Καθαρισμός προσώπου στο σπίτι

6 βήματα για να καθαρίζεις καθημερινα το πρόσωπό σου μόνη σου!

Κέλλυ Νόβακ

O καθαρισμός προσώπου είναι από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου. Ωστόσο, κοστίζει, και μπορεί να μην έχεις να διαθέσεις τόσα λεφτά για κάτι τέτοιο, ακόμα κι αν ξέρεις πόσο σημαντικό είναι.

Ε, δεν πειράζει! Τώρα μπορείς να κάνεις καθαρισμό στο σπίτι και να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα!

Ένας diy καθαρισμός σπιτιού σίγουρα δεν θα έχει το ίδιο effect με έναν επαγγελματικός καθαρισμό, αλλά είναι μια καλή εναλλακτική, όταν δεν θέλεις (ή δεν έχεις) να ξοδέψεις χρήματα.

Ακολούθησε λοιπόν, τα παρακάτω 6 βήματα και επανέλαβε την διαδικασία 1 φορά την εβδομάδα, για 2-3 εβδομάδες, αν έχεις να κάνεις καθαρισμό καιρό. Ο παρακάτω diy καθαρισμός προσώπου απαιτεί μόλις μερικά βασικά προϊόντα ομορφιάς που όλες οι γυναίκες έχουμε (ή τουλάχιστον θα πρέπει να έχουμε) στο μπάνιο μας.

Με τα παρακάτω βήματα θα καταφέρεις να αποκτήσεις μια λαμπερή και καθαρή επιδερμίδα, γρήγορα!

Βήμα #1: Ατμός & μασάζ προσώπου

Οι πόροι για να ανοίξουν χρειάζονται θερμότητα. Γι’ αυτό και χρειαζόμαστε τον ατμό για να το καταφέρουμε αυτό. Βράσε νερό, βάλτο σε ένα πήλινο μπολ, ρίξε λίγο δεντρολίβανο και 1-2 φέτες λεμόνι μέσα και τοποθέτησε το κεφάλι σου πάνω απ’ αυτό. Κάλυψε το κεφάλι σου με μια πετσέτα και άσε τον ατμό να κάνει την δουλειά του. Μετά από λίγα λεπτά, με τις άκρες των δαχτύλων σου, κάνε μασάζ σε όλο το πρόσωπο. Αυτό θα επιτρέψει στους πόρους να ανοίξουν και να βγει το σμήγμα από μέσα.

Βήμα #2: Κάνε έναν βαθύ καθαρισμό

Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσεις και το κατάλληλο καθαριστικό προσώπου. Προτίμησε ένα που να έχει κάποιο έλαιο ως βάση το οποίο θα προσφέρει ενυδάτωση στην επιδερμίδα σου.

Βήμα #3: Κάνε μια μάσκα για τους πόρους

Μια μάσκα προσώπου που θα αφαιρέσει το σμήγμα από τους πόρους είναι από τα βασικότερα βήματα για μια καθαρή επιδερμίδα. Προτίμησε μια μάσκα με άργιλο που θα είναι αρκετά ισχυρή ώστε να αφαιρέσει πολύ καλά τυχόν σμήγμα.

Βήμα #4: Κάνε μια sheet mask

Αφού κάνεις αυτό τον βαθύ καθαρισμό με το καθαριστικό αλλά και την μάσκα, είναι σημαντικό να προσφέρεις και πάλι «υγρασία» στην επιδερμίδα σου. Αυτό θα στο προσφέρει μια sheet mask που είναι εξαιρετικά ενυδατική.

Βήμα #5: Εφάρμοσε τα κατάλληλα προϊόντα ομορφιάς

Ξεκίνα την διαδικασία ενυδάτωσης εφαρμόζοντας στο πρόσωπό σου ένα ενυδατικό toner, serum και κρέμα ματιών. Είναι σημαντικό να τηρήσεις αυτή την σειρά εφαρμογής.

Βήμα #6: Ώρα για ενυδάτωση

Ολοκλήρωσε τον diy καθαρισμό προσώπου εφαρμόζοντας την ενυδατική κρέμα που συνήθως εφαρμόζεις. Φρόντισε να βάλεις λίγη παραπάνω ποσότητα, μιας και το δέρμα σου θα έχει ανάγκη από μια… γερή δόση ενυδάτωσης!

Κεντρική φωτό: Instagram @spaq__About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares