Οι συνταγές της MamaTsita: Κρεμμυδόσουπα

Από το βιβλίο της “Mαγειρεύω Εποχές"

Ρόμυ Μελάνι

Επεμβαίνοντας λίγο στην κλασική συνταγή, έκανα κάποιες μικροαλλαγές.  Χρησιμοποίησα και λευκά γλυκά κρεμμύδια αντί μόνο κόκκινα, πρόσθεσα στα τυριά και τσένταρ.  Επίσης, φρυγάνισα πρώτα το ψωμί πριν το βυθίσω στη σούπα. Ειδικά στο θέμα των τυριών, θα ήθελα να σου πω να μην καταπιεστείς.  Χρησιμοποίησε όποιο κίτρινο μαλακό τυρί διαθέτεις: γραβιέρα, κασέρι ή έμενταλ λιώνουν επίσης υπέροχα.

Υλικά
3 κ. σ. ελαιόλαδο
1 μικρό κομμάτι βούτυρο (15­20 γρ.)
3 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια
3 μεγάλα λευκά γλυκά κρεμμύδια
2 κ. σ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 λίτρο ζωμό κρέατος ζεστό
Άλάτι­πιπέρι
 ¼ κούπας κόκκινο κρασί
Ψωμί σε φέτες πάχους 1½ εκ. περίπου
1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
½ κούπα τριμμένο τσένταρ

Εκτέλεση
Κόβω τα κρεμμύδια στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες.
Σε ένα βαθύ σκεύος ζεσταίνω το ελαιόλαδο με το βούτυρο να λιώσει και σοτάρω τα κρεμμύδια για 7 λεπτά περίπου μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτω τον ζωμό κρέατος. ◊ Προσθέτω αλάτι­πιπέρι και το κρασί.
Άνακατεύω, σκεπάζω την κατσαρόλα και βράζω τη σούπα για 15 περίπου λεπτά.
Πριν από το σερβίρισμα, μοιράζω τη σούπα σε ατομικά πυρίμαχα μπολ.
Φρυγανίζω τις φέτες ψωμιού είτε βάζοντάς τες για 2 λεπτά στη φρυγανιέρα, ή για 1 λεπτό σε δυνατό γκριλ.
Σε ένα πιάτο ανακατεύω τη μοτσαρέλα και το τσένταρ.
Τοποθετώ από μία φέτα φρυγανισμένου ψωμιού σε κάθε μπολ σούπας και πασπαλίζω ψωμί και σούπα με τα τυριά.
Ψήνω στο γκριλ για ένα με δυο λεπτά μέχρι τα τυριά να σχηματίσουν μια όμορφη χρυσαφένια κρούστα.

 

 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares