακ τύπου πατατάκια, τα επίπεδα της λιπαρότητας του δέρματος είναι πάντα καλύτερα. 

 

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί

BEAUTY TIPS

Η Zendaya καλωσόρισε την άνοιξη με μια υπέροχη ξανθιά απόχρωση

 Και είναι εξίσου πανέμορφη και απροσδόκητη με το νέο penny blonde look της

BEAUTY TIPS

Μέσα στην τσάντα ομορφιάς της Keira Knightley

Η Keira Knightley έχει γενέθλια και εμείς γιορτάζουμε τα μυστικά ομορφιάς της  

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!