Skip to main content

BLOGS

Bahama Mama: To νέο blog της Parenting Coach Νάντιας Γεωργίου

«Ποτέ, ποτέ, ποτέ μην τα παρατάς!»


Νάντια Γεωργίου

Τέλος χρονιάς και ανάμεσα στις άλλες γιορτές το σχολείο κάνει επίδειξη κολύμβησης για παιδιά ηλικίας 6-7 χρονών.  Τα χώρισαν σε κορίτσια και αγόρια και έφτιαξαν ομάδες των 5-6.  Πρώτα ξεκίνησαν στην 25άρα πισίνα τα κορίτσια, πρόσθιο με σανίδα. Μετά τα αγόρια. Άλλα πιο γρήγορα και άλλα πιο αργά, τερμάτισαν όλα. Στη συνέχεια ξεκινούν πάλι τα κορίτσια κρατώντας την σανίδα πίσω από το κεφάλι, σαν να κάνουν ύπτιο.
Η πρώτη πεντάδα των κοριτσιών τερματίζει. Ξεκινά η δεύτερη. Ένα κοριτσάκι πηγαίνει πιο αργά από όλα. Και ενώ τα άλλα συνεχίζουν και ετοιμάζονται να τερματίσουν εκείνο σταματά. Φαίνεται σαν να χτύπησε το ποδαράκι του σε αυτά τα διαχωριστικά της πισίνας. Κουνάει τα πόδια του αλλά δεν προχωράει. Το σώμα παραμένει στην ύπτια θέση ενώ τα μάτια ψάχνουν  τους γονείς του στις κερκίδες.
Περνούν 1-2-3 λεπτά, σαν αιώνας ήταν, και αρχίζει ελάχιστα να κουνιέται. Η κερκίδα με τους γονείς την ενθαρρύνει...«μπράβο, μπράβο, go, go»! Κολυμπάει πολύ πολύ αργά, σαν να έχει κουραστεί, σαν να δυσκολεύεται να τα καταφέρει. Η γυμνάστρια την ρωτάει αν είναι καλά, αν θέλει να συνεχίσει. «Ναι, θέλω», απαντά εκείνη. «Πάμε Άρτεμις, πάμε, πάμε», της φωνάζει η γυμνάστρια. Εκείνη συνεχίζει με τον αργό της ρυθμό.  Ξανασταματά για λίγο. Η επόμενη πεντάδα των κοριτσιών είναι έτοιμη και περιμένει. Οι γονείς περιμένουν. Ο χρόνος περνά. Η δασκάλα της την ρωτά αν θέλει να σταματήσει. «Όχι, θέλω να τερματίσω», της απαντά. Χειροκροτήματα από την κερκίδα, «πάμε Άρτεμις, πάμε, μπράβο, πάμε», φωνάζουν η γυμνάστρια και η δασκάλα.
Όρθιοι οι γονείς την ενθαρρύνουν κι εκείνοι. Και μετά από λίγο, η μικρή Άρτεμις, με τον αργό της ρυθμό αλλά με τη μεγάλη της υπομονή και επιμονή, τερματίζει! Η γυμνάστρια της δίνει το χέρι και εκείνη βγαίνει χαρούμενη και γελαστή από την πισίνα. Θα μπορούσε να έχει κλάψει, να τα έχει παρατήσει, να έχει στεναχωρηθεί που δεν βγήκε με τους πρώτους. Το αντίθετο. Ήταν υπερχαρούμενη που έβαλε τα δυνατά της και τα κατάφερε και που συμμετείχε σε αυτήν τη γιορτή μαζί με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές της! Όλα τα παιδιά πήραν μετάλλιο. Η Άρτεμις όμως πήρε επιπλέον ένα βραβείο που έγραφε «Συγχαρητήρια Άρτεμις! Ποτέ, ποτέ, ποτέ μην τα παρατάς»! Μέσα από τις δυσκολίες δυναμώνεις.
Όπως είπε και μια μαμά: «Σήμερα τα παιδιά μας πήραν ένα μεγάλο μάθημα. Ένα Μάθημα Ζωής!» 

Αν υπάρχει κάτι που θα ήθελες να διαβάσεις σε άρθρο ή το έχεις απορία θα χαρώ πολύ να σου απαντήσω, όπως και για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείς να επικοινωνείς μαζί μου στο mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

Προτεινόμενα

CELEBS

Κομψή εγκυμονούσα η Βασιλική Τρουφάκου: Με στενό μαύρο φόρεμα με σκισίματα!

Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.

CELEBS

Μελίσα Μακάρθι: Ποια είναι η διάσημη κολλητή της Μέγκαν Μαρκλ;

Η ηθοποιός μιλά πάντα με τα καλύτερα λόγια για τη Δούκισσα του Σάσσεξ