Skip to main content

DO IT YOURSELF

Κακοσμία ποδιών, που οφείλεται

Που οφείλεται η κακοσμία ποδιών και πώς θα την αντιμετωπίσεις



Πολλά παπούτσια μπορούν να προκαλέσουν κακοσμία στα πόδια, κάτι που -ομολογουμένως- είναι ενοχλητικό και αντιαισθητικό, τόσο για εσένα όσο και για κάποιον που θα βρεθεί δίπλα σου, όταν... αναγκαστείς να τα βγάλεις. 

Κακοσμία ποδιών

Λύσε το πρόβλημα σου τώρα με μια σπιτική συνταγή με 2 μόνο υλικά, εύκολα και πάντοτε οικονομικά!

How to: Ανακάτεψε μια κούπα μηλόξυδο με 4 κούπες νερό και φτιάξε το δικό σου αντιμικροβιακό ποδόλουτρο. Βούτηξε τα πέλματά σου για 15 περίπου λεπτά και απαλλάξου από την κακοσμία. 

 

5 φυσικοί τρόποι που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από την κακοσμία ποδιών

1. Μαύρο τσάι. Κι όμως το αγαπημένο αφέψημα των Άγγλων μπορεί να σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις την κακοσμία ποδιών. Δοκίμασε το εξής: 2-3 φορές την εβδομάδα, μούλιασε τα πόδια σου σε χλιαρό νερό στο οποίο έχεις προηγουμένως διαλύσει 4-5 σακούλες μαύρο τσάι. Το τελευταίο διαθέτει στυπτικές ιδιότητες και ελαχιστοποιεί την παραγωγή ιδρώτα.

2. Τζίντζερ. Το τζίντζερ μπορεί καταπολεμά τις ημικρανίες και να συνοδεύει υπέροχα τα cocktail σου, αλλά η θαυματουργός δράση του δε σταματά εκεί: ναι, το τζίντζερ κάνει πέρα την κακοσμία στα πόδια. Πολτοποιήσε, λοιπόν, ένα κομμάτι τζίντζερ και τοποθέτησέ το σε ένα μαντήλι. Μετά το καθημερινό ντους σου, βούτηξε το μαντήλι σε λίγο ζεστό νερό και, στη συνέχεια, τρίψε με αυτό τα πόδια σου.

3. Τα ραπανάκια. Κι όμως έχουν αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες που θα σε βοηθήσουν να εξολοθρεύσεις τις άσχημες οσμές.  Ανακάτεψε 1/2 φλ. χυμό ραπανάκια με 1/4 κ.γλ. γλυκερίνη και βάλε το διάλυμα σε ένα δοχείο για σπρέι. Κάθε βράδυ, ψέκασε τα πόδια σου με αυτό το «σπρέι» και σύντομα θα ξεχάσεις τι πάει να πει «κακοσμία».

4. Αλάτι. Το αλάτι φαίνεται ότι μπορεί να γίνει σύμμαχος της υγείας των ποδιών μιας και καταπολεμά την κακοσμία. Βύθισε τα πόδια σου για 10 λεπτά σε ζεστό νερό στο οποίο έχεις ρίξει 1 κ.σ. αλάτι.

5. Τι μυρίζει τόσο; Το φασκόμηλο και το δενδρολίβανο, χάρη στις αντιμυκητιακή και αντιβακτηριακή τους δράση, περιορίζουν την παραγωγή ιδρώτα. Κάνε, λοιπόν, ένα σούπερ αρωματικό ποδόλουτρο ρίχνοντας 1 κ.γλ. αποξηραμένο δεντρολίβανο και 1 κ.γλ. φασκόμηλο σε 2 λίτρα ζεστό νερό. Μούλιασε τα πόδια σου σε αυτό για 30 λεπτά και αποχαιρέτα τις άσχημες μυρωδιές που... χάνεις!

 

 

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Φτιάξε μόνη σου το πιο ανοιξιάτικο άρωμα μαλλιών

Για μαλλιά που μυρίζουν υπέροχα όλη μέρα 

DO IT YOURSELF

8 tips για να διαλέξεις το άρωμά σου

Τι να έχεις στο μυαλό σου αν θέλεις να διαλέξεις ένα νέο άρωμα που θα σε συντροφεύει στην καθημερινότητά σου.

DO IT YOURSELF

Εύκολο diy lip scrub για χείλη λαμπερά κι υγιή

Μια φυσική θεραπεία ομορφιάς που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου

Προτεινόμενα

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής

Kατά την διάρκεια των προβών του για το J2US

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε