Skip to main content

DO IT YOURSELF

Πώς να φροντίσεις τα μαλλιά σου για λαμπερές εμφανίσεις τα Χριστούγεννα

Τι μπορείς να κάνεις για να χαρίσεις στα μαλλιά σου την απαραίτητη λάμψη και ζωντάνια πριν τις γιορτές.



Η αντίστροφη μέτρηση για τις γιορτές έχει ήδη ξεκινήσει και το ίδιο συμβαίνει και με τις beauty προετοιμασίες για να λάμψουμε στις εμφανίσεις μας σε ρεβεγιόν και άλλα γιορτινά μαζέματα. Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να προετοιμάσεις και να φροντίσεις τα μαλλιά σου κάνοντάς τα να λάμπουν την περίοδο των γιορτών.

Θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης

Περιποιήσου τα μαλλιά σου με μια μαλακτική μάσκα για βαθιά ενυδάτωση ή θεραπεία από τη φθορά μια εβδομάδα ή λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Αυτή θα θρέψει τις ταλαιπωρημένες άκρες σου, θα προσθέσει την απαραίτητη υγρασία και θα τις κάνει πιο λαμπερές.

Κόψε τις άκρες

Κάνε ένα φρεσκάρισμα στο χτένισμά σου για να απαλλαγείς από τυχόν σπασμένες ή φθαρμένες άκρες. Αυτό θα δώσει στα μαλλιά σου πιο υγιή εμφάνιση και θα τα κάνει να φαίνονται πιο λαμπερά.

Χρησιμοποίησε έλαια μαλλιών

Ενσωμάτωσε έλαια μαλλιών, όπως το λάδι αργκάν ή το λάδι καρύδας, στη ρουτίνα σου. Άπλωσε μια μικρή ποσότητα στις άκρες των μαλλιών σου για να προσθέσεις λάμψη και να μειώσεις το φριζάρισμα.

Απόφυγε την υπερβολική χρήση εργαλείων styling

Ελαχιστοποίησε τη χρήση σε εργαλεία styling με θερμότητα ή χρησιμοποίησέ τα κατεβάζοντας βαθμούς για να αποφύγεις τη φθορά στο τριχωτό. Χρησιμοποίησε επίσης θερμοπροστατευτικά σπρέι πριν το styling.

Κοιμήσου σε μαξιλαροθήκες από μετάξι ή σατέν

Ο ύπνος σε μεταξωτές ή σατέν μαξιλαροθήκες μπορεί να μειώσει την τριβή και να αποτρέψει το σπάσιμο των μαλλιών, αφήνοντας τα μαλλιά σου πιο λεία και λιγότερο μπερδεμένα.

Μείνε ενυδατωμένη και τρώγε σωστά

Πίνοντας άφθονο νερό και ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα μπορεί να προωθήσεις την υγιή ανάπτυξη και τη λάμψη των μαλλιών σου.

Σκέψου ένα εορταστικό χτένισμα

Σχεδίασε ένα χτένισμα που ταιριάζει στην χριστουγεννιάτικη εμφάνισή σου, είτε πρόκειται για κομψές μπούκλες, είτε για έναν κομψό κότσο ή για πλεκτά updos. Πειραματίσου εκ των προτέρων για να βρεις αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσένα.

Προστάτεψε τα μαλλιά σου από το κρύο

Εάν περνάς χρόνο σε εξωτερικούς χώρους και στο κρύο, φόρα ένα καπέλο ή κασκόλ για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από τις σκληρές καιρικές συνθήκες, που μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα και σπάσιμο.

Τελικές πινελιές

Την ημέρα των Χριστουγέννων, εάν φτιάχνεις τα μαλλιά σου μόνη, χρησιμοποίησε ένα ελαφρύ προϊόν για φινίρισμα, όπως σπρέι λάμψης ή ορό για να προσθέσεις επιπλέον λάμψη και glossy αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Ποιο χορταρικό ενισχύει το κολλαγόνο και κάνει καλό στο δέρμα σου

Extra bonus: Μια γρήγορη συνταγή για Smoothie σύσφιξης

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει

DO IT YOURSELF

Πέντε πολυτελή scrubs για το σώμα για να μετατρέψεις το σπίτι σου στο spa που έχεις ανάγκη

Προϊόντα για απολέπιση του σώματος, με πολύτιμα έλαια και πολυτελή αίσθηση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 6 Μαΐου

Ασχοληθείτε με κάτι πρωτοποριακό και διαφορετικό πριν η ανία χτυπήσει την πόρτα σας

ΤΑΞΙΔΙ

Πασχαλινές διακοπές και «ταξιδεύουμε» σε μνημεία, πόλεις μέχρι και ζούγκλες σε όλο τον κόσμο

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου περιηγήσου σε υπέροχα μέρη με τους φίλους, τον σύντροφο ή την οικογένειά σου

CELEBS

Eurovision: «Εκτόξευση» για το Zari στα προγνωστικά του televoting

Σε ποια θέση βρίσκεται η Μαρίνα Σάττι στην ψηφοφορία του κοινού;