Skip to main content

DO IT YOURSELF

Περιποίηση στα άκρα… τέλος στα ξηρά πόδια

Πώς να περιποιηθείς σωστά την επιδερμίδα των ποδιών σου



Το δέρμα στα πόδια μας είναι φυσικά πιο ξηρό σε σύγκριση με άλλες περιοχές του σώματος λόγω των λιγότερων αδένων λιπαρότητας. Προσθέστε κρύο καιρό, χαμηλή υγρασία, υπερβολική ζέστη ή περπάτημα ξυπόλητοι σε τραχιές επιφάνειες στο μείγμα και έχετε μια συνταγή για ξηρά πόδια. Τα ακατάλληλα υποδήματα που προκαλούν τριβή, πίεση και σχηματισμό κάλων μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε ξηρό, τραχύ δέρμα.

Σχετικά με το θέμα των υποδημάτων, το να φοράτε ανοιχτά παπούτσια το καλοκαίρι μπορεί να προκαλέσει σκάσιμο στο δέρμα καθώς τα γυμνά τακούνια σας χτυπούν πάντα το πίσω μέρος του παπουτσιού, κάτι που μπορεί να προκαλέσει μεγάλη πίεση.

Επιπλέον, η έκθεση σε ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του μπάνιου ή του μουλιάσματος μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια του δέρματος, επιδεινώνοντας την ξηρότητα. Ορισμένες ιατρικές παθήσεις όπως το έκζεμα, η ψωρίαση, οι διαταραχές του θυρεοειδούς, ο διαβήτης, τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και οι μυκητιασικές λοιμώξεις (όπως το πόδι του αθλητή) μπορούν να συμβάλουν περαιτέρω στο ξηρό δέρμα στα πόδια.

Ποιες είναι οι καλύτερες συμβουλές σας για τη θεραπεία του ξηρού δέρματος στα πόδια σας;

Τα καλά νέα είναι ότι είναι πολύ εύκολο να βοηθήσετε στη φροντίδα των ποδιών σας, αλλά χρειάζεται λίγη συνέπεια. Μπορείτε να απαλλαγείτε από το ξηρό δέρμα των ποδιών σας χρησιμοποιώντας μια λίμα ποδιών, αλλά χρησιμοποιείτε πάντα σε στεγνό πόδι, ποτέ σε βρεγμένο πόδι. Όταν το δέρμα είναι υγρό, δεν μπορείτε να δείτε τις περιοχές ξηρότητας που μπορεί να οδηγήσουν σε υπερβολικό λιμάρισμα.

Σε στεγνό πόδι, μπορείτε να στοχεύσετε τις προβληματικές περιοχές. Βάλτε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας ή εφημερίδα στο πάτωμα για να ακουμπά το σκληρό δέρμα κατά το τρίψιμο. Μόλις το κάνετε αυτό, μπορείτε να προσποιηθείτε ότι βρίσκεστε σε ένα σπα και να περιποιηθείτε τα πόδια σας.

Ποιες είναι οι καλύτερες κρέμες για ξηρά πόδια;

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το δέρμα στα πόδια σας είναι στην πραγματικότητα έξι φορές πιο δυνατό από οπουδήποτε αλλού στο σώμα σας. Γι' αυτό ακριβώς για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, χρειάζεστε μια ειδική κρέμα που μπορεί να διεισδύσει στα στρώματα του δέρματος. Όπως δεν θα χρησιμοποιούσατε απλώς καμία κρέμα στο πρόσωπό σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε το σωστό είδος κρέμας στα πόδια σας, κι είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε κρέμες ποδιών εγκεκριμένες από ποδίατρο ή δεματολόγο.

Υπάρχουν κάποιο diy για εμποτισμό ποδιών για ξηρά πόδια;

Τα μούλιασμα ποδιών δεν έχουν απλώς την αίσθηση ενός μίνι σπα, είναι επίσης εξαιρετικά για τη θεραπεία των ραγισμένων ποδιών. Μουλιάστε τα πόδια σας σε λίγο νερό και επιλέξτε κάτι που έχετε στο σπίτι, όπως λίγο λεμόνι ή λίγο αλάτι. Ή θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να κάνετε ένα scrub ποδιών για ένα πεντικιούρ DIY. Το μόνο που χρειάζεστε είναι δύο κουταλιές της σούπας θαλασσινό αλάτι αναμεμειγμένο με λίγο ελαιόλαδο αναμεμειγμένο με μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο όπως λεβάντα ή τεϊόδεντρο. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το στα πόδια σας και δέστε δύο πλαστικές σακούλες γύρω από τους αστραγάλους σας. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενυδατώσετε τα πόδια σας και να αφαιρέσετε τυχόν νεκρά κύτταρα του δέρματος και είναι επίσης απολαυστικό.

Πώς μπορείτε να αποτρέψετε τα ξηρά πόδια;

Για να αποφευχθεί το ξεφλούδισμα και το στέγνωμα των ποδιών, η υγιεινή και η ενυδάτωση των ποδιών είναι εξαιρετικά σημαντική. Οι ποδίατροι συνιστούν καθημερινή χρήση της κρέμας ποδιών που να είναι φαρμακευτική και φυσικά αντιμυκητιακή, αντιμικροβιακή και ενυδατική.

Άλλες κορυφαίες συμβουλές περιλαμβάνουν:

Πλύνετε τις κάλτσες σε πλύση 40-60 βαθμών

Φοράτε τουλάχιστον 70% βαμβακερές κάλτσες και αλλάζετε κάλτσες καθημερινά

Χρησιμοποιήστε μια ξεχωριστή πετσέτα για να στεγνώσετε τα πόδια και ένα χαρτομάντιλο για να στεγνώσετε ανάμεσα στα δάχτυλα, καθώς αυτό θα εξασφαλίσει ότι τα πόδια θα στεγνώσουν καλά.

Για τις μέρες που δεν φοράτε κάλτσες, να σκουπίζετε τα σανδάλια και τα υποδήματα με ένα οικιακό μαντηλάκι Dettol για να σκοτώσετε τα βακτήρια.

Να αερίζετε τα παπούτσια τακτικά αφήνοντάς τα έξω (σε μια ζεστή και ξηρή μέρα)

Τακτική αλλαγή παπουτσιών ή πλύσιμο της αφαιρούμενης σόλας των υποδημάτων σε πλύσιμο 40 βαθμών

Έκθεση των ποδιών στον ήλιο

Εάν τα πόδια ξεφλουδίζουν και σας προκαλούν φαγούρα, αποφύγετε το ξυπόλητο περπάτημα, καθώς το πόδι του αθλητή είναι μεταδοτικό και μπορεί να μεταδοθεί σε άλλους.

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει

DO IT YOURSELF

Πέντε πολυτελή scrubs για το σώμα για να μετατρέψεις το σπίτι σου στο spa που έχεις ανάγκη

Προϊόντα για απολέπιση του σώματος, με πολύτιμα έλαια και πολυτελή αίσθηση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της