Skip to main content

DO IT YOURSELF

Το τέλειο DIY μανικιούρ στο σπίτι

Μυστικά και tips για να το πετύχεις



Θέλεις να πετύχεις το τέλειο μανικιούρ, σαν να βγήκες μόλις από το nail studio, αλλά χωρίς να το κουνήσεις καθόλου από το σπίτι; Κι όμως μπορείς! Ειδικά τώρα που έχεις αρκετό χρόνο στο σπίτι, οι περισσότερες από εμάς, πειραματιζόμαστε με το σχήμα και το χρώμα των νυχιών μας και πολύ σύντομα θα γίνουμε experts στην όλη διαδικασία. Όπως και με το homemade pedicure που αναφερθήκαμε σε προηγούμενο άρθρο, έτσι και το manicure μπορεί να γίνει πολύ εύκολη και απλή υπόθεση αρκεί να ακολουθήσεις πίστα τον παρακάτω do-it-yourself οδηγό. Βρες λοιπόν τον κατάλληλο χώρο μέσα στο σπίτι όπου μπορεί να δουλέψεις, βάλε την αγαπημένη σου μουσική και πιάσε λίμα και νυχοκόπτη. 

 

 

1) Ο καθαρισμός είναι πάντα το πρώτο βήμα: Αφαίρεσε καλά το προηγούμενο βερνίκι με βαμβάκι και ασετόν.  Έπειτα τοποθέτησε τα χέρια σου για 10 λεπτά σε ένα μπολ με ζεστό νερό και χυμό απο ένα λεμόνι. Το λεμόνι καθαρίζει σε βάθος το νύχι ενώ επαναφέρει το φυσικό χρώμα του νυχιού σε περίπτωση που έχει κιτρινίσει.

2) Κόψε της παρανυχίδες: Τώρα που τα ακροδάχτυλα είναι μουλιασμένα, κόψε μόνο τις παρανυχίδες και τράβηξε προς τα πίσω τα πετσάκια. Μην τα κόψεις γιατί μπορεί να δημιουργήσεις εκ νέου παρανυχίδες ή να μολυνθείς.

 

 

3) Δώσε σχήμα: Σχημάτισε τα νύχια σου όπως σου αρέσει, με την βοήθεια ενός νυχοκόπτη και στην συνέχεια με την λίμα, ώστε να γίνει ομοιόμορφη η άκρη του. Με ένα puffer τρίψε όλο το νύχι προκειμένου να αφαιρεθεί το νεκρό δέρμα και να λειάνεις την επιφάνεια.

4) Άπλωσε το βερνίκι: Πάντα ξεκινάμε με την στρώση της βάσης κι αφού στεγνώσει σε δύο-τρία λεπτά, πέρασε το βερνίκι από την βάση προς την άκρη του νυχιού, με τρεις κινήσεις: πρώτα στο κέντρο και μετά στις άκρες. Άφησε να περάσουν πέντε-δέκα λεπτά πριν περάσεις στην δεύτερη στρώση.

 

 

5) Για αποτέλεσμα που διαρκεί: Μόλις στεγνώσει εντελώς το βερνίκι, πέρασε από πάνω ένα top coat για μεγαλύτερη διάρκεια του μανικιούρ.

Χρήσιμα Tips:

#Μην τραβήξεις ποτέ τις παρανυχίδες γιατί μπορεί να τραυματίσεις σοβαρά το δέρμα σου

#Μπορείς να εφαρμόζεις κάθε μέρα top coat για να φρεσκάρεις το μανικιούρ

#Πέρασε στα νύχια σου ενυδατικό λαδάκι κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς.

 

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει

DO IT YOURSELF

Πέντε πολυτελή scrubs για το σώμα για να μετατρέψεις το σπίτι σου στο spa που έχεις ανάγκη

Προϊόντα για απολέπιση του σώματος, με πολύτιμα έλαια και πολυτελή αίσθηση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department