Skip to main content

BLOGS

Πέθανε σε ηλικία 80 ετών ο ντράμερ των Rolling Stones, Charlie Watts

Έφυγε από τη ζωή ειρηνικά σε νοσοκομείο του Λονδίνου, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του



 

Ο Τσαρλς Ρόμπερτ Γουότς (Charlie Watts) (2 Ιουνίου 1941 - 24 Αυγούστου 2021) ήταν ένας Άγγλος ντράμερ που πέτυχε διεθνή φήμη ως ντράμερ των Rolling Stones. Ήταν ένα από τα μακροβιότερα μέλη του συγκροτήματος, ενώ συμμετείχε τον Ιανουάριο του 1963 και παρέμεινε μέλος μέχρι το θάνατό του το 2021. Ανέφερε την τζαζ ως σημαντική επιρροή στο στυλ του στα ντραμς.

Αρχικά εκπαιδευμένος ως γραφίστας, ο Watts ανέπτυξε ένα ενδιαφέρον για την τζαζ σε νεαρή ηλικία και προσχώρησε στο συγκρότημα Blues Incorporated. Ξεκίνησε επίσης να παίζει ντραμς σε ρυθμικά και μπλουζ κλαμπ του Λονδίνου, όπου γνώρισε τον Μπράιαν Τζόουνς, τον Μικ Τζάγκερ και τον Κιθ Ρίτσαρντς. Τον Ιανουάριο του 1963, άφησε τους Blues ενσωματωμένους και εντάχθηκε στους Rolling Stones ως ντράμερ, ενώ συμμετείχε και ως σχεδιαστής των εξωφύλλων και των σκηνικών περιοδείας τους. Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Watts ως μόνιμο μέλος ήταν τον Φεβρουάριο του 1963 και παρέμεινε στο γκρουπ μέχρι το θάνατό του 58 χρόνια αργότερα. Οι Watts, Jagger και Richards είναι τα μόνα μέλη που έχουν εμφανιστεί σε όλα τα στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος.

https://www.instagram.com/p/CS_R2U7ovsD/

Εκτός από την καριέρα του στους Rolling Stones, ο Watts περιόδευεμε το δικό του μουσικό σχήμα, το Charlie Watts Quintet και εμφανιζόταν στο Λονδίνο στο Jazz Club του Ronnie Scott με το Charlie Watts Tentet.

Το 2006, ο Watts εξελέγη στο Modern Drummer Hall of Fame. Την ίδια χρονιά, το Vanity Fair τον συμπεριέλαβε στο Hall of Fame International International Dressed List. Σύμφωνα με την κριτική της μουσικής Robert Christgau, ο Watts ήταν ο «μεγαλύτερος ντράμερ της ροκ». Το 2016, κατατάχθηκε στη 12η θέση της λίστας "100 Greatest Drummers of All Time" του Rolling Stone.

Χθες σε δήλωση του δημοσιογράφου στο Λονδίνο, Μπέρναρντ Ντόχερτι, προς το πρακτορείο ειδήσεων PA Media, αναφέρεται: «Με τεράστια θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας Τσάρλι Γουότς.

https://www.instagram.com/p/CS_fHf2DG8k/

«Πέθανε ειρηνικά σε νοσοκομείο του Λονδίνου νωρίτερα σήμερα περικυκλωμένος από την οικογένειά του. Ο Τσάρλι ήταν ένας αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και παππούς και επίσης, ως μέλος των Rolling Stones, ένας από τους μεγαλύτερους ντράμερ της γενιάς του».

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ανακοινώθηκε ότι ο Γουότς θα έχανε την επερχόμενη περιοδεία του συγκροτήματος στις ΗΠΑ καθώς ανάρρωνε από μια απροσδιόριστη ιατρική κατάσταση.

https://www.instagram.com/p/CS_fDL7jn7j/

Με τη λιτή στάση του, την έντονη γνώση της τζαζ και την αδιάκοπη ικανότητά του να κάνει τα τραγούδια να κινούνται ακόμα και όταν κρατάει τον πιο αυστηρό χρόνο, ο Watts θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους - και πιο στιλάτους - ροκ ντράμερ όλων των εποχών.

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

BLOGS

Πολύτιμα πράγματα που μάθαμε διαβάζοντας Λουίς Σεπούλβεδα

Μικρός φόρος τιμής,  σε έναν συγγραφέα που ήξερε να φτιάχνει υπέροχες ιστορίες, με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατό του

BLOGS

«Ένα όμορφο σώμα χάνεται, αλλά ένα έργο τέχνης δεν πεθαίνει» Leonardo da Vinci

O εκπληκτικός Leonardo da Vinci γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1452 και το πολυποίκιλο και σπουδαίο έργο του μας μαγεύει ακόμα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ