Το τέλειο DIY μανικιούρ στο σπίτι

Μυστικά και tips για να το πετύχεις

Κωνσταντίνα Κύρκου

Θέλεις να πετύχεις το τέλειο μανικιούρ, σαν να βγήκες μόλις από το nail studio, αλλά χωρίς να το κουνήσεις καθόλου από το σπίτι; Κι όμως μπορείς! Ειδικά τώρα που έχεις αρκετό χρόνο στο σπίτι, οι περισσότερες από εμάς, πειραματιζόμαστε με το σχήμα και το χρώμα των νυχιών μας και πολύ σύντομα θα γίνουμε experts στην όλη διαδικασία. Όπως και με το homemade pedicure που αναφερθήκαμε σε προηγούμενο άρθρο, έτσι και το manicure μπορεί να γίνει πολύ εύκολη και απλή υπόθεση αρκεί να ακολουθήσεις πίστα τον παρακάτω do-it-yourself οδηγό. Βρες λοιπόν τον κατάλληλο χώρο μέσα στο σπίτι όπου μπορεί να δουλέψεις, βάλε την αγαπημένη σου μουσική και πιάσε λίμα και νυχοκόπτη. 

 

 

1) Ο καθαρισμός είναι πάντα το πρώτο βήμα: Αφαίρεσε καλά το προηγούμενο βερνίκι με βαμβάκι και ασετόν.  Έπειτα τοποθέτησε τα χέρια σου για 10 λεπτά σε ένα μπολ με ζεστό νερό και χυμό απο ένα λεμόνι. Το λεμόνι καθαρίζει σε βάθος το νύχι ενώ επαναφέρει το φυσικό χρώμα του νυχιού σε περίπτωση που έχει κιτρινίσει.

2) Κόψε της παρανυχίδες: Τώρα που τα ακροδάχτυλα είναι μουλιασμένα, κόψε μόνο τις παρανυχίδες και τράβηξε προς τα πίσω τα πετσάκια. Μην τα κόψεις γιατί μπορεί να δημιουργήσεις εκ νέου παρανυχίδες ή να μολυνθείς.

 

 

3) Δώσε σχήμα: Σχημάτισε τα νύχια σου όπως σου αρέσει, με την βοήθεια ενός νυχοκόπτη και στην συνέχεια με την λίμα, ώστε να γίνει ομοιόμορφη η άκρη του. Με ένα puffer τρίψε όλο το νύχι προκειμένου να αφαιρεθεί το νεκρό δέρμα και να λειάνεις την επιφάνεια.

4) Άπλωσε το βερνίκι: Πάντα ξεκινάμε με την στρώση της βάσης κι αφού στεγνώσει σε δύο-τρία λεπτά, πέρασε το βερνίκι από την βάση προς την άκρη του νυχιού, με τρεις κινήσεις: πρώτα στο κέντρο και μετά στις άκρες. Άφησε να περάσουν πέντε-δέκα λεπτά πριν περάσεις στην δεύτερη στρώση.

 

 

5) Για αποτέλεσμα που διαρκεί: Μόλις στεγνώσει εντελώς το βερνίκι, πέρασε από πάνω ένα top coat για μεγαλύτερη διάρκεια του μανικιούρ.

Χρήσιμα Tips:

#Μην τραβήξεις ποτέ τις παρανυχίδες γιατί μπορεί να τραυματίσεις σοβαρά το δέρμα σου

#Μπορείς να εφαρμόζεις κάθε μέρα top coat για να φρεσκάρεις το μανικιούρ

#Πέρασε στα νύχια σου ενυδατικό λαδάκι κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares