Παιδιά του κόσμου

Η Δήμητρα Στασινοπούλου μοιράζεται το βίντεο που δημιούργησε για το Μποδοσάκειο.

Μου ζήτησαν από την Πολιτιστική Επιτροπή του Κολλεγίου Αθηνών να κάνω μια παρουσίαση με όποιο θέμα θα ήθελα, για τα 1.000 παιδιά του Μποδοσάκειου, Δημοτικού στην Κάντζα, σε τρεις διαφορετικές παρουσιάσεις, και επέλεξα να τους δείξω Τα Παιδιά του Κόσμου, ώστε να γνωρίσουν παιδιά απ’όλον τον κόσμο και να ευαισθητοποιηθούν σε σχέση με τα προβλήματα που τα παιδιά αυτά αντιμετωπίζουν, αλλά και συγχρόνως να δούν τα χαμόγελα της ευτυχίας που παρ’όλες τις καμμιά φορά δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν, είναι αυθόρμητα και ουσιαστικά.
 
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διαπιστώσει κανείς τις ανισότητες στις συνθήκες ζωής που υπάρχουν ανάμεσα σε διάφορα μέρη του πλανήτη. Μία ματιά σε μία σχολική αίθουσα, είναι ένα από αυτά. Ο τρόπος όμως που αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα είναι αυτός που κάνει τη διαφορά. «Σκοπός του ταξιδιού δεν είναι να δείς καινούργια μέρη αλλά να δεις με καινούργια μάτια»  όπως γράφει ο Μαρσέλ Προύστ. Αυτά που για μας είναι αυτονόητα, αλλά και για τα παιδιά μας ακόμη περισσότερο, δεν θα έπρεπε να είναι. Πρέπει να αισθανόμαστε πολύ τυχεροί επειδή έτυχε να γεννηθούμε σ’αυτή τη γωνιά του πλανήτη αλλά και να συναισθανθούμε ότι κάποια στιγμή στη ζωή μας θα πρέπει να κάνουμε και μείς κάτι για τους λιγότερο“προνομιούχους” αυτής της γής, εμείς οι“προνομιούχοι εκ γενετής”.
 
Η παρουσίαση έγινε την 1η Δεκεμβρίου και η ανταπόκριση των παιδιών ήταν συγκινητική. Αν θέλετε μπορείτε να μοιραστείτε το βίντεο με όποιο σχολείο θα ήθελε να το χρησιμοποιήσει.
 

 

Το αρχείο των όλων φωτογραφιών που χρησιμοποίησα για το βίντεο είναι εδώ.

 

Με αγάπη, 

Δήμητρα

 

 


stasino.jpg

Η Δήμητρα Στασινοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Με τη φωτογραφία ασχολείται τα τελευταία χρόνια. Το Δεκέμβριο του 2005 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο Ρουμανία της Καρδιάς μου, για το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο UNESCO Ρουμανίας. Από τότε, η αγάπη της για τα ταξίδια σε μοναδικές γωνιές του πλανήτη και η ανάγκη της να μοιράζεται τις εικόνες που τη συνόδευαν επιστρέφοντας, την οδήγησε στην έκδοση βιβλίων για το Bhutan, την Ινδία, τη Βιρμανία και τους Παπούα στη Νέα Γουινέα.   About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares