Skip to main content

BLOGS

Bahama Mama: Θα είμαι χαρούμενη όταν...

Όταν θα … τότε σίγουρα!


Νάντια Γεωργίου

«Μα θέλω να ζώ μια χαρούμενη ζωή», μου έλεγε προχτές μια πελάτισσά μου. «Και θα το πετύχω, είμαι σίγουρη, όταν θα φύγω πιά από αυτήν τη δουλειά και θα βρω μία άλλη».

Δεν είναι η μοναδική που σκέφτεται έτσι. Συμφωνείς; Μήπως εσύ δεν έχεις πει στο παρελθόν: "Θα είμαι πολύ χαρούμενη όταν πάρω αυτήν τη θέση" ή "όταν θα είμαι με αυτόν τον/την σύντροφο" ή "όταν θα αγοράσω το...";; Εγώ πάντως το έχω πει!

Μη μου πεις ότι δεν σου έχει συμβεί να αγοράσεις αυτό που ήθελες ή να πετύχεις το στόχο που τόσο πολύ επιθυμούσες και παρ' όλα αυτά να μην είσαι τόσο χαρούμενη όσο νόμιζες ότι θα είσαι;; Και αυτό μου έχει συμβεί! Ας πούμε εκείνες οι θεϊκές κόκκινες γόβες που σου γυάλισαν στη βιτρίνα και που στην αρχή τις φορούσες και ένοιωθες ότι πετάς, θυμάσαι; Τώρα αποτελούν άλλο ένα ζευγάρι παπούτσια που μαζεύουν σκόνη στο κάτω ράφι της ντουλάπας σου ενώ εσύ αναρωτιέσαι τι να κάνεις για να φέρεις χαρά στη ζωή σου.

Αυτό που δεν γνώριζα τότε ήταν ότι ο εγκέφαλός μας είναι έτσι φτιαγμένος ώστε να συνηθίζει στα πράγματα και τις καταστάσεις. Πιο γρήγορα, πιο αργά, πάντως συνηθίζει. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που όταν τελικά αποκτήσουμε αυτό που θέλουμε (εδώ μπορείς να συμπληρώσεις ό,τι εσύ θέλεις...) η συναισθηματική μας αντίδραση γίνεται λιγότερο έντονη όσο περνά ο καιρός.

"Δηλαδή δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε χαρούμενοι;" θα ρωτήσεις. Φυσικά και μπορούμε! Πρώτα χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε πως λειτουργεί το μυαλό μας και πως το διαχειριζόμαστε. Στην συνέχεια να μάθουμε ποιες είναι οι δικές μας συγκεκριμένες προκαταλήψεις και με ποιο τρόπο τις ξεπερνάμε. Οι τεχνικές υπάρχουν. Δοκίμασέ τες μόνη σου ή με τη βοήθεια κάποιου ειδικού για να φέρεις αλλαγές στη συμπεριφορά σου που διαρκούν.

Αν υπάρχει κάποιο θέμα που σ’ ενδιαφέρει και θα ήθελες να μάθεις περισσότερα επικοινώνησε μαζί μου στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Για περισσότερες πληροφορίες για εμένα και τη δουλειά μου κάνε κλικ στο www.itsmylife.gr. Γιατί η ζωή είναι δική σου!

 

To Βahama Mama είναι το blog της parenting coach Νάντιας Γεωργίου

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Το Rebel Moon ήρθε στο Netflix

Ο Ζακ Σνάιντερ ετοιμάζει αυτό το sci-fi event φαντασίας εδώ και μια δεκαετία.

BLOGS

«Με ενδιέφερε μόνο η καλλιτεχνική πλευρά της ζωής» Elton John

Ο Elton John γιορτάζει τα 77α γενέθλιά του

BLOGS

Χρόνια πολλά και γλυκά στον μάγο των γλυκών pastry chef Ευάγγελο Χασιώτη

Ευχές από νωρίς το πρωί δέχεται στο Sentinelle στο pastry corner, στον νέο του χώρο στου Παπάγου

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί

FASHION NEWS

Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica

Ο Ιταλικός οίκος παρουσιάζει μια συλλογή ατελείωτων συνδυασμών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2024