Skip to main content

DO IT YOURSELF

Έχεις σπυράκια στο πρόσωπο; Αυτό το facial steam θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από αυτά

Μια DIY θεραπεία για το σπίτι



Ποια γυναίκα (αλλά και ποιος άντρας) δεν έχει έρθει αντιμέτωπη με τα ενοχλητικά σπυράκια; Αυτά εμφανίζονται συνήθως στην εφηβεία, ωστόσο δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τα δεις στο δέρμα σου και πολύ αργότερα.

Ένα από τα μυστικά της αντιμετώπισης της ακμής θεωρείται και το facial steam, δηλαδή η θεραπεία ομορφιάς που βασίζεται στον ατμό και έχει ευεργετικές ιδιότητες. Ειδικότερα, το facial steam χάρη στο ζεστό νερό, καθαρίζει και ξεμπλοκάρει τους πόρους μειώνοντας έτσι την πιθανότητα εμφάνισης ακμής.

Επίσης, ο ατμός βοηθάει στην καταπολέμηση των μαύρων στιγμάτων, απομακρύνει τη βρωμιά και τη λιπαρότητα από το δέρμα, κάνει την υφή του πιο απαλή και λεία, συμβάλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο κάνοντας το δέρμα πιο λαμπερό, προσφέρει ενυδάτωση μέσα από την απελευθέρωση των φυσικών ελαίων της επιδερμίδας και ενισχύει την απορρόφηση των συστατικών των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας.

Πώς θα απολαύσεις ένα facial steam στο σπίτι:

Βάλε μια μεγάλη λεκάνη σε ένα τραπέζι. Πιάσε τα μαλλιά σου με ένα λαστιχάκι και τύλιξε τα με πετσέτα. Χρησιμοποίησε ένα μαλακό καθαριστικό για να κάνεις καθαρισμό τόσο στο πρόσωπο, όσο και στον λαιμό. Βράσε νερό και πρόσθεσε μερικά βότανα, όπως μέντα, ευκάλυπτο, λεβάντα ή χαμομήλι στο βραστό νερό. Μπορείς επίσης να προσθέσεις κάποιο αιθέριο έλαιο. Μόλις βγάλεις το νερό από τον βραστήρα και το ρίξεις στην λεκάνη, σκύψε έχοντας τα μαλλιά σου πιασμένα και τυλιγμένα, πάνω από αυτήν. Μείνε σε μικρή απόσταση από τη λεκάνη, ώστε να έρχεται ο ατμός του βραστού νερού προς το πρόσωπο σου. Άφησε το facial να δράσει για max 10 λεπτά.

Στη συνέχεια, πάρε μια καθαρή πετσέτα προσώπου, βούτηξε την στο νερό και αφού την στραγγίξεις καλά, εφάρμοσε την στο πρόσωπο σου. Μείνε έτσι για δύο λεπτά και έπειτα, μπορείς να σκουπίσεις το πρόσωπο με χαρτομάντηλο.

Μην ξεχάσεις να ακολουθήσεις την ρουτίνα περιποίησης!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cover photo pexels.com

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει

DO IT YOURSELF

Πέντε πολυτελή scrubs για το σώμα για να μετατρέψεις το σπίτι σου στο spa που έχεις ανάγκη

Προϊόντα για απολέπιση του σώματος, με πολύτιμα έλαια και πολυτελή αίσθηση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ