Skip to main content

BLOGS

Bahama Mama: Πως αισθάνεσαι γι’ αυτά που δεν έκανες ή έκανες στο lockdown;

Γιόγκα, χορός, ζωγραφική, ή τίποτα απολύτως;


Νάντια Γεωργίου

 

 

Η περίοδος της αυστηρής καραντίνας του COVID-19 έληξε. Τουλάχιστον προς το παρόν. Σ’ αυτό το διάστημα κάποιοι από εμάς ήταν πολύ δραστήριοι, αν και παρέμεναν στο σπίτι, και κάποιοι άλλοι όχι.

 

Κάποιες φίλες καθάρισαν από πατάρια και αποθήκες μέχρι ντουλάπες και συρτάρια. Ξεκαθάρισαν όχι μόνο ρούχα και πράγματα αλλά έβαλαν και ουσιαστικές προτεραιότητες στη ζωή τους. Άλλες απόλαυσαν την ησυχία του σπιτιού τους, διάβασαν βιβλία που είχαν στοιβαγμένα, έκαναν διαδικτυακά μαθήματα και χάρισαν στον εαυτό τους επιπλέον ώρες ύπνου. Άλλες πάλι έκαναν πολύ λίγα ή δεν έκαναν τίποτα από αυτά που έλεγαν ότι μπορούσαν ή ήθελαν αν κάνουν. Γιατί απλά δεν τους έφτανε ο χρόνος αφού είχαν όλα τα μέλη της οικογένειας «στο κεφάλι τους», μικρά και μεγάλα παιδιά, πολλή «φασαρία» και πολλά νεύρα. Ή γιατί δεν ήθελαν την έμμεση πίεση του «αφού είσαι στο σπίτι αξιοποίησε το χρόνο σου και κάνε…γιόγκα, χορό, διαλογισμό, βάψε τοίχους... κάνε κάτι».   

 

Εσύ σε ποια  από τις δυο ομάδες ανήκεις; Και το σημαντικότερο, πως αισθάνεσαι γι’ αυτό; Να σου πω ότι είτε έκανες είτε δεν έκανες είναι απολύτως οκ. Μπράβο σου αν έκανες και πάλι μπράβο σου αν δεν έκανες. Δεν υπάρχει λόγος να λυπάσαι ή να αισθάνεσαι ενοχές. Έκανες πράγματα που ήθελες και πολλά ίσως δεν τα πρόλαβες, δεν τα έκανες. Γιατί κουράστηκες. Γιατί βαρέθηκες. Γιατί η πίεση ήταν μεγάλη. Γιατί διάλεξες να μην κάνεις τίποτα. Είναι οκ. Μην μπεις στη διαδικασία να λες τώρα:  «έπρεπε να είχα κάνει, άφησα το χρόνο μου να φύγει».

 

Αντί να ματαιώνεις τον εαυτό σου με αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα μπες στη δράση. Πάρε χαρτί και μολύβι και κάνε μια άσκηση: Παρατήρησε τι έκανες και τι όχι. Σκέψου τους λόγους, τα γιατί. Πως αισθανόσουν; Τι έλεγες, τι λέξεις χρησιμοποιούσες; Πόσο άφηνες τον εαυτό σου να επηρεάζεται από τα συναισθήματα των άλλων; Είσαι ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα; Αν ναι, σούπερ! Αν όχι τι θα έκανες διαφορετικά; Τι θα άλλαζες; Έτσι έχεις στα χέρια σου ένα εργαλείο που σε βοηθά να αναγνωρίζεις το μοτίβο συμπεριφοράς που ακολουθείς και την κατεύθυνση που σε πηγαίνει αλλά επίσης σε βοηθά να γνωρίζεις και τι πρέπει να κάνεις για να φέρεις το αποτέλεσμα που εσύ θέλεις. 

 

Αν υπάρχει κάποιο θέμα που σ’ ενδιαφέρει και θα ήθελες να μάθεις περισσότερα επικοινώνησε μαζί μου στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Για περισσότερες πληροφορίες για εμένα και τη δουλειά μου κάνε κλικ στο www.itsmylife.gr. Γιατί η ζωή είναι δική σου!

To Βahama Mama είναι το blog της parenting coach Νάντιας Γεωργίου

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

BLOGS

10 απίθανα στοιχεία για τη σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Πολλοί πιστοί στις εκκλησίες προσεύχονταν στις φωτογραφίες του τηλεοπτικού Ιησού, Robert Powell, μαζί με άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία και trivia γύρω από τη θρυλική σειρά του Franco Zeffirelli. Γράφει ο Μάνος Νομικός

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 8 Μαΐου

Δώστε προτεραιότητα στην κάλυψη των ουσιαστικών σας αναγκών και μη φορτίζεστε συναισθηματικά

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μια κρύο μια ζέστη; Να γιατί ήρθε η ώρα να διαγράψεις τον αριθμό του

Αν εκείνος δεν ξέρει τι θέλει από σένα, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και δείξε ότι εσύ ξέρεις και μην αφήσεις κανέναν να παίζει μαζί σου

BLOGS

10 απίθανα στοιχεία για τη σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Πολλοί πιστοί στις εκκλησίες προσεύχονταν στις φωτογραφίες του τηλεοπτικού Ιησού, Robert Powell, μαζί με άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία και trivia γύρω από τη θρυλική σειρά του Franco Zeffirelli. Γράφει ο Μάνος Νομικός