Skip to main content

DO IT YOURSELF

DIY spa στο σπίτι μου

Είναι πολύ πιο εύκολο από όσο νομίζεις, το υπόσχομαι!



Οι μέρες της καραντίνας είναι ακόμα εδώ και εμείς συνεχίζουμε δυναμικά να μένουμε σπίτι προκειμένου να διασπαστεί η εξάπλωση της πανδημίας εκεί έξω. Φυσικά κομμωτήρια, nail bars και spa είναι κλειστά και επειδή δεν γνωρίζουμε ακριβώς ποτέ θα ξαναλειτουργήσουν, αποφάσισα να μην αφήσω την επιδερμίδα μου στο έλεός της, φέρνοντας το spa στο σπίτι μου. Θα μου πεις, σιγά μην βάλω μπελάδες στο κεφάλι μου και ποιός κάθεται να τα κάνει τώρα αυτά που έχουμε άλλα προβλήματα. Θα σου, πως αργά ή γρήγορα όλα θα τελειώσουν και μια κουρασμένη και θαμπή επιδερμίδα είναι εξίσου ένα επιπλέον πρόβλημα. Εξάλλου μια ολοκληρωμένη περιποίηση προσώπου είναι και μια καλή αφορμή για να χαλαρώσεις από το άγχος των ημερών.

Για αυτό, βάλε το αγαπημένο σου playlist να ακούγεται στο background, άναψε δύο-τρία αρωματικά κεριά και αφέσου στα επαγγελματικά σου χέρια. Η διαδικασία είναι τόσο απλή και ευχάριστη που σίγουρα θα εντάξεις το DIY spa προσώπου στην εβδομαδιαία σου ρουτίνα!

#Step1: Καθάρισε την επιδερμίδα σου. Ξεκίνα την περιποίηση με ένα απαλό καθαριστικό προσώπου, που δεν θα αφυδατώσει υπερβολικά το δέρμα σου.

Apivita, αφρός καθαρισμού με πρόπολη, ελιά και λεβάντα

 

 

La Roche-Posay, αφρώδες νερό καθαρισμού προσώπου

 

 

The Body Shop, έλαιο καθαρισμού με εκχύλισμα χαμομηλιού

 

 

#Step2: Ώρα για απολέπιση. Χρησιμοποίησε ένα καλό  scrub για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να απελευθερώσεις τους πόρους του. Με κυκλικές κινήσεις στην μύτη, το μέτωπο, το πηγούνι και ελαφρά στα ζυγωματικά. Πρόσεξε ιδιαίτερα την περιοχή των ματιών.

L' Oreal Paris, Smooth Sugars Glow Scrub

 

 

Shiseido, WASO Soft-Cushy Polisher

 

 

Origins, Never A Dull Moment

 

 

#Step3: Η μόδα της υφασμάτινης μάσκας. Και δεν εννοώ την χειρουργική τώρα. Μετά την απολέπιση, είναι ώρα να δείξεις την αγάπη στην επιδερμίδα σου. Εφάρμοσε μια sheet mask για βαθιά ενυδάτωση και ξεκούραση όψη. Αν νομίζεις ότι το δέρμα σου είναι θαμπό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια μάσκα με βιταμίνη C που ενισχύει την λάμψη.

Garnier, Moisture Bomb Mask

 

 

Neutrogena, Hydro Boost Hydrogel

 

 

Avène, Soothing Sheet Mask

 

 

#Step4: Εφάρμοσε και serum. Μην κάνεις το λάθος και δεν εφαρμόσεις ένα ενυδατικό serum μετά την μάσκα επειδή νιώθεις ήδη δροσερή την επιδερμίδα σου. Τώρα που το δέρμα σου είναι απολύτως καθαρό και οι πόροι ανοιχτοί, το serum με την λεπτόρρευστη υφή του θα ενυδατώσει βαθιά όλες τις στρώσεις της επιδερμίδας.

Korres, Greek Yoghurt με προβιοτικά

 

 

Natura Siberica, Rhodiola Rosea με ροδιόλα

 

 

Kiehl's, Midnight Recovery Concentrate με εκχυλίσματα βοτάνων

 

 

#Step5: Δοκίμασε ένα face jade roller. Το βήμα αυτό μπορείς να το παραβλέψεις αν θέλεις, όμως η εμπειρία του μασάζ προσώπου με ένα face/jade roller είναι απλά συγκλονιστική και πιο χαλαρωτική από ποτέ. Το εργαλείο αυτό χαλαρώνει τους μύες, τονώνει τα αιμοφόρα αγγεία, αποβάλλει τις τοξίνες ενώ απομακρύνει και το πρήξιμο. Δοκίμασε το έχει πλάκα!

#Step6: Ενυδάτωσε ξανά και ξανά. Last but not least, η ενυδατική σου κρέμα. Σφράγισε το αποτέλεσμα της περιποίησης που μόλις ολοκλήρωσες με μια στρώση από την ενυδατική σου κρέμα. Χρησιμοποίησε μια ελαφριά ή μια πιο πλούσια κρέμα ανάλογα με τις ανάγκες του προσώπου σου.

Vichy, Aqualia Thermal Gel Cream

 

 

Frezyderm, Long Lasting Hydrating Moisturizing 24H

 

 

Lierac, hydragenist

 

 

 

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Φτιάξε μόνη σου το πιο ανοιξιάτικο άρωμα μαλλιών

Για μαλλιά που μυρίζουν υπέροχα όλη μέρα 

DO IT YOURSELF

8 tips για να διαλέξεις το άρωμά σου

Τι να έχεις στο μυαλό σου αν θέλεις να διαλέξεις ένα νέο άρωμα που θα σε συντροφεύει στην καθημερινότητά σου.

DO IT YOURSELF

Εύκολο diy lip scrub για χείλη λαμπερά κι υγιή

Μια φυσική θεραπεία ομορφιάς που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.