Skip to main content

DO IT YOURSELF

Sheet masks: Ένας πλήρης beauty οδηγός για να τις φτιάξεις μόνη στο σπίτι

Εύκολες homemade συνταγές για σούπερ λαμπερή επιδερμίδα



 

Είναι αλήθεια πως στην πρώτη version του lockdown αφιερώσαμε αρκετό χρόνο στον εαυτό μας και συγκεκριμένα στην skincare ρουτίνα μας. Πως άλλωστε δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε, αφού αν και εσύ, όπως και εμείς, ανήκεις στις beauty maniacs, καταλαβαίνεις πόσο σημαντική είναι η φροντίδα αλλά και η κατάλληλη περιποίηση της επιδερμίδας, ώστε να απολαμβάνεις μακροπρόθεσμα νεανική και λαμπερή όψη στο δέρμα σου. Κάτι ανάλογο θα συμβεί και με την δεύτερη εκτεταμένη παραμονή μας στο σπίτι, αφού έχουμε ακόμα πολλά beauty tips, μυστικά αλλά και νέα trends από τον μαγικό κόσμο της ομορφιάς να μοιραστούμε μαζί σου. 

Ως γνήσια beauty lover, σίγουρα οι μάσκες προσώπου θα κατέχουν εξέχουσα θέση  στο boudoir σου. Άλλες σε κρεμώδη υφή, άλλες σε jelly και ασφαλώς κάποιες εμποτισμένες υφασμάτινες που λατρεύεις να φοράς γρήγορα και εύκολα. Οι sheet masks, ίσως είναι από τις μεγαλύτερες κορεάτικες καινοτομίες στον χώρο της ομορφιάς, που λατρεύτηκαν αμέσως παγκοσμίως. Αυτές λοιπόν τις σωτήριες μάσκες που οι περισσότερες λατρεύουμε, μπορείς να τις φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι. Τέλειο; Χωρίς ιδιαίτερο κόπο και κυρίως χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία, θα απολαύσεις βαθιά ενυδάτωση αλλά και λαμπερή επιδερμίδα με σούπερ homemade sheet masks.

DIY μάσκα ενυδάτωσης και λάμψης με χαμομήλι και αλόη βέρα

Η μάσκα αυτή είναι ιδανική για να εξαφανίσεις την ξηρότητα και την αφυδάτωση που μπορεί να έχει εμφανιστεί στο πρόσωπο σου λόγω κρύου, κακής διατροφής ή περιποίησης. Η αλόη θρέφει σε βάθος την επιδερμίδα, ενώ το χαμομήλι απομακρύνει την τραχιά υφή, χαρίζοντας απαλότητα και λάμψη.

Θα χρειαστείς: Μισό κουταλάκι του γλυκού gel αλόης, 1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομηλιού, 1 κουταλάκι του γλυκού πράσινο τσάι (βρασμένο), 1 υφασμάτινη μάσκα (facial mask sheet) ή ένα βαμβακερό πανάκι ή ένα κομμάτι γάζας κομμένο σε στρογγυλό σχήμα με ανοίγματα στα μάτια, την μύτη, το στόμα.

Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα καθαρό μπολ και βούτηξε μέσα το πανάκι μέχρι να μουλιάσει πολύ καλά.  Χωρίς να τις στραγγίσεις, τοποθετήστε τη sheet mask στο πρόσωπό σου και άφησε την για 15-30 λεπτά. Μετά την αφαίρεσή της το δέρμα σου θα μοιάζει τόσο αναζωογονημένο.

 

 

DIY μάσκα αποτοξίνωσης με πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά, που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και την υπερβολική έκκριση σμήγματος. Καταπραΰνει την επιδερμίδα από σπυράκια και ερεθισμούς.

Θα χρειαστείς: 5 φακελάκια πράσινο τσάι, νερό (όσο χρειάζεται για να βράσουν τα φακελάκια), 2-3 σταγόνες χυμό λεμονιού, 1 υφασμάτινη μάσκα ή ένα βαμβακερό πανάκι ή ένα κομμάτι γάζας.

Βράσε το νερό και έπειτα σε καθαρό μπολ πρόσθεσε το μαζί με τα φακελάκια. Άφησε τα φακελάκια στο νερό για 15 με 20 λεπτά. Αφού το μείγμα γίνει χλιαρό, πρόσθεσε το λεμόνι και το υφασμάτινο κομμάτι μέσα στο μπολ. Βάλε το μπολ στο ψυγείο για 20-30 λεπτά να κρυώσει. Όταν κρυώσει εφάρμοσε την μάσκα στο πρόσωπο σου και άφησε την να δράσει για 30 λεπτά. Αφαίρεσε την μάσκα και συνέχισε με το serum σου.

Extra Tip: Υφασμάτινες μάσκες (Cotton facial mask sheets) μπορείς να βρεις online. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όμως λειτουργεί και ένα κομμάτι βαμβακερό ύφασμα αλλά και μια καθαρή γάζα, αφού το βαμβάκι απορροφά εύκολα τα συστατικά, κάνοντάς το σούπερ απαλό με το δέρμα σου. 

 

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

8 tips για να διαλέξεις το άρωμά σου

Τι να έχεις στο μυαλό σου αν θέλεις να διαλέξεις ένα νέο άρωμα που θα σε συντροφεύει στην καθημερινότητά σου.

DO IT YOURSELF

Ποιο χορταρικό ενισχύει το κολλαγόνο και κάνει καλό στο δέρμα σου

Extra bonus: Μια γρήγορη συνταγή για Smoothie σύσφιξης

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει

Προτεινόμενα

INTERVIEW

«Είχα την υπομονή να “δυσκολευτώ” λίγο παραπάνω, αλλά να υπάρξω μουσικά όπως θέλω και μου ταιριάζει» Βασιλική Μιχαλοπούλου

Λίγο πριν το live της στο Faust, η Βασιλική Μιχαλοπούλου σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο allyou.gr και την Αγγελική Λάλου

CELEBS

Met Gala 2024: Οι εμφανίσεις που εντυπωσίασαν στο κόκκινο χαλί

Jennifer Lopez, Gigi Hadid και Kim Kardashian, τράβηξαν πάνω τους τα φλας