Skip to main content

DO IT YOURSELF

Καθαρισμός μαλλιών

Πώς και γιατί πρέπει να κάνεις καθαρισμό στα μαλλιά σου;


Κέλλυ Νόβακ

Δεν ξέρω για εσένα, αλλά προσωπικά, διαβάζω αρκετά συχνά τον τελευταίο καιρό, για το γεγονός ότι πρέπει να κάνουμε “clarifying” στα μαλλιά μας. Πέρα από αυτό τον όρο, που δεν ασχολήθηκα να μάθω τι εστί, μέχρι πρόσφατα, βλέπω συνέχεια brands να κυκλοφορούν clarify σαμπουάν μαλλιών.

Αποφάσισα λοιπόν, να… εξερευνήσω την κατάσταση και να μάθω λίγα πράγματα για αυτό το νέο “trend”. Αυτή την τάση στην οποία πλέον, ορκίζονται όλες οι σταρ και beauty bloggers αυτού του κόσμου, τονίζοντας την σημαντική θετική επίδραση που προσφέρει στα μαλλιά τους.

ΤΙ είναι ο καθαρισμός των μαλλιών (aka clarifying);

Όπως και το δέρμα μας, έτσι και το τριχωτό της κεφαλής έχει ανάγκη να καθαρίζεται εις βάθος, κάθε τόσο. Η διαδικασία αυτή ουσιαστικά καθαρίζει τα μαλλιά και το κρανίο, από τυχόν κατάλοιπα από προϊόντα μαλλιών, αλλά και από τις βρωμιές του περιβάλλοντος. Όλα αυτά, ακόμη κι αν λούζουμε τα μαλλιά μας καθημερινά δεν φεύγουν τελείως, με αποτέλεσμα να γίνονται τα μαλλιά πιο θαμπά αλλά και πιο «βαριά».

Πώς να κάνεις καθαρισμό στο σπίτι

Τα καλά νέα είναι ότι η ανάγκη που έχουν τα μαλλιά μας, σε εβδομαδιαία βάση, για βαθύ καθαρισμό, είναι κάτι που μπορείς να κάνεις και από το σπίτι και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να επενδύσεις σε κάποιο προϊόν, αν δεν το θέλεις. Αρκούν μερικά υλικά που έχεις ήδη στο σπίτι σου ή που μπορείς να βρεις εύκολα στην αγορά και θα έχεις τα ίδια αποτελέσματα με τον αν χρησιμοποιούσες ένα clarifying σαμπουάν!

Υλικά

 ¼ της κούπας παιδικό σαμπουάν

Λίγη μαγειρική σόδα (τόση ώστε να δημιουργήσεις μια πάστα)

5-6 σταγόνες έλαιο τεϊόδεντρου

Εκτέλεση: Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Άπλωσε σε βρεγμένα μαλλιά και κάνε μασάζ σε αυτά, επικεντρώνοντας στο κρανίο. Άφησε για ένα λεπτό και έπειτα ξέπλυνε με νερό. Ολοκλήρωσε την διαδικασία, εφαρμόζοντας conditioner στα μαλλιά.

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

4 eye patches για να «ξυπνήσεις» τη λάμψη στο βλέμμα σου

Τα eye patches που θα σώσουν την όψη των ματιών σου τις μέρες που νιώθεις κούραση από την έκθεση στο blue light ή την έλλειψη ύπνου

DO IT YOURSELF

Τα beauty secrets της Emma Watson που έγινε μόλις 34 ετών

5 συνήθειες ομορφιάς της Emma Watson που αξίζει να υιοθετήσεις

DO IT YOURSELF

Το μέλλον στα νύχια σας… όταν το manifestation συνάντησε το μανικιούρ

Αναρωτιέστε πώς να εκδηλώσετε το μέλλον σας; Ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αξιοποιήσετε το χρώμα νυχιών σας.