Skip to main content

ΑΡΘΡΑ

Η πριγκίπισσα, το μπιζέλι και τα δικαιώματα του παιδιού

To LikeMother, LikeDaughter διηγείται μια ιστορία, δύσκολη που όμως πρέπει να ειπωθεί, με αφορμή την Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.



Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια πριγκίπισσα, καλομαθημένη και στα πούπουλα όπως όλες οι πριγκίπισσες άλλωστε. Ένα βράδυ χάθηκε και την φιλοξένησαν σε ένα κάστρο- ήταν και τυχερή βλέπεις. Της έβαλαν στο κρεβάτι δεκάδες στρώματα και παπλώματα και για να δουν πόσο μη μου άπτου ήταν, κάτω κάτω έκρυψαν ένα τόσο δα μπιζέλι. Το άλλο πρωί η όμορφη πριγκίπισσα ξύπνησε με αφόρητους πόνους στην πλάτη. Το καλά κρυμμένο μπιζελάκι τής είχε κάνει μεγάλη ζημιά. Τόσο καλομαθημένη ήταν!  

Σαν και εσένα, αγάπη μου, που σε έχουμε μία και μονάκριβη και δεν σου χαλάμε χατίρι, που σου στρώνουμε κάθε μέρα και νύχτα άπειρα παπλώματα αγάπης, προστασίας, τρυφερότητας, παπλώματα με αγκαλιές, φιλιά και λόγια τρυφερά.

Αυτό το βράδυ θα διαβάσουμε ένα βιβλίο που λέγεται "Η Παγκόσμια Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου". Και, η καρδιά πονά, αλλά πρέπει να σου πω κάποια πράγματα...

Πρέπει να σου πω ότι κάπου εκεί, πολύ δίπλα μας, υπάρχουν γονείς και παιδάκια χωρίς παπλώματα, χωρίς κρεβάτι, χωρίς σπίτι... Τους τα πήρε ο πόλεμος. Και τους έφερε το φόβο. 

siria.jpg

 
Δίψασες; Αμέσως θα σου φέρω νεράκι, καρδιά μου, τρέχω! Πρέπει όμως να σου πω ότι σε άλλα μέρη του κόσμου δεν έχουν νερό να πιουν. Και με πολύ περπάτημα και κόπο βρίσκουν λίγες σταγονίτσες... 
 

nero.jpeg
 

Πρέπει να σου πω ότι υπάρχουν παιδάκια που ζουν μες τα σκουπίδια. Εκεί παίζουν, τρώνε, εκεί ζουν. Βρώμικα, με κουρελάκια για ρούχα, κι όμως χαμογελαστά μέσα στη δυστυχία τους. 
 

ftoxeia.jpeg
 

Πρέπει, αγάπη μου, να σου πω ότι γεννιούνται μωρά μέσα στις λάσπες των προσφυγικών καταυλισμών. Και ας μην σε αφήνω να τα βλέπεις στις ειδήσεις των 8. 

Πρέπει, καρδιά μου, να σου πω και κάτι άλλο...

* Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου κάνοντας κλικ στο:

Η πριγκίπισσα, το μπιζέλι και τα δικαιώματα του παιδιού  

 

 
 

Διαβάστε επίσης

ΑΡΘΡΑ

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Αθήνα

Η πόλη στους δρόμους

ΑΡΘΡΑ

Jean-Marc Fournie: Μοντέρνοι Άγγελοι

«Ο πατέρας Φουρνιέ είναι ένας απόλυτος ήρωας» 

ΑΡΘΡΑ

Η Παναγία των Παρισίων στις φλόγες

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σ' εξέλιξη από το απόγευμα της Δευτέρας στον Καθεδρικό ναό

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.