Skip to main content

BLOGS

Πιο κοντά

Bahama Mama: To blog της Parenting Coach Νάντιας Γεωργίου


Νάντια Γεωργίου

Το προηγούμενο Σάββατο πήγαμε με την κόρη μου σε ένα μάθημα γιόγκα για γονείς και παιδιά. Της άρεσε πολύ η ιδέα. Η γιόγκα δεν μας είναι άγνωστη. Έχουμε ένα βιβλίο για μαμάδες και παιδιά στο σπίτι και καμμιά φορά «παίζουμε». Ναι, παίζουμε!
Τοποθετεί εκείνη τα στρωματάκια μας στο πάτωμα, διαλέγει τις ασκήσεις, κάνει τη δασκάλα, με διορθώνει και περνάμε υπέροχα. Ξέρει ότι εγώ ασχολούμαι με τη γιόγκα και θέλει και εκείνη να κάνει κάποια από αυτά που κάνει η μαμά. Είναι βλέπεις στην ηλικία που τα περισσότερα, αν όχι όλα που κάνει η μαμά, της φαίνονται εντυπωσιακά. Φυσικά το απολαμβάνω!
Ξέρω ότι σύντομα θα έρθει η μέρα που θα γίνεται μάλλον το αντίθετο. Το μάθημα που πήγαμε είχε θέμα τις περιπέτειες μιας κόκκινης γάτας, της Αμαλίας, στο δάσος. Είχε αρκετές μαμάδες αλλά και μπαμπάδες με τα παιδιά τους. Τα παιδιά διάλεγαν κάθε μία από τις περιπέτειες της Αμαλίας. Όσο πιο τρελές και δύσκολες οι περιπέτειές της, τόσο πιο πολύ προσπαθούσαν, χαίρονταν και γελούσαν τα παιδιά.
Η κόρη μου συμμετείχε και εκείνη με χαρά. Της άρεσε που ήμασταν μαζί, της άρεσε που ήταν και άλλα παιδιά με τους γονείς τους. «Μα έκανε όλες τις ασκήσεις»; Θα με ρωτήσεις. «Τις έκανε όλες και σωστά»; Φυσικά και όχι!
Κάποιες δεν τις προσπάθησε καν! Ούτε κι εγώ τις έκανα όλες σωστά! Όμως γελάσαμε, δοκιμάσαμε, πέσαμε και ξανασηκωθήκαμε. Μαζί! Περάσαμε ποιοτικό χρόνο μαζί και ήρθαμε η μία πιο κοντά στην άλλη. Κι ‘αυτό είναι το σημαντικό.
Βρες κάτι που αρέσει σ’ εσένα και το παιδί σου (περπάτημα, κολύμπι, επιτραπέζια, ποδήλατο, ζωγραφική, τραγούδι… ό,τι σας ενθουσιάζει), βάλε το στο εβδομαδιαίο ή μηνιαίο πρόγραμμά σας και ξεκινήστε.
Ο χρόνος που περνάς με τα παιδιά σου κάνοντας τακτικά κάτι που αρέσει σε όλους σας δυναμώνει τη σχέση σας.
Χτίζει σχέσεις αγάπης με διάρκεια!

Αν υπάρχει κάτι που θα ήθελες να διαβάσεις σε άρθρο ή το έχεις απορία θα χαρώ πολύ να σου απαντήσω, όπως και για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείς να επικοινωνείς μαζί μου στο mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Διαβάστε επίσης

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

BLOGS

Πολύτιμα πράγματα που μάθαμε διαβάζοντας Λουίς Σεπούλβεδα

Μικρός φόρος τιμής,  σε έναν συγγραφέα που ήξερε να φτιάχνει υπέροχες ιστορίες, με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατό του

Προτεινόμενα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το πόδι του έσπασε ο Kid Cudi μετά την πτώση του από τη σκηνή του Coachella 2024

Ο rapper μπήκε τελευταία στιγμή στο line-up του δημοφιλούς φεστιβάλ για να εμφανιστεί το δεύτερο Σαββατοκύριακό του

CELEBS

Πέθανε διάσημη TikToker – Ήταν μόλις 29 ετών

Ήταν πρωταγωνίστρια στη σειρά Club Rat

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616