Skip to main content

DO IT YOURSELF

3 συμβουλές για να απλοποιήσετε τη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας

3 απλά hacks από τους ειδικούς



Κάθε επαγγελματίας ομορφιάς έχει τα αδιαπραγμάτευτα βήματά του. Θέλουμε να απλοποιήσουμε το σχήμα ομορφιάς σας όπου μπορείτε, και μερικές φορές οι καλύτερες ρουτίνες είναι τόσο εύκολες όσο ένα, δύο, τρία. Αναζητάτε μια πιο απλή ρουτίνα περιποίησης δέρματος; Θα σας ενημερώσω ότι είναι εγκεκριμένη από τους ειδικούς.

Ωστόσο, το κόψιμο της ρουτίνας σας θα πρέπει να γίνεται με πρόθεση και προσοχή για να διασφαλίσετε ότι τα οφέλη όπως η λάμψη, η σύσφιξη και η ενυδάτωση δεν θα πεταχτούν έξω από το παράθυρο. Παρακάτω, βρείτε μερικές σχετικές συμβουλές ειδικών:

Αναζητήστε συνδυαστικά προϊόντα

Πρώτα: Αναζητήστε προϊόντα που διαθέτουν περισσότερα από ένα οφέλη. Ένα συνδυαστικό προϊόν, που σημαίνει ένα που έχει πολλά ενεργά συστατικά, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απλοποιήσετε τη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος μειώνοντας τον αριθμό των βημάτων.

Αυτό θα σας βοηθήσει επίσης να περιορίσετε την υπερβολική στρώση του προϊόντος, που μπορεί να οδηγήσει σε διάτρηση (γνωστός και ως, όταν μικροσκοπικές δέσμες προϊόντος συγκεντρώνονται σαν χνούδι στο δέρμα).

Για παράδειγμα, εάν αναζητάτε ενυδάτωση και λάμψη, αναζητήστε έναν ορό με αντιοξειδωτικά (βιταμίνη C, ασταξανθίνη κ.λπ.) και ισχυρά ενυδατικά όπως υαλουρονικό οξύ ή γλυκερίνη.

Απλώς μην παίρνετε την κατάσταση στα χέρια σας και ανακατεύετε ισχυρά ενεργά συστατικά όπως ρετινόλη και χημικά απολεπιστικά. Διαφορετικά, μπορεί να προκαλέσετε κάποιο ερεθισμό ή να τα καταστήσετε αναποτελεσματικά και τα δύο. Ένα προ-συνδυασμένο προϊόν έχει ήδη κάνει τη δουλειά για εσάς και έχουν σχεδιαστεί ειδικά για συνδυασμό.

Επενδύστε σε βήματα θεραπείας

Αν επρόκειτο να βάλω τα χρήματά μου και τον χρόνο μου σε οποιοδήποτε θέμα φροντίδας δέρματος, σίγουρα θα επέλεγα ένα ρετινοειδή, όπως η τρετινοΐνη.

Η τρετινοΐνη είναι μια φόρμουλα ρετινόλης που χορηγείται μόνο με ιατρική συνταγή, με παρόμοιο στόχο με τις επιλογές χωρίς συνταγή (απαλύνει τις λεπτές γραμμές, θεραπεία ακμής, διώχνει τον αποχρωματισμό κ.λπ.), αλλά προσφέρει ισχυρότερη συγκέντρωση, η οποία μπορεί να προσφέρει πιο αισθητά αποτελέσματα.

Ένα πλεονέκτημα των ρετινολών που χορηγούνται μόνο με ιατρική συνταγή είναι ότι μπορούν να προσαρμοστούν για τις ανησυχίες του δέρματός σας – που σημαίνει ότι ένα άτομο μπορεί να έχει 0,25% ρετινόλη, ενώ ένα άλλο μπορεί να έχει 1%, ανάλογα με την ευαισθησία και τις ανησυχίες του δέρματος. Ορισμένες φόρμουλες έχουν ακόμη και πρόσθετα συστατικά, καθιστώντας τα επίσης συνδυαστικά προϊόντα.

Βελτιστοποιήστε την επίκαιρη ρουτίνα σας πριν επιλέξετε συσκευές

Οι συσκευές περιποίησης δέρματος στο σπίτι, όπως εργαλεία μικρορεύματος και θεραπεία φωτός LED, μπορούν σίγουρα να βελτιώσουν την υγεία του δέρματος (έτσι ένα αξιόλογο βήμα αν μπορείτε να αντεπεξέλθετε στη δέσμευση), αλλά δεν πρέπει να είναι η πρώτη σας προτεραιότητα. Αν ο στόχος είναι να απλοποιήσετε τη ρουτίνα σας, θα κερδίσετε περισσότερα χρήματα χρησιμοποιώντας ενεργά τοπικά συστατικά με τη μορφή ορών και κρεμών αντί για ακριβές και χρονοβόρες συσκευές.

Εξετάστε τις συσκευές ομορφιάς ως ένα επιπλέον βήμα εάν αποφασίσετε να ανεβείτε επίπεδο, όχι κάτι που χρειάζεστε απεγνωσμένα για να ολοκληρώσετε μια αποτελεσματική, ελάχιστη ρουτίνα περιποίησης δέρματος.

Και να θυμάστε: Η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας δεν χρειάζεται να είναι η ίδια νύχτα με τη νύχτα. Μπορείτε να επιλέξετε το skin cycling ή απλώς να κρατήσετε επιπλέον προϊόντα (μάσκες, συσκευές, πίλινγκ κ.λπ.) για ειδικές περιστάσεις ή όταν το δέρμα σας χρειάζεται ανανέωση.

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει

DO IT YOURSELF

Πέντε πολυτελή scrubs για το σώμα για να μετατρέψεις το σπίτι σου στο spa που έχεις ανάγκη

Προϊόντα για απολέπιση του σώματος, με πολύτιμα έλαια και πολυτελή αίσθηση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας