Τυχαία σελίδα: Περί έρωτος

Το Mybookmark.gr ξεφυλλίζει τυχαία και μοιράζεται λέξεις.

Βλέπεις ένα βιβλίο. Το ξεφυλλίζεις. Στέκεσαι σε μια του σελίδα, διαβάζεις. Παίρνεις μια γεύση από τη γραφή, από το θέμα… Το Mybookmark.gr το κάνει για εσένα!

Όσο μεγαλύτερη είναι η ανία της καθημερινής ζωής, τόσο πιο δραστικά είναι τα δηλητήρια που λέγονται ευγνωμοσύνη, θαυμασμός περιέργεια. Και τότε χρειάζεται ένας ταχύς και δραστήριος περισπασμός.

Γι’ αυτό και λίγη σκληρότητα και αναισθησία στην πρώτη προσέγγιση, εάν το φάρμακο χορηγείται με φυσικότητα, είναι ένας σίγουρος σχεδόν τρόπος για να κερδίσει κανείς την εκτίμησης μιας έξυπνης γυναίκας.

Stendhal, Περί έρωτος, Εκδόσεις Πατάκη, Σελ. 222 τέλος – 223

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Μια προσωπική ερωτική περιπέτεια του Σταντάλ, τον οδηγεί στη μυθοπλασία. Του φέρνει την ιδέα να «κρύψει» τον πόνο του πίσω από το απρόσωπο. Αραδιάζει σκέψεις και απόψεις, σε μια μορφή εξομολόγησης. Ένα μοναδικό βιβλίο, τροφή για σκέψη. Γεμάτο διαπιστώσεις, φιλοσοφίες… Και φυσικά, με την «κρυστάλλωση» στις σελίδες του. «Αυτό που ονομάζω κρυστάλλωση είναι η διεργασία του πνεύματος το οποίο, με βάση όσα του παρουσιάζονται, ανακαλύπτει ότι το αντικείμενο του έρωτά του διαθέτει και καινούργια χαρίσματα».About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares