Skip to main content

DO IT YOURSELF

Πώς να βάλω τη σκιά ματιών

Έτσι θα εφαρμόσεις σωστά τη σκιά ματιών


Κέλλυ Νόβακ

Η σκιά των ματιών είναι ένα από τα σημαντικότερα "εργαλεία" στο μακιγιάζ. Γιατί είναι αυτή που -άπαξ και εφαρμοστεί σωστά- θα αναδείξει τα μάτια σου. Και ξέρεις ήδη πόσο σημαντικό είναι να είναι το βλέμμα σου έντονο και… σαγηνευτικό. Αλλά όσο εύκολα μπορεί να τα αναδείξει, εξίσου εύκολα μπορεί να δημιουργήσει και το αντίθετο αποτέλεσμα, αν δεν εφαρμοστεί σωστά. Γι’ αυτό σήμερα θα σου αποκαλύψω πώς να την φορέσεις σωστά!

Πώς να βάλω τη σκιά ματιών; Μας ρωτάς...

1. Αρχικά, βρες την σωστή απόχρωση. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις δύο αποχρώσεις: Μια πιο σκούρα και μια ανοιχτόχρωμη (η οποία λειτουργεί σαν highlighter).

2. Με την ανοιχτόχρωση, τόνισε την εσωτερική γωνία του ματιού. Με αυτή την απλή κίνηση θα φωτίσεις αμέσως τα μάτια σου. Έπειτα, εφάρμοσε την «βασική» απόχρωση στο πάνω μέρος του ματιού.

3. Εφόσον έχεις βάψει την εσωτερική γωνία ήδη, βάψε το σημείο στο βλέφαρο απ’ όπου ξεκινάει η καμπύλη.

4. Άπλωσε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ την σκιά! Είναι ένα από τα βασικά βήματα που πρέπει να κάνεις για να εφαρμοστεί σωστά.

5. Τέλος, ολοκλήρωσε με την ανοιχτόχρωμη σκιά στο σημείο κάτω από το φρύδι, που «πετάει» το κόκκαλο. Ουσιαστικά, αυτό το κάνεις για να τονίσεις και να αναδείξεις το μακιγιάζ σου.

Είσαι έτοιμη! Εύκολο ε;

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

4 eye patches για να «ξυπνήσεις» τη λάμψη στο βλέμμα σου

Τα eye patches που θα σώσουν την όψη των ματιών σου τις μέρες που νιώθεις κούραση από την έκθεση στο blue light ή την έλλειψη ύπνου

DO IT YOURSELF

Τα beauty secrets της Emma Watson που έγινε μόλις 34 ετών

5 συνήθειες ομορφιάς της Emma Watson που αξίζει να υιοθετήσεις

DO IT YOURSELF

Το μέλλον στα νύχια σας… όταν το manifestation συνάντησε το μανικιούρ

Αναρωτιέστε πώς να εκδηλώσετε το μέλλον σας; Ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αξιοποιήσετε το χρώμα νυχιών σας.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός