Ταξίδι στη Nagaland

Η Δήμητρα Στασινοπούλου μας ξεναγεί στo πιο μακρινό ΒΑ άκρο της Ινδίας.


Η Nagaland είναι μία από τις 28 πολιτείες που απαρτίζουν την Ινδία και βρίσκεται στο πιο μακρινό ΒΑ της, στην περιοχή των Ιμαλαίων. Κατοικείται από 16 φυλές που έχουν τη δική τους ιδιαίτερη κουλτούρα, γλώσσα και διάλεκτο. Άνθρωποι της φύσης καθώς είναι έχουν εξαιρετικά ανεπτυγμένο το αίσθημα της ελευθερίας.

Έτσι στις φαντασμαγορικές εκδηλώσεις της κουλτούρας τους αναδεικνύεται  η μοναδικότητα, η αγνότητα και ο αυθόρμητος χαρακτήρας τους.
Αποκορύφωμα αυτών των εκδηλώσεων είναι το Hornbill Festival, που πραγματοποιείται την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου στην πρωτεύουσα Kohima, όπου συγκεντρώνονται όλες οι φυλές για να γιορτάσουν προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα.  Λίγες μόνο γενιές μας χωρίζουν από την εποχή που οι σπουδαίοι πολεμιστές των φυλών των Naga, εχοντας αποδείξει την αξία τους στη μάχη, αποκτούσαν το δικαίωμα να κάνουν τατουάζ στο σώμα τους και να στολιστούν με τα φτερά του Hornbill. Αντιπροσωπεύουν ένα πολύτιμο κομμάτι της κληρονομιάς του ανθρώπου και αξίζουν τον σεβασμό και την αναγνώρισή μας.
  
Επειδή πιστεύω ότι όσο περισσότερο μαθαίνουμε τις διαφορετικές κουλτούρες τόσο περισσότερο τις κατανοούμε και τις αποδεχόμαστε, ελπίζω αυτές οι εικόνες που μοιράζομαι μαζί σας να σας ταξιδέψουν σε ένα πολύχρωμο και φωτεινό κόσμο όπου κυριαρχεί η μαγεία του αυθεντικού τρόπου ζωής.
 
Το e-book link είναι http://www.yumpu.com/en/embed/view/mN0R87kgeYV92FEo και οι φωτογραφίες του βιβλίου βρίσκονται και στο https://dimitrastasinopoulou.smugmug.com/INDIA-NAGALAND-Villages-and/i-SNjwV62
 

Φιλικά, 
 
Δήμητρα Στασινοπούλου 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares