Είμαι συγγραφέας (και μετά ξύπνησα)!

Θέλεις να γράψεις ένα βιβλίο; Είναι πανεύκολο... Αρκεί να έχεις έναν σύζυγο με κονέ σε κάποιον εκδοτικό οίκο. Γιατί μόνο έτσι θα το δεις στα ράφια. Αλλιώς θα σε φάει η μαρμάγκα! Το αν θα πουλήσει ή όχι είναι αλλού παππά ευαγγέλιο.

Σπύρος Γουναρόπουλος

kalampoka_660x200-2

Είμαι ο τελευταίος που θα κρίνει τη συγγραφική απόπειρα του καθενός (βλ. Τσιμτσιλή). Καλά έκανε και έγραψε βιβλίο. Αλλά...

Το προφίλ που βγάζει ο κάθε άνθρωπος στο ευρύ κοινό επηρεάζει και τη κριτική μας. Είναι η γενική εικόνα που διαθέτει, η στάση ζωής, η σπιρτάδα του μυαλού και φυσικά οι απόψεις του. Ειδικά το τελευταίο είναι το Α και το Ω σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη που υπάρχει δίπλα μας.

Αυτό που με ενόχλησε, όμως, δεν είναι το ότι η Σταματίνα ασχολήθηκε με την "συγγραφή". Με ενόχλησε το γεγονός ότι μία παρουσίαση βιβλίου έγινε τσίρκο, μόνο και μόνο για την προβολή κάποιων ατόμων που μόνο "σπουδαία μυαλά" δεν τους λες. Αντίθετα, αυτούς που θα δεις στην πρεμιέρα του Σαμπάνη, την άλλη μέρα θα τους ξαναδείς στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών!

Με ενόχλησε που η Σταματίνα δεν κόπιασε καθόλου, ώστε να εκδοθεί αυτή της η... απόπειρα.

Υποθέτω το να μαζέψεις σκέψεις, φαντασία και προβληματισμούς για να τις γράψεις με σοβαρότητα σε χαρτί είναι ένας αγώνας που μπορεί να σε τρελάνει. Χρειάζεται μοναξιά, "παράνοια" και όχι στημένες φωτογραφίσεις σε περιοδικά.

Στην προκειμένη περίπτωση, το να μαζευτεί η παρέα της εκπομπής σου σε μία καφετέρια, όπως παραδέχθηκε η Τσολάκη, μεταξύ φρέντο καπουτσίνο και χαβαλέ, για να προτείνει ο καθένας έναν τίτλο για το βιβλίο, αυτό καταντά μία γελοιότητα! Είναι μία προχειράτζα...

Δεν ζητάω από την Τσιμτσιλή να γράψει τη "Θεία Κωμωδία". Ενα παραμυθάκι έγραψε για τις κυρίες. Αυτό, όμως, που έκανε και έγινε τόσος ντόρος θα μπορούσε να το κάνει και σε ένα blog!

Αλλά η προβολή πάνω απ' όλα...

Συμφωνώ μαζί της που είπε: "Διαβάστε το πρώτα και μετά να με κρίνετε". Αυτό επιχείρησα να κάνω για να έχω μόνο και μόνο μία πρώτη εικόνα. Δεν γύρισα στη δεύτερη σελίδα. Δεν άντεξα...

Φυσικά δεν έδωσα 15 ευρώ για να αγοράσω το βιβλίο. Τζάμπα μου ήρθε. (Sorry Σταματίνα μου, αλλά έχω κάτι υπόλοιπα Μπουκόφσκι να αγοράσω)

Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν ντρέπομαι να γράψω την άποψή μου. Εδώ είχε άποψη για το θέμα η "κάποτε έφερνα καφέδες στη Ρούλα και τώρα το παίζω fashion icon" Ηλιάκη, που την είδα σε επαγγελματική φωτογράφιση να κρατάει βιβλίο του Ελύτη και γέλαγε το σύμπαν, εγώ σας πείραξα; About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares