Skip to main content

BLOGS

Βahama Mama

To νέο blog της Parenting Coach Νάντιας Γεωργίου!



Σε μερικές μέρες έρχεται η γιορτή της μητέρας. Τι καλύτερος τρόπος να ξεκινήσουμε το δικό μας ταξίδι, το ταξίδι στη μαγική χώρα των παιδιών και της οικογένειας γιορτάζοντας τη μαμά! Τον άνθρωπο που φροντίζει και μας φροντίζει σε όλη μας τη ζωή.
«Μα-μα» λέει το μωράκι μας για πρώτη φορά και πετάμε από ευτυχία! Τι μοναδικό, τι υπέροχο συναίσθημα! Και το λέει και δεύτερη και τρίτη φορά και εμείς ταξιδεύουμε πάνω στο μαγικό χαλί! Και μεγαλώνει το μωρό μας και μεγαλώνουμε και εμείς μαζί του. Και το «μα-μα» γίνεται ένα σταθερό «μαμά, μαμαά», ένα τσιριχτό «μαμααά, μαμαααααααά», ένα εφηβικό «ρε μάνα, αμάν ρε μάνα, ω ρε μάνα» και αρκετά αργότερα ένα ενήλικο «μαμά μου, μανούλα μου, μάνα μου γλυκιά».
Πως γίνεται μια λέξη να εμπεριέχει τόσες πολλές διαφορετικές έννοιες, τόσα πολλά διαφορετικά συναισθήματα! Πως γίνεται μια μόνο αγκαλιά, η αγκαλιά της μάνας να χωράει εμάς μαζί και τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας και τους φίλους μας και τα παιδιά των φίλων μας και όλον τον κόσμο! 
Το λέει υπέροχα ο μύθος της φυλής Brule Sioux σχετικά με τη δημιουργία: «Εσύ θα φροντίσεις τις γενιές, Εσύ θα δίνεις ζωή», είπε ο ήλιος στη γυναίκα. «Εσύ θα είσαι ο κομιστής του σύμπαντος». 
​Νάντια Γεωργίου

Αν υπάρχει κάτι που θα ήθελες να διαβάσεις σε άρθρο ή το έχεις απορία θα χαρώ πολύ να σου απαντήσω, όπως και για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείς να επικοινωνείς μαζί μου στο mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

BLOGS

Το Rebel Moon ήρθε στο Netflix

Ο Ζακ Σνάιντερ ετοιμάζει αυτό το sci-fi event φαντασίας εδώ και μια δεκαετία.

BLOGS

«Με ενδιέφερε μόνο η καλλιτεχνική πλευρά της ζωής» Elton John

Ο Elton John γιορτάζει τα 77α γενέθλιά του

Προτεινόμενα

CELEBS

Υρώ Λούπη: Oι μοναδικές χειροτεχνίες της στο εξοχικό της στην Ερέτρια

Έχει μετατρέψει παλιά αντικείμενα σε ... «έργα τέχνης»

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν φοβάμαι τα ελαττώματά μου. Λατρεύω τις ατέλειές μου» Lady Gaga

Happy birthday στη μία και μοναδική Lady Gaga

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής

Kατά την διάρκεια των προβών του για το J2US