Skip to main content

BLOGS

Bahama Mama: Κάθε στιγμή μετράει για την αγάπη

 

Μια μικρή ιστορία για τη δύναμη της ευγνωμοσύνης και της αγάπης


Νάντια Γεωργίου

 

Σήμερα θα σου πω μιά ιστορία για έναν πελάτη μου, ας τον ονομάσουμε κύριο Χρήστο. Επιτυχημένος επαγγελματικά, χαρισματικός άνθρωπος με μεγάλη καρδιά, γεννημένος αρχηγός αλλά και πολύ απόλυτος στις απόψεις του. Ο κύριος Χρήστος έχει μια όμορφη οικογένεια και δυο αγόρια, ένα τελειόφοιτο φοιτητή διδακτορικού και ένα στην πρώτη τάξη δημοτικού.

Ο μεγάλος του γιός διέπρεπε πάντα σε ό,τι έκανε. Έπαιρνε και παίρνει επαίνους και μπράβο από όλους. Είναι και καλό παιδί, έχει και μια ωραία σχέση, όλα όπως θα τα επιθυμούσε κάθε γονιός! Ο μικρός γιός είναι ένα γλυκό, τρυφερό και κοινωνικό παιδί που όμως δε δείχνει την ίδια έφεση στο σχολείο όπως ο μεγάλος του αδελφός. Ο κύριος Χρήστος αναμφισβήτητα αγαπάει πολύ και τα δυο του παιδιά. Έτσι όμως απόλυτος και αυταρχικός όπως είναι πολλές φορές, θύμωνε και φώναζε και απειλούσε το μικρό του γιό γιατί πίστευε ότι απλά είναι ανώριμος, τεμπελάκος και καλομαθημένος. Άσε που τα άκουγε και η μαμά αφού οι μαμάδες πάντα φταίνε!

Μέχρι που πρόσφατα έμαθε ότι τη δυσκολία με τα γράμματα τη δημιουργεί μια συγκεκριμένη κατάσταση στον εγκέφαλο. Όχι κάτι μη αναστρέψιμο αλλά σίγουρα κάτι που δεν περίμενε ποτέ. Δηλαδή το παιδί του μπορεί να έχει ειδικές ανάγκες; Μεγάλο το σοκ! Δεν μπορούσε να το χωνέψει. Του πήρε λίγο καιρό να συνειδητοποιήσει αυτό που δεν έβλεπε. Και τότε...

Και τότε η στάση του απέναντι στο μικρό του γιό άλλαξε τελείως. Δεν του φώναζε πια όταν δεν καταλάβαινε κάτι στα μαθηματικά, ούτε τον απειλούσε όταν δε διάβαζε σωστά  ανάγνωση. Το αντίθετο, καθόταν δίπλα του, του μιλούσε όμορφα και έβρισκε εναλλακτικούς τρόπους να τον βοηθήσει. Τώρα του αφιέρωνε χρόνο αληθινό και ποιοτικό. Τώρα την αγάπη του για το μικρό του γιό του την έδειχνε κάθε μέρα με μια μεγάλη αγκαλιά. Γιατί τώρα πια ο κύριος Χρήστος δεν αγαπούσε το γιό του έχοντας προσδοκίες. Ήταν ευγνώμων απλά και μόνο γιατί υπήρχε στη ζωή του!!

Μην περιμένεις να συμβεί κάτι για να δείξεις στους ανθρώπους σου ότι τους αγαπάς. Κάθε στιγμή μετράει!
Αν υπάρχει κάποιο θέμα που σ’ ενδιαφέρει και θα ήθελες να μάθεις περισσότερα επικοινώνησε μαζί μου στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Για περισσότερες πληροφορίες για εμένα και τη δουλειά μου κάνε κλικ στο www.itsmylife.gr. Γιατί η ζωή είναι δική σου!

 

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30