2.292 φοίνικες και φίκοι οι θεατές στην πρεμιέρα της όπερας Liceu

Ακουσαν τις μελωδίες των Χρυσανθέμων του Πουτσίνι

Κατερίνα Ανδρομιδά

2.292 φυτά ήταν οι πρώτοι θεατές των μελωδιών των Χρυσανθέμων του Πουτσίνι, στην όπερα Liceu στη Βαρκελώνη, μετά από τρείς μήνες απόλυτης σιγής. 

Η ιδέα να γεμίσει το θέατρο με φοίνικες και φίκους ήταν του Εουτζένιο Αμπούντια, ο οποίος είχε φανταστεί αυτό το σκηνικό να παίρνει σάρκα και οστά όσο ακόμα βρισκόταν σε καραντίνα. Τα φυτά που έβλεπε να μεγαλώνουν με τρελούς ρυθμούς έξω από το σπίτι του ήταν το ερέθισμα που τον οδήγησε να δημιουργήσει αυτή την παράσταση.

«Σκέφτηκα: Γιατί να μην πάμε στο Liceu σαν ζιζάνια, να το καταλάβουμε και να αφήσουμε την φύση να ευδοκιμήσει παντού και να την μετατρέψουμε σε κάτι ζωντανό ακόμη κι όταν δεν υπάρχουν άνθρωποι;» είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

Ενώ συμπλήρωσε ότι «Βρισκόμαστε στο τέλος μιας εποχής και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξουμε κάποια πρότυπα. Δεν ζούμε στον ίδιο κόσμο όπως πριν από 90 ημέρες και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σκεφτόμαστε κάθε μας πράξη».

«Ήταν σαν ένα οπτικό ποίημα και μια μεταφορά αλλά μία μεταφορά που να μας κάνει να χαμογελάμε» είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Liceu, Βίκτορ Γκαρσία ντε Γκομάρ.
 

Να σημειωθεί ότι η συναυλία μεταδόθηκε ζωντανά, ενώ τα φυτά δωρίστηκαν στους εργαζομένους του τομέα υγείας, ως ο ελάχιστος φόρος τιμής για τη μάχη που δίνουν όλο αυτόν τον καιρό για να κρατήσουν ζωντανή μια χώρα που έχει πληγεί σε σοβαρό βαθμό από τον κορωνοϊό.

 

 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares