Skip to main content

DO IT YOURSELF

DIY: Αντισηπτικό gel χεριών

με απλά προϊόντα που όλοι έχουμε σπίτι



Τα αντισηπτικά gel χεριών καθώς και τα μαντηλάκια, αποτελούν «είδος υπό εξαφάνιση» λόγω των τελευταίων εξελίξεων, αφού η εξάπλωση μικροβίων αλλά και του κορωνοϊού απαιτεί εντατικό καθαρισμό των χεριών όπου και αν βρίσκεσαι. Σίγουρα η no1 επιλογή για την απολύμανση των χεριών δεν είναι παρά να πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό.

 

 

Για τις περιπτώσεις όμως που δεν είναι εφικτός ο καθαρισμός με νερό και σαπούνι και ακριβώς επειδή θέλουμε να νιώθουμε ασφαλείς από τα μικρόβια, ανεξάρτητα με την διαθεσιμότητα των αντισηπτικών στα φαρμακεία και τα super markets, σου έχουμε την λύση ώστε να φτιάξεις μόνη στο σπίτι αντισηπτικό gel χεριών με υλικά που θα βρεις στα ντουλάπια του σπιτιού σου. Για την πλήρη αποτελεσματικότητα του αντισηπτικού, η αλκοόλη δηλαδή το οινόπνευμα που θα περιέχει, θα πρέπει να καλύπτει τουλάχιστον το 60% του τελικού μείγματος.

 

 

Εφοδίασε λοιπόν την τσάντα σου, το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου και γιατί όχι και την τσέπη από το καθημερινό σου μπουφάν με αυτό το homemade αντισηπτικό χεριών:

Τι θα χρειαστείς για το αντισηπτικό χεριών σε μορφή gel:

⅔ κούπας οινόπνευμα 95°

⅓ κούπας gel aloe vera ( Η τελευταία προλαμβάνει την ξηρότητα που προκαλεί το οινόπνευμα)

20 σταγόνες αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας (Η λεβάντα όπως και το τεϊόδεντρο έχουν αντιμικροβιακές και αντιβακτιριακές ιδιότητες)

 

 

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Έπειτα το χωρίζουμε σε μικρά μπουκαλάκια και είναι έτοιμο για χρήση.

 

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

4 eye patches για να «ξυπνήσεις» τη λάμψη στο βλέμμα σου

Τα eye patches που θα σώσουν την όψη των ματιών σου τις μέρες που νιώθεις κούραση από την έκθεση στο blue light ή την έλλειψη ύπνου

DO IT YOURSELF

Τα beauty secrets της Emma Watson που έγινε μόλις 34 ετών

5 συνήθειες ομορφιάς της Emma Watson που αξίζει να υιοθετήσεις

DO IT YOURSELF

Το μέλλον στα νύχια σας… όταν το manifestation συνάντησε το μανικιούρ

Αναρωτιέστε πώς να εκδηλώσετε το μέλλον σας; Ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αξιοποιήσετε το χρώμα νυχιών σας.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.