Skip to main content

BLOGS

Καλά δεν έμαθε;

 

Bahama Mama: To blog της Parenting Coach Νάντιας Γεωργίου


Νάντια Γεωργίου

 

Η δασκάλα είπε στους γονείς ότι για να μάθουν τα παιδιά να διαβάζουν χρειάζεται να αφιερώνουν 20 λεπτά κάθε μέρα στην ανάγνωση. Δεν αναφερόταν στο αναγνωστικό της τάξης αλλά σε άλλα εξωσχολικά βιβλία.
Σ’ αυτό το πλαίσιο ξεκίνησε η κόρη μου να διαβάζει ένα παραμύθι. Την πρώτη μέρα είχε τη διάθεση, είχε όμως και τις φυσιολογικές αντικειμενικές δυσκολίες. Την τρίτη μέρα άρχισε τα παζάρια: «Όχι 20 λεπτά σήμερα μαμά, 10 γιατί δεν έχω χρόνο»…
Έμεινα σταθερή και ήρεμη στα 20. Κάθε λέξη που διάβαζε με κοίταζε. Τη διάβασε σωστά; Πήρε την «έγκριση»; Και συνέχιζε. Είχε και δύσκολες λέξεις το συγκεκριμένο βιβλίο. Κάποιες επαναλαμβάνονταν. Την πρώτη φορά τις διάβαζε λάθος. Μερικές και τη δεύτερη και την τρίτη. «Καλά δεν έμαθε;» έλεγα από μέσα μου. «Αφού πριν λίγο το είπαμε». Και προσπαθούσε. Προσπαθούσε να τα πει σωστά και μαζί να πάρει την επιδοκιμασία μου με το βλέμμα, το θετικό κούνημα του κεφαλιού μου. Την αναγνώριση της μαμάς.
Αχ αυτή η μαμά (με το μαλλί όρθιο από τη δική της προσπάθεια)! Ούτε που μου πέρασε από το νου πως ήμουν εγώ στην ηλικία της, αν είχα τη διάθεση να διαβάζω ή όχι, αν ήμουν «καλή και υπάκουη» μαθήτρια. Ναι, πακετάκι πήγαιναν αυτά. Κοιτώντας την όμως συνειδητοποίησα τη δυσκολία και το μεγαλείο αυτού που έκανε. Μάθαινε να διαβάζει! «Ξαναπέστο», μου είπα. «Μαθαίνει να διαβάζει». Κάνει μια καινούρια αρχή. Μεγαλώνει. Δοκιμάζει. Respect! Τι μαγικό να συμμετέχεις (όχι πάντα ευχάριστα ή με την ίδια διάθεση, ομολογώ) σ’ αυτήν την προσπάθεια για εξέλιξη.
Να είσαι εκεί και να το θαυμάζεις το παιδί σου γι’ αυτά τα μικρά ή τα μεγάλα βήματα που κάνει!

 

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.