Skip to main content

BLOGS

Sweetly by Ioanna Stamoulou

Η sweet Ιωάννα Σταμούλου μοιράζεται μαζί μας από το Sweetly της την συνταγή για Μπόμπα σοκολατένια



Η ιδέα κατέβηκε όταν ένα κέικ λαδιού μου αρνήθηκε να ξεφορμαριστεί ολόκληρο στην πιατέλα και κόπηκε στη μέση.  Το μάζεψα σε ένα μπολ μέχρι την επόμενη που μου πέρασαν τα νεύρα. Έγινε αυτή η σοκολατένια μπόμπα που την τελευταία στιγμή αποφάσισα να κάνω και νηστίσιμη μιας και το κέικ ήταν λαδιού. Είναι εξαιρετική, δοκιμάστε να τη φτιάξετε, είναι πιο εύκολη από όσο νομίζετε…

Υλικά για ένα μέτριο μπολ
4 φλιτζάνια κέικ λαδιού τριμμένο
200γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι ή άλλο της επιλογής σας
Για τη μους σοκολάτα ταχίνι
400ml κρέμα με φυτικά λιπαρά
7 κουτ. σούπας ταχίνι
2 κουτ. σούπας μέλι
100γρ. σοκολάτα σε κομματάκια
Για την επικάλυψη
100γρ. κουβερτούρα
100ml κρέμα με φυτικά λιπαρά
1 κουτ. γλυκού κοφτό μέλι
Καρύδια

Εκτέλεση

Πρώτα φτιάχνετε την εξωτερική στρώση: Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και την ανακατεύετε με το τριμμένο κέικ μέσα σε ένα μπολ.  Στο τέλος ανακατεύετε στο μείγμα και το ποτό της επιλογής σας και παίρνετε ένα μείγμα που μοιάζει με λάσπη.
Ντύνετε με πλαστική μεμβράνη ένα στρογγυλό μπολ. Αφήνετε δυο χούφτες από το μείγμα στην άκρη και με το υπόλοιπο καλύπτετε όλη την εσωτερική επιφάνεια του μπολ φτιάχνοντας ένα στρώμα ίσο σε πάχος παντού. Το αφήνετε στην κατάψυξη όσο ετοιμάζετε τη μους.
Χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική κρέμα μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι. Συνεχίζετε να χτυπάτε ρίχνοντας το μέλι και το ταχίνι μέχρι να πήξει η μους. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ.
Λιώνετε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και την ρίχνετε στη μους ταχινιού. Με ένα κουτάλι ανακατεύετε μια δυο τρεις φορές, ίσα να ενωθεί σε κάποια σημεία, αλλά όχι να ομογενοποιηθεί εντελώς.
Βγάζετε το μπολ από την κατάψυξη και αδειάζετε μέσα τη μους. Ισιώνετε με σπάτουλα και από πάνω κλείνετε με το μείγμα που κέικ που κρατήσατε, δημιουργώντας ένα λεπτό στρώμα. Αφήνετε το μπολ πάλι στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Ετοιμάζετε την επικάλυψη της σοκολάτας. Βάζετε την κρέμα να ζεσταθεί καλά και πριν πάρει βράση τη ρίχνετε πάνω από την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύετε να λιώσει η σοκολάτα και στο τέλος ανακατεύετε μέσα το μέλι.
Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει λίγο και στο τέλος βγάζετε το γλυκό από την κατάψυξη, το ξεφορμάρετε σε πιατέλα, αφαιρείτε προσεκτικά τη μεμβράνη και περιχύνετε με τη σοκολατένια επικάλυψη. Διακοσμείτε με καρύδια πιέζοντάς τα καλά και αφήνετε το γλυκό να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη πριν κόψετε σε μερίδες και σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Philip Seymour Hoffman «Αυτή είναι η μόνη ζωή που έχετε»

Γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου 1967 αλλά βιάστηκε να φύγει παρά την επιτυχημένη του πορεία

BLOGS

Το The Bear δεν είναι η καλύτερη σειρά στην τηλεόραση

Ο τρίτος κύκλος της πολυβραβευμένης δραματικής σειράς που βλέπουμε στο Disney+, αφήνει γλυκόπικρη γεύση. Γράφει ο Μάνος Νομικός

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Ιουλίου

Κρατήστε την ψυχραιμία σας και μην αποσυντονιστείτε

ΣΙΝΕΜΑ

Δείτε τη Lady Gaga στο νέο trailer του Joker: Folie à Deux

Η Harley Quinn της Gaga φέρνει τα πάνω κάτω στο νέο trailer της sequel ταινίας δια χειρός Todd Phillips, με τον Joaquin Phoenix στο πλευρό της

FASHION NEWS

Ο Elon Musk παρουσιάζει ένα AI-generated fashion show με τα διασημότερα πολιτικά πρόσωπα και γίνεται talk of the Internet

Ο ιδρυτής της Space X και κύριος μέτοχος του X βάζει τις διασημότερες πολιτικές προσωπικότητες του κόσμου σε ένα φανταστικό fashion show, που είναι ήδη viral