Skip to main content

DO IT YOURSELF

Hair enameling: Ένα χτένισμα από τα catwalks που αγαπούν οι… τεμπέλες

Κυριάρχησε στις Εβδομάδες Μόδας για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022-2023



Από τη Νέα Υόρκη στο Παρίσι, το Λονδίνο και το Μιλάνο, οι Εβδομάδες Μόδας ήταν για άλλη μια φορά συναρπαστικές και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον μας σχετικά με τις τάσεις που πρόκειται να επικρατήσουν τόσο στο χώρο της μόδας, όσο και στον κόσμο της ομορφιάς τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022-2023.

Από όλα όσα είδαμε, ξεχωρίσαμε και μια τάση που αφορά στα μαλλιά. Πρόκειται για ένα χτένισμα που «φορέθηκε» πολύ στα catwalks και το οποίο αποδεικνύεται πέρα για πέρα ιδανικό για τις γυναίκες που είναι τεμπέλες ή απλά δεν έχουν τόσο χρόνο για να περιποιηθούν τα μαλλιά τους!

Αυτό το hair trend ακούει στο όνομα “hair enameling”. Είναι ένα wet -look, δηλαδή τα μαλλιά έχουν το εφέ του βρεγμένου και δείχνουν πάρα πολύ glossy, ενώ παράλληλα έχουν ένα slicked-back στιλ.

Διάσημοι οίκοι μόδας όπως οι Tory Burch, Nensi Dojaka και Altuzarra είπαν «ναι» σε αυτό το hair trend, το οποίο είναι super βολικό και κομψό. Σε αντίθεση με το κλασικό wet -look, το “hair enameling” δεν είναι τόσο στητό και κοκαλωμένο, ενώ είναι πολύ πιο λαμπερό και ανάλαφρο. Επίσης, αυτό το χτένισμα δημιουργείται τόσο όταν τα μαλλιά είναι κάτω χαλαρά, όσο κι όταν είναι πιασμένα σε κότσο ή αλογοουρά.

 

Για να δημιουργήσεις το look, πρέπει να χρησιμοποιήσεις οπωσδήποτε ορισμένα προϊόντα. Αυτά θα δημιουργήσουν ένα glossy εφέ και θα ενισχύσουν τη λάμψη της τρίχας. Φρόντισε όμως τα προϊόντα αυτά να μην κοκαλώνουν τα μαλλιά!

Kerastase Elixir Ultime Beautifying Hair Oil

kerastaselixirultimelhuile

Schwarzkopf Professional Osis+ Session

scharzkopfosissession

L'oreal Paris Elnett Satin Coloured Hair Strong Hold 

lorealelnettcolored

TRESemme Hairspray Extra Hold

etxraholdtresemme

 

 

 

 

 

 

 

cover photo credits @tresemme

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

4 eye patches για να «ξυπνήσεις» τη λάμψη στο βλέμμα σου

Τα eye patches που θα σώσουν την όψη των ματιών σου τις μέρες που νιώθεις κούραση από την έκθεση στο blue light ή την έλλειψη ύπνου

DO IT YOURSELF

Τα beauty secrets της Emma Watson που έγινε μόλις 34 ετών

5 συνήθειες ομορφιάς της Emma Watson που αξίζει να υιοθετήσεις

DO IT YOURSELF

Το μέλλον στα νύχια σας… όταν το manifestation συνάντησε το μανικιούρ

Αναρωτιέστε πώς να εκδηλώσετε το μέλλον σας; Ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αξιοποιήσετε το χρώμα νυχιών σας.

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

6 fluid αντιηλιακά για εσένα που δεν αντέχεις τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα σου

Με τα προϊόντα που υπάρχουν πλέον στην αγορά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παραλείψεις την πιο σημαντική ασπίδα για το δέρμα σου

ΤΑΞΙΔΙ

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.

ΣΠΙΤΙ

5 στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σου ακόμα κι αν διαθέτεις μικρό budget

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανανεώσεις την αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι σου κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό