Skip to main content

BLOGS

H Lena Dunham γιορτάζει τη 10η επέτειο από την πρώτη προβολή του Girls

«Ήταν η προσπάθειά μου να καταλάβω τις δικές μου σχέσεις με τις γυναίκες» δήλωσε η δημιουργός και πρωταγωνίστρια της άκρως επιτυχημένης σειράς. 



Με ένα κείμενό της γιόρτασε η Lena Dunham τη 10η επέτειο από την πρώτη προβολή του Girls, της σειράς που η ίδια έγραψε και πρωταγωνίστησε, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία στο γυναικείο και όχι μόνο κοινό των millennials.

Η σειρά συμπλήρωσε 10 χρόνια από την πρώτη της προβολή την Παρασκευή 15 Απριλίου. Μετά την πρεμιέρα της το 2012, προβλήθηκε για έξι ακόμη σεζόν στο δίκτυο του ΗΒΟ, για να ολοκληρωθεί στις 16 Απριλίου του 2017.  

Μέσα από εκτεταμένο κείμενό της στο περιοδικό Vogue, η Dunham εξήγησε πως το Girls αποτέλεσε την προσπάθεια της ίδιας να καταλάβει τις σχέσεις της με τις γυναίκες και τη γυναικεία φιλία εν γένει.

«Όταν έγραφα το Girls, είχα ήδη 24 χρόνια εμπειρίας του αισθήματος της σύνδεσης, αλλά και του διαχωρισμού από τα κορίτσια», έγραψε η δημιουργός. «Πολύς κόσμος αντιλήφθηκε από τον τίτλο της σειράς ότι εγώ μιλούσα στο όνομα όλων των κοριτσιών, ότι είχα δώσει ένα μικρόφωνο στον εαυτό μου για να εκφράσω τον μισό πληθυσμό και ότι στη διαδικασία αυτή κατέληξα να γράψω μια μονολιθική σαπουνόπερα. Όμως αυτήν ήταν στην πραγματικότητα η προσπάθειά μου να καταλάβω, ίσως και να τελειοποιήσω, τις δικές μου σχέσεις με τα κορίτσια, με τις γυναίκες».

Η Dunham έγραψε και υπήρξε η παραγωγός και πρωταγωνίστρια του Girls, κεντρική ηρωίδα στο οποίο ήταν η Hannah, μια φιλόδοξη συγγραφέας που περνά τα twenties της στη χαοτική Νέα Υόρκη, χωρίς την οικονομική στήριξη των δικών της.

Μέσα από μια ανάρτησή της στο Instagram, η Dunham ευχαρίστησε τους fans της σειράς για τη στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια. «Έχω διαβάσει μερικά πολύ γλυκά μηνύματα από εσάς, στα οποία μοιραστήκατε πόσα σήμαινε η σειρά, και αυτό ήταν τουλάχιστον συγκινητικό», έγραψε η Dunham. «Δεν υπάρχει κανένα insta wrap-up που να μπορεί να περιγράψει τη μαγεία και το χάος αυτού του ταξιδιού, ή αρκετός χώρος σε μια λεζάντα για να τιμήσω τους ανθρώπους με τους οποίους δημιουργήσαμε αυτή τη σειρά».

Η Dunham πρόσθεσε: «Το κοινό έχει πολλά περισσότερα εφόδια από εμένα ώστε να τονίσει τα καλύτερα σημεία όσων καταφέραμε και όσων δεν καταφέραμε, οπότε το μόνο που μπορώ να πω είναι αυτό: η ζωή μου είναι πολύ διαφορετική πια ώστε να μπορώ να φανταστώ έναν κόσμο στον οποίο αυτή δεν θα ήταν η πρώτη μου και μοναδική «ενήλικη» δουλειά».

Μαζί με την Dunham, στο Girls πρωταγωνιστούσαν οι Alison Williams, Jemima Kirke, Zosia Mamet, Adam Driver, Alex Karpovsky και Andrew Rannells.

https://www.instagram.com/p/CcfkW0kL9iV/?utm_source=ig_web_copy_link

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Πολύτιμα πράγματα που μάθαμε διαβάζοντας Λουίς Σεπούλβεδα

Μικρός φόρος τιμής,  σε έναν συγγραφέα που ήξερε να φτιάχνει υπέροχες ιστορίες, με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατό του

BLOGS

«Ένα όμορφο σώμα χάνεται, αλλά ένα έργο τέχνης δεν πεθαίνει» Leonardo da Vinci

O εκπληκτικός Leonardo da Vinci γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1452 και το πολυποίκιλο και σπουδαίο έργο του μας μαγεύει ακόμα

BLOGS

«Θέλεις να είσαι τέλεια και θέλεις όλοι να σε αγαπούν» Saoirse Ronan

Η Saoirse Ronan γιορτάζει τα 30ά γενέθλιά της

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 17 Απριλίου

Βγάλτε τελείως από τη ζωή σας ό,τι σας φαίνεται άχρηστο και σας κουράζει

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;