Skip to main content

ΑΡΘΡΑ

Ρεπορτάζ τέλος, ζήτω το Instagram!

Συγγνώμη, αλλά εγώ έχω μάθει αλλιώς...


Σπύρος Γουναρόπουλος

Μάλλον τα πράγματα που γνώριζα έχουν αλλάξει. Είπαμε να πάμε μαζί με την εποχή μας, όμως ορισμένοι έχουν βρει το "κόλπο". Σου λέει "δεν θα σου πω κάτι, γιατί δεν μου το επιτρέπει ο τάχα μάνατζέρ μου, όμως θα σου ανεβάσω μία φωτογραφία στο Instagram και είμαι σίγουρος ότι κάτι θα γράψεις για μένα. Μα τόσο σίγουρος...".

Κι έτσι γίνεται. Οι celebrities ξέρουν, ή τους το έχουν πει, ότι πλέον το κοσμικό ρεπορτάζ γίνεται μέσω διαδικτύου. Αυτά τα ρημάδια, τα social media, άλλοτε βοηθούν και άλλοτε... κλείνουν σπίτια. Ειδικά αυτή την περίοδο που όλος ο κόσμος είναι σε διακοπές (όλος ο κόσμος... -γελάω και μόνο που το γράφω, αν αναλογιστεί κανείς την... αφραγκία που μας "δέρνει" όλους) έχει φροντίσει και δη οι stars να παίζουν το κρυφτούλι στα νησιά.

Οπου και να γυρίσεις το μάτι σου στο διαδίκτυο θα δεις φωτογραφίες που ανεβάζουν οι "διάσημοι" και πόσο φανταστικά περνάνε. Και δεν αναφέρομαι σε πρώτα ονόματα, αλλά σε κάποιους που είτε από σπόντα, είτε από την ματαιοδοξία του να δουν τη φάτσα τους σε κάποιο έντυπο, ακολουθούν την πεπατημένη της... ντίβας, που -μεταξύ μας- δεν έχει φέρει ποτέ αποτελέσματα. 

Το πρόβλημα είναι ένα... Δεν μπορείς από τη μία να λες ότι τα περιοδικά και οι εφημερίδες γράφουν ότι θέλουν και από την άλλη όποτε υπάρχει... αληθινό ρεπορτάζ να κλαίγεσαι και να λες "σας παρακαλώ, μη!".

Εφόσον αποφάσισες να διαλέξεις τον δρόμο της δημοσιότητας είσαι "υποχρεωμένος" να σηκώσεις το τηλέφωνό σου όταν σε καλούν (αν θέλεις φυσικά να γίνει και η δική σου δουλειά). Και δεν τα γράφω όλα αυτά λόγω εμπάθειας ή προσωπικών εμπειριών, αλλά γνωρίζω τι γίνεται γύρω μου και ειδικά μέσα από τα 40 χρόνια που ζω και αναπνέω έχω πάρει χαμπάρι, έστω και στο ελάχιστο, τι συμβαίνει στο θαυμαστό κόσμο της showbiz!

Eχω μάθει να μιλάω με αυτόν που με ενδιαφέρει και όχι να κάνω ρεπορτάζ με ότι μου πασάρει ο ίδιος. Οι σχέσεις του δημοσιογράφου με το "θέμα" του είναι αλλληλένδετες. Όση ανάγκη έχει ο ένας, άλλη τόση έχει και ο άλλος. 

Προτείνω λοιπόν, να αφήσουν ορισμένοι το "ύφος των χιλίων καρδιναλίων" γιατί -ως γνωστόn- στο τέλος "πάντα εκτίθεται αυτός που φαίνεται"

Από την άλλη πλευρά, όμως, τα ηχηρά ονόματα ξέρουν πως "πουλάνε". Γνωρίζουν ότι κάθε εβδομάδα τα πρόσωπά τους θα κοσμούν όλα τα περιοδικά. Κι έτσι αφήνονται... "Αστους να γράψουν ότι θέλουν", λένε. 

Mενεγάκη (Ανδρος), Σκορδά (Τήνος), Τατιάνα (Εύβοια) κ.ο.κ περνάνε όμορφα και μας το δείχνουν περήφανες. Και μεταξύ μας καλά κάνουν. Ομως, δεν τις προλαβαίνουμε... Αν εξαιρέσεις την Ελένη που έχει κάνει την Ανδρο μόνιμη καλοκαιρινή κατοικία, η Στεφανίδου πήγε Εύβοια, αμέσως ταξίδεψε μέχρι το Βερολίνο και επιστροφή και πάλι στην Εύβοια. Η Φαίη τόσο καιρό είναι Τήνο και πλέον ετοιμάζει βαλίτσες να πάει στην Πάρο για να δει τη φίλη της την Αργυρώ, την μαγείρισσα. Εκεί θα περάσει το υπόλοιπο των διακοπών γιατί ξέρει πως, με τον Μάρκο και την Τσαβαλιά απέναντι, την περιμένει ένας δύσκολος χειμώνας. 

Προβλήματα εν καιρώ καύσωνα έχει όμως και η Τατιάνα. Της έφυγε η αρχισυντάκτρια από την εκπομπή και πλέον η "Τάτι" είναι καλοκαριάτικα προς αναζήτηση νέου προσώπου. Η Ελένη περιμένει πως και πως να δει τι θα γίνει με την δικαστική διαμάχη με τον Λάτσιο και αυτοί έζησαν καλά και εμείς  στα... 40άρια της Αθήνας!

Διαβάστε επίσης

ΑΡΘΡΑ

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Αθήνα

Η πόλη στους δρόμους

ΑΡΘΡΑ

Jean-Marc Fournie: Μοντέρνοι Άγγελοι

«Ο πατέρας Φουρνιέ είναι ένας απόλυτος ήρωας» 

ΑΡΘΡΑ

Η Παναγία των Παρισίων στις φλόγες

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σ' εξέλιξη από το απόγευμα της Δευτέρας στον Καθεδρικό ναό

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν

Run baby run, αλλά με τη σωστή υποστήριξη!

CELEBS

Γιούλικα Σκαφίδα: Δεν είμαι μονογονεϊκή οικογένεια, απλά δεν έχω παντρευτεί

«Είμαι εδώ για να απαντήσω στον γιο μου σε όλα με θάρρος και αλήθεια»

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Ως γυναίκα δεν έχω χώρα. Ως γυναίκα, η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» Virginia Woolf

Η εμβληματική συγγραφέας Virginia Woolf αποφάσισε να φύγει από τη ζωή στις 28 Μαρτίου 1941, αφήνοντας πίσω της ένα μεγαλειώδες έργο