Skip to main content

DO IT YOURSELF

3 ανεπαίσθητες αλλαγές για να κάνετε το σπίτι σας καλύτερο για την υγεία του δέρματός σας

Εκεί που η "εσωτερική διακόσμηση" συναντάει τη ρουτίνα ομορφιάς σας



Εάν έχετε σταθεροποιήσει την τοπική ρουτίνα σας και έχετε βελτιστοποιήσει τη διατροφή σας για την υγεία του δέρματος, επιτρέψτε μου να σας προτείνω έναν νέο τομέα βελτίωσης: το σπίτι σας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το περιβάλλον σας επηρεάζει την επιδερμίδα σας, ωστόσο το σπίτι συχνά παραβλέπεται — αλλά όχι πλέον!

Εδώ, βρείτε τρεις αναβαθμίσεις σπιτιού που θα αφήσουν το δέρμα σας λαμπερό το 2024. Ονομάστε το το σημείο διασταύρωσης εσωτερικού σχεδιασμού και ομορφιάς.

Επιλέξτε μεταξωτές ή σατέν μαξιλαροθήκες

Οι μεταξωτές και σατέν μαξιλαροθήκες βοηθούν στην αποφυγή υπερβολικού τραβήγματος στο δέρμα και τα μαλλιά του προσώπου σας. Το αποτέλεσμα; Λιγότερες λεπτές γραμμές που προκαλούνται από τον ύπνο (ονομάζονται επίσης «γραμμές μαξιλαριού») και σημαντικά λιγότερο φριζάρισμα το πρωί. Αυτές είναι λίγο ακριβότερες από το μέσο κάλυμμα μαξιλαριού σας, αλλά δεν χρειάζεται να καλύπτεται κάθε μαξιλάρι – μόνο αυτό στο οποίο κοιμάστε.

Τοποθετήστε ένα φίλτρο νερού στο ντους και στη βρύση του νιπτήρα

Το φιλτραρισμένο νερό δεν είναι μόνο για καλύτερο πόσιμο – είναι και για την υγεία του δέρματος. Ανάλογα με το πού ζείτε, μπορεί να έχετε υψηλά επίπεδα ξηραντικών χημικών ουσιών, όπως το χλώριο, στο νερό σας που μπορεί να επηρεάσουν την υγεία του δέρματος και των μαλλιών με την πάροδο του χρόνου.

Η απάντηση: Επενδύστε σε φίλτρα νερού για το ντους και τη βρύση του νιπτήρα σας, αν μπορείτε. Αν και αυτά τα gadget μπορεί να είναι λίγο ακριβά, οι ειδικοί λένε ότι είναι μια αξιόλογη επένδυση. Επιπλέον, μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας όπου κι αν μετακινηθείτε.

Τοποθετήστε έναν υγραντήρα στο δωμάτιό σας

Ο ξηρός αέρας μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο ερεθισμό του δέρματος και επίμονη υφή. Αυτό συμβαίνει μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται διαεπιδερμική απώλεια νερού (TEWL), κατά την οποία το νερό κυριολεκτικά εξατμίζεται από το δέρμα σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έναν κατεστραμμένο φραγμό του δέρματος, με αποτέλεσμα μια σειρά από δερματικά προβλήματα.

Ένας τρόπος για να το καταπολεμήσετε αυτό είναι να τοποθετήσετε έναν υγραντήρα στο δωμάτιό σας ή κοντά στο κρεβάτι σας, ο οποίος θα εμποδίσει το περιβάλλον να κλέψει την πολύτιμη υγρασία από το δέρμα σας. Αυτό δεν θα είναι απαραίτητο για όλους, αλλά αξίζει να το σκεφτείτε εάν ζείτε σε ξηρό κλίμα ή παλεύετε τακτικά με το ξηρό δέρμα.

Μια σημείωση για τους υγραντήρες και τη μούχλα

Όπως ίσως γνωρίζετε ήδη, οι υγραντήρες μπορεί να προκαλέσουν μούχλα εάν δεν καθαριστούν ή τοποθετηθούν σωστά. Η μούχλα είναι ένας ζωντανός οργανισμός που χρειάζεται δύο πράγματα για να ευδοκιμήσει: μια πηγή τροφής (όπως σκόνη ή οργανικά υλικά όπως μόνωση και γυψοσανίδα) και νερό (διαρροή, διαρροή ή οποιαδήποτε περιοχή με επίπεδα υγρασίας πάνω από 60%). Για αυτούς τους λόγους, εάν χρησιμοποιείτε έναν υγραντήρα, είναι σημαντικό να τον γεμίζετε με φιλτραρισμένο νερό, να τον καθαρίζετε τακτικά και να τον χρησιμοποιείτε μόνο όταν ο αέρας του σπιτιού σας είναι πραγματικά στεγνός (λιγότερο από 50% υγρασία).

 

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει

DO IT YOURSELF

Πέντε πολυτελή scrubs για το σώμα για να μετατρέψεις το σπίτι σου στο spa που έχεις ανάγκη

Προϊόντα για απολέπιση του σώματος, με πολύτιμα έλαια και πολυτελή αίσθηση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας