BLOGS
Οι συνταγές της MamaTsita: Κρεμμυδόσουπα
Από το βιβλίο της “Mαγειρεύω Εποχές"
Επεμβαίνοντας λίγο στην κλασική συνταγή, έκανα κάποιες μικροαλλαγές. Χρησιμοποίησα και λευκά γλυκά κρεμμύδια αντί μόνο κόκκινα, πρόσθεσα στα τυριά και τσένταρ. Επίσης, φρυγάνισα πρώτα το ψωμί πριν το βυθίσω στη σούπα. Ειδικά στο θέμα των τυριών, θα ήθελα να σου πω να μην καταπιεστείς. Χρησιμοποίησε όποιο κίτρινο μαλακό τυρί διαθέτεις: γραβιέρα, κασέρι ή έμενταλ λιώνουν επίσης υπέροχα.
Υλικά
3 κ. σ. ελαιόλαδο
1 μικρό κομμάτι βούτυρο (1520 γρ.)
3 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια
3 μεγάλα λευκά γλυκά κρεμμύδια
2 κ. σ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 λίτρο ζωμό κρέατος ζεστό
Άλάτιπιπέρι
¼ κούπας κόκκινο κρασί
Ψωμί σε φέτες πάχους 1½ εκ. περίπου
1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
½ κούπα τριμμένο τσένταρ
Εκτέλεση
Κόβω τα κρεμμύδια στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες.
Σε ένα βαθύ σκεύος ζεσταίνω το ελαιόλαδο με το βούτυρο να λιώσει και σοτάρω τα κρεμμύδια για 7 λεπτά περίπου μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτω τον ζωμό κρέατος. ◊ Προσθέτω αλάτιπιπέρι και το κρασί.
Άνακατεύω, σκεπάζω την κατσαρόλα και βράζω τη σούπα για 15 περίπου λεπτά.
Πριν από το σερβίρισμα, μοιράζω τη σούπα σε ατομικά πυρίμαχα μπολ.
Φρυγανίζω τις φέτες ψωμιού είτε βάζοντάς τες για 2 λεπτά στη φρυγανιέρα, ή για 1 λεπτό σε δυνατό γκριλ.
Σε ένα πιάτο ανακατεύω τη μοτσαρέλα και το τσένταρ.
Τοποθετώ από μία φέτα φρυγανισμένου ψωμιού σε κάθε μπολ σούπας και πασπαλίζω ψωμί και σούπα με τα τυριά.
Ψήνω στο γκριλ για ένα με δυο λεπτά μέχρι τα τυριά να σχηματίσουν μια όμορφη χρυσαφένια κρούστα.
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης