Skip to main content

DO IT YOURSELF

Η δύναμη της σοκολάτας στο δέρμα του προσώπου σου

Η πιο γλυκιά μάσκα ομορφιάς που σου προσφέρει νεότητα



Η σκόνη κακάο είναι ένα υπέροχο ποτό σε μια κρύα μέρα του χειμώνα, αλλά ξέρατε ότι είναι υπέροχο και για το δέρμα σας; Η ενοχική σας απόλαυση Η μεταμεσονύχτια απόλαυση έχει τεράστια οφέλη που κάνουν θαύματα για το πρόσωπο και το σώμα σας. Το κακάο σε σκόνη έχει πολλές θεραπευτικές και φαρμακευτικές ιδιότητες και η χρήση του χρονολογείται από τους αρχαίους πολιτισμούς των Μάγια και των Αζτέκων. Ένα ανυψωτικό για ξηρό, αφυδατωμένο και θαμπό δέρμα, η σκόνη κακάο περιέχει βασικά θρεπτικά συστατικά που θρέφουν το δέρμα σας και το αφήνουν υγιές. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να δείτε τα οφέλη της σκόνης κακάο για το δέρμα σας. Να γιατί είναι κάτι περισσότερο από ένα νόστιμο συστατικό για τα επιδόρπια σας.

Οφέλη της σκόνης κακάο για το δέρμα

Γνωρίζατε ότι η λατινική ονομασία του κακάο είναι Theobroma cacao που σημαίνει «τροφή των θεών»; Ναι, το κακάο είναι κυριολεκτικά δώρο από τους ίδιους τους θεούς. Δημοφιλές για τη γλυκιά του γεύση, τα οφέλη της σκόνης κακάο για το δέρμα είναι τεράστια. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτό το δημοφιλές επιδόρπιο και τι το κάνει εξαιρετικό συστατικό όταν χρησιμοποιείται σε προϊόντα ομορφιάς.

Είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, η σκόνη κακάο βοηθά στην καταπολέμηση της βλάβης από τις ελεύθερες ρίζες και μειώνει τα σημάδια γήρανσης. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην αναστροφή των βλαβών που προκαλούνται από περιβαλλοντικούς παράγοντες. Η σκόνη κακάο περιέχει αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή. Αυτά βοηθούν στην αποκατάσταση της βλάβης που προκαλείται από τις επιπτώσεις της βλάβης από τις ακτίνες UV.

Δίνει νεανική λάμψη

Ένα από τα οφέλη της σκόνης κακάο για το δέρμα είναι ότι του αφήνει μια νεανική λάμψη. Τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, βοηθούν στην καταπολέμηση και στη μείωση των βλαβών από την υπεριώδη ακτινοβολία. Επιπλέον, βοηθά στην αύξηση της ροής του αίματος στο δέρμα σας και του αφήνει ένα υπέροχο ξέπλυμα και λάμψη.

Καταπολεμά τα σημάδια της γήρανσης

Η σκόνη κακάο βοηθά στην καταπολέμηση των ρυτίδων και άλλων σημαδιών γήρανσης. Τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν αντιμετωπίζουν τους παράγοντες που προκαλούν το δέρμα σας να φαίνεται μεγαλύτερο. Η βιταμίνη C και το μαγνήσιο φωτίζουν αμέσως το δέρμα και το διατηρούν υγιές και προστατευμένο. Η σκόνη κακάο είναι επίσης πλούσια σε ωμέγα 6 λιπαρά οξέα –– αυτά βοηθούν επίσης στην επιτάχυνση της επούλωσης του δέρματος. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε μάσκα προσώπου, σκεφτείτε σκόνη κακάο!

Διορθώνει ατέλειες

Χάρη στις θεραπευτικές του ιδιότητες, η σκόνη κακάο επιταχύνει την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος. Η θεοβρωμίνη που υπάρχει στη σκόνη κακάο έχει την ικανότητα να αυξάνει τη ροή του αίματος στην επιφάνεια του δέρματος. Αυτό αποκαλύπτει νεότερο, πιο λαμπερό δέρμα. Η παρούσα βιταμίνη C βοηθά στο ξεθώριασμα των μαύρων κηλίδων, μειώνει την υπερμελάγχρωση και ελαφρύνει κάθε είδους ατέλειες.

Αντιμετωπίζει την ακμή

Χάρη στις φαρμακευτικές του ιδιότητες, ένα από τα οφέλη της χρήσης σκόνης κακάο για το δέρμα είναι ότι βοηθά στη θεραπεία της ακμής ή οποιουδήποτε είδους κηλίδων. Φορτωμένες με τανίνες, οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες μειώνουν την ερυθρότητα και καταπραΰνουν τα ενεργά σημεία ακμής. Έχει επίσης την ικανότητα να μειώνει τα σημάδια ακμής επίσης.

DIY face mask

Η παρακάτω μάσκα λοιπόν, είναι πραγματική… υπερδύναμη! Συνδυάζει το ήδη ισχυρό κακάο με την μπανάνα και το λάδι καρύδας και μαζί όχι μόνο αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα, αλλά προσφέρουν λάμψη και φυσικά αντιγηραντικές ιδιότητες. Χρησιμοποίησέ την στις λεπτές, μικρές ρυτίδες και γενικά σε όλο το πρόσωπο, όταν είναι θαμπό.

Τι θα χρειαστείς:

½ μπανάνα (λιωμένη)

1 κ.γ. λάδι καρύδας

½ κ.σ. κακάο

Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Με τα δάχτυλα των χεριών σου εφάρμοσε σε καθαρό δέρμα, είτε στις ρυτίδες, είτε σε όλο το πρόσωπο. Άφησε για 15 λεπτά και έπειτα ξέπλυνε με ζεστό νερό.

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει

DO IT YOURSELF

Πέντε πολυτελή scrubs για το σώμα για να μετατρέψεις το σπίτι σου στο spa που έχεις ανάγκη

Προϊόντα για απολέπιση του σώματος, με πολύτιμα έλαια και πολυτελή αίσθηση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας