Skip to main content

DO IT YOURSELF

Messy Bun: Πώς να το αποκτήσεις

Βήμα-βήμα για να αποκτήσεις το πιο κουλ χτένισμα!


Κέλλυ Νόβακ

Νομίζω ότι για όλες τις γυναίκες αυτό το χτένισμα είναι η… εύκολη λύση. Για τις ημέρες που δεν έχουμε χρόνο για να φτιάξουμε τα μαλλιά μας ή γι’ αυτές που δεν φτιάχνουν με τίποτα! Ο λόγος για το αγαπημένο μας messy bun aka «χαλαρός» κότσος.

Ένας επιμελώς ατημέλητος κότσος είναι από τα χτενίσματα που εκ πρώτης όψεως δείχνει απλό. Παρόλα αυτά, χρειάζεται λίγη προσοχή ώστε να έχει αυτό το… κουλ και ανάλαφρο αποτέλεσμα.

Τα πράγματα είναι απλά! Ακολούθησε τα παρακάτω 4 βήματα και θα δεις!

Μην ισιώσεις τα μαλλιά. Ένας τέλειος… ατελής κότσος δεν πρέπει να έχει ακρίβεια. Είναι σημαντικό να αφήσεις τα μαλλιά σου να… επαναστατήσουν και λίγο! Για π.χ. θέλεις οι μικρές φύτρες ή τούφες που ξεπετάγονται από τα πλαϊνά να είναι μέρος του χτενίσματός σου!

Μην «ακουμπήσεις» την φράντζα μέχρι την τελευταία στιγμή. Είτε έχεις αφέλειες, είτε μια απλή φράντζα, άσε την για το τέλος. Άφησε το μπροστινό μέρος των μαλλιών σου ελεύθερο και με μερικά τσιμπιδάκια στερέωσέ τα όπως επιθυμείς εσύ, την ώρα που ολοκληρώνεις το χτένισμά σου. Έτσι, το look θα δείχνει πιο ατημέλητο.

Κάνε μια καλή αλογοουρά. Είναι σημαντικό να πιάσεις τα μαλλιά σου σε μια σφιχτή και ψηλή αλογοουρά, χωρίς όμως να έχεις χτενίσει τα μαλλιά σου. Έτσι, το styling θα είναι πιο πρωτότυπο. Έπειτα τύλιξε τα μαλλιά σου σε ένα φουντωτό και «γεμάτο» κότσο και στερέωσε με τσιμπιδάκια.

Δώσε texture. Για ένα πιο εντυπωσιακό χτένισμα, πρόσθεσε λίγο όγκο και υφή στα μαλλιά. Αυτό θα το πετύχεις με την χρήση ενός σπρέι με θαλασσινό αλάτι που θα κάνει τα μαλλιά πιο πλούσια. Ψέκασε το σπρέι αφού φτιάξεις την αλογοουρά.

Φωτό: Instagram @sara_waiste

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει

DO IT YOURSELF

Πέντε πολυτελή scrubs για το σώμα για να μετατρέψεις το σπίτι σου στο spa που έχεις ανάγκη

Προϊόντα για απολέπιση του σώματος, με πολύτιμα έλαια και πολυτελή αίσθηση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ