Skip to main content

DO IT YOURSELF

Πώς θα κάνεις το πιο elegant πεντικιούρ στο σπίτι

5 χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν



Αν έχεις επιστρέψει από τις καλοκαιρινές σου διακοπές και το αγαπημένο σου nail bar παραμένει κλειστό ή απολαμβάνεις ακόμα ημέρες χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς και δεν υπάρχει κάποιο κοντά σου για να σε εξυπηρετήσει, δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Τώρα, μπορείς και μόνη σου να δημιουργήσεις ένα κομψό πεντικιούρ, δίνοντας στα νύχια επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Με σωστά βήματα και μερικά tips, θα μπορέσεις να διατηρήσεις περιποιημένα τα κάτω άκρα σου και να φορέσεις ξανά τα σανδάλια σου. Η διαδικασία είναι απλή, γρήγορη και κυρίως απολαυστική.

Βήμα 1

Μούλιασε τα πόδια σου σε ζεστό νερό, ρίχνοντας στη λεκάνη είτε άλατα μπάνιου είτε λίγο από το αφρόλουτρο που χρησιμοποιείς.

Βήμα 2

Βγάλε τα πόδια από τη λεκάνη μετά από 15 περίπου λεπτά, σκούπισε τα απαλά με μια καθαρή πετσέτα και άπλωσε μια γενναιόδωρη ποσότητα από το scrub σου, για να κάνεις απολέπιση στα πέλματα αλλά και μέχρι πάνω από τον αστράγαλο. Αυτό το προϊόν θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα σου. Στη συνέχεια, τρίψε με μία ράσπα ή ελαφρόπετρα τις φτέρνες και όποιο άλλο σημείο του δέρματος εμφανίζει ξηρότητα.

Βήμα 3

Δώσε στα νύχια σου ένα ωραίο σχήμα χρησιμοποιώντας μια καθαρή λίμα. Αν θέλεις να μειώσεις το μήκος τους, μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν νυχοκόπτη ή να το κάνεις με την ίδια τη λίμα, το τελευταίο όμως απαιτεί περισσότερη υπομονή. Έπειτα, χρησιμοποίησε ένα buffer για καθάρισμα και λείανση των νυχιών.

Βήμα 4

Άπλωσε ένα base coat στην επιφάνεια των νυχιών και μετά, εφάρμοσε ένα χρώμα που θα κάνει τα πόδια σου να δείχνουν κομψά και περιποιημένα, χωρίς το αποτέλεσμα να είναι κραυγαλέο. Μια safe επιλογή είναι πάντοτε τα βερνίκια σε nude αποχρώσεις, τα οποία ανάλογα με τον τόνο τους, μπορούν να κάνουν τα νύχια να φαίνονται ακόμα και άβαφα. Αυτά τα βερνίκια δίνουν ένα γλυκό και καθαρό αποτέλεσμα ενώ δεν σε δεσμεύουν ως προς τις στιλιστικές σου επιλογές. Μάλιστα, τα προτιμούν και οι celebrities, με την Rosie Huntington Whiteley να αποτελεί μεγάλη φαν.

photo credits Instagram @rosiehw

 

Βήμα 5

Ολοκλήρωσε το πεντικιούρ απλώνοντας top coat που θα δώσει έξτρα γυαλάδα στο χρώμα των νυχιών και θα προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια. Μπορείς πάντοτε να εφαρμόσεις μια ενυδατική κρέμα στα πόδια, ώστε το δέρμα να μείνει απαλό και λαμπερό.

Beauty Foot Cream, Caudalie

 

 

cover photo credits Unsplash.com

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει

DO IT YOURSELF

Πέντε πολυτελή scrubs για το σώμα για να μετατρέψεις το σπίτι σου στο spa που έχεις ανάγκη

Προϊόντα για απολέπιση του σώματος, με πολύτιμα έλαια και πολυτελή αίσθηση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30