Skip to main content

BLOGS

Η Lisa Marie Presley, κόρη του Elvis και της Priscilla, νεκρή στα 54: «Το να είσαι κόρη του Έλβις Πρίσλεϋ είναι μεγάλη πίεση. Ήταν ένα μόνιμο βάρος στη ζωή μου»

Η Priscilla Presley επιβεβαίωσε το θάνατο της κόρης της το απόγευμα της Πέμπτης, 12 Ιανουαρίου



Όπως διαβάζουμε σε δημοσίευση στο People: Πέθανε η Lisa Marie Presley, τραγουδίστρια-τραγουδοποιός και κόρη του Elvis και της Priscilla Presley. Ήταν μόλις 54.

«Με βαριά καρδιά πρέπει να μοιραστώ τα καταστροφικά νέα που μας άφησε η όμορφη κόρη μου Λίζα Μαρί», επιβεβαίωσε η Πρισίλα σε μια δήλωση στο PEOPLE το βράδυ της Πέμπτης.

«Ήταν η πιο παθιασμένη δυνατή και στοργική γυναίκα που έχω γνωρίσει ποτέ. Ζητάμε ιδιωτικότητα καθώς προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη βαθιά απώλεια. Σας ευχαριστούμε για την αγάπη και τις προσευχές. Αυτή τη στιγμή δεν θα υπάρξει κανένα άλλο σχόλιο».

https://www.instagram.com/p/Ch53KmKL_nR/

Το πρωί της Πέμπτης, η Λίζα Μαρί μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο για πιθανή καρδιακή ανακοπή. Ένας εκπρόσωπος του Τμήματος Σερίφη της Κομητείας του Λος Άντζελες επιβεβαίωσε στο PEOPLE ότι οι το ιατρικό προσωπικό ανταποκρίθηκε στο 5900 μπλοκ της Νορμανδίας στο Calabasas για να περιθάλψουν μια γυναίκα στα 50 της που δεν ανέπνεε. Όταν έφτασαν, ξεκίνησαν ΚΑΡΠΑ και, αφού διαπίστωσαν ότι η ασθενής είχε «σημάδια ζωής», μετέφεραν τη γυναίκα σε τοπικό νοσοκομείο για «άμεση ιατρική φροντίδα».

Ένας εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κομητείας του Λος Άντζελες επιβεβαίωσε στο PEOPLE ότι η μονάδα στάλθηκε στη διεύθυνση για κλήση καρδιακής ανακοπής.

Γεννημένη στο Μέμφις του Τενεσί την 1η Φεβρουαρίου 1968, ακριβώς εννέα μήνες μετά τον γάμο του Έλβις και της Πρισίλα, η Λίζα Μαρί μεγάλωσε για λίγο στην περιοχή πριν μετακομίσει στο Λος Άντζελες σε ηλικία 4 ετών με τη μητέρα της μετά το διαζύγιο των γονιών της το 1973.

Ο Έλβις πέθανε τον Αύγουστο του 1977 όταν η Λίζα Μαρί ήταν 9 ετών, καθιστώντας την κοινή κληρονόμο της περιουσίας του μαζί με τον παππού Βέρνον Πρίσλεϋ και την προγιαγιά Μίνι Μέι Χουν Πρίσλεϋ. Μετά το θάνατό τους το 1979 και το 1980, έγινε η μοναδική κληρονόμος και κληρονόμησε επίσης την κατοικία του πατέρα της Graceland.

«Πάντα με ξυπνούσε για να τραγουδήσω τα μεσάνυχτα, με σήκωνε και τραγουδούσε», θυμάται η Λίζα Μαρί τον χρόνο της με τον Έλβις στο Good Morning America το 2009. «Τον θυμάμαι ως μπαμπά μου, αλλά ήταν ένας πολύ συναρπαστικός μπαμπάς».

Τον Οκτώβριο του 1988, η Lisa Marie παντρεύτηκε τον Danny Keough, έναν μουσικό από το Σικάγο, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά: την κόρη Riley το 1989 και τον γιο Benjamin το 1992. Μετά από πεντέμισι χρόνια γάμου, το ζευγάρι χώρισε τον Μάιο του 1994.

https://www.instagram.com/p/CnV65SGumkZ/

Λιγότερο από ένα μήνα αργότερα, παντρεύτηκε τον τραγουδιστή Μάικλ Τζάκσον, τον οποίο πρωτογνώρισε σε μια από τις συναυλίες του αείμνηστου πατέρα της στο Λας Βέγκας όταν ήταν 7 ετών και ο Βασιλιάς της Ποπ ήταν ακόμα μέλος των Jackson Five. «Είμαι πολύ ερωτευμένη με τον Μάικλ, αφιερώνω τη ζωή μου στο να είμαι γυναίκα του. Τον καταλαβαίνω και τον υποστηρίζω», έγραφε τότε η δήλωση της Λίζα Μαρί. «Και οι δύο ανυπομονούμε να κάνουμε οικογένεια».

Δύο χρόνια αργότερα, η Λίζα Μαρί και ο Τζάκσον έβαλαν τέλος στη σχέση τους.

«Το μόνο πράγμα που σχετίζεται με τον Μάικλ και με τον πατέρα μου σε αυτό το θέμα είναι ότι είχαν την πολυτέλεια να δημιουργήσουν όποια πραγματικότητα γύρω τους ήθελαν να δημιουργήσουν», είπε στην Oprah Winfrey κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης το 2016, σύμφωνα με τη HuffPost. "Θα μπορούσαν να έχουν τα είδη των ανθρώπων που μπορούσαν να ακολουθήσουν το πρόγραμμά τους ή να μην πάνε με το πρόγραμμά τους. Εάν δεν ακολουθούσαν, τότε θα μπορούσαν να τους απορρίψουν».

https://www.instagram.com/p/Bo0nTbvBwUd/

Το 2000, η Lisa Marie αρραβωνιάστηκε τον γεννημένο στη Χαβάη μουσικό John Oszajca, αν και η σχέση έληξε όταν γνώρισε τον ηθοποιό Nicolas Cage σε ένα πάρτι γενεθλίων για τον Johnny Ramone το 2000, όταν αυτός αποξενώθηκε από την Patricia Arquette.

Δύο χρόνια αργότερα, η Λίζα Μαρί και ο Κέιτζ παντρεύτηκαν κατά τη διάρκεια μιας μυστικής τελετής στη Χαβάη για την 25η επέτειο από τον θάνατο του Έλβις. Ωστόσο, λιγότερο από τέσσερις μήνες μετά τον γάμο τους, το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι χώριζε.

«Λυπάμαι γι’ αυτό, αλλά δεν έπρεπε να είχαμε παντρευτεί εξαρχής», είπε η Λίζα Μαρί σε δήλωση που εξέδωσε ο δημοσιογράφος της, Πολ Μπλοχ.

https://www.instagram.com/p/Bmt_1W1BfEp/

Ο τέταρτος γάμος της ήρθε το 2006 με τον Michael Lockwood, με τον οποίο η Lisa Marie απέκτησε δίδυμες κόρες, Harper και Finley, δύο χρόνια αργότερα. Στη συνέχεια, η Lisa Marie υπέβαλε αίτηση διαζυγίου τον Ιούνιο του 2016. [Το διαζύγιο οριστικοποιήθηκε το 2021.] Από τον χωρισμό τους, οι δυο τους έχουν εμπλακεί σε μια συνεχιζόμενη μάχη για την επιμέλεια των παιδιών τους.

Μιλώντας στο Healthy Living το 2014, η Λίζα Μαρί περιέγραψε τον εαυτό της ως «άγρια προστατευτική» με τα παιδιά της. «Απλώς τους πνίγω από αγάπη», μοιράστηκε. «Είναι η προτεραιότητά μου. Αυτό κάνω. Αυτό με νοιάζει περισσότερο. Τους κρατάω κοντά μου και φροντίζω να είναι χαρούμενα και υγιή».

Το 2020, ο γιος της Λίζα Μαρί, Μπέντζαμιν, αυτοκτόνησε στις 12 Ιουλίου, που θα ήταν τα 28α γενέθλιά του. «Όμορφε όμορφε άγγελέ μου, λάτρεψα το έδαφος στο οποίο περπάτησες, σε αυτή τη γη και τώρα στον Παράδεισο», έγραψε στο Instagram λίγο μετά τον θάνατό του. «Η καρδιά και η ψυχή μου πήγαν μαζί σου. Το βάθος του πόνου είναι ασφυκτικό και απύθμενο χωρίς εσένα κάθε στιγμή της κάθε μέρας».

https://www.instagram.com/p/CnWOIqcSwtu/

Ήταν ανοιχτή για τη θλίψη της τα τελευταία χρόνια, δημοσιεύοντας αφιερώματα στα γενέθλια του Benjamin και γράφοντας ένα συναισθηματικό δοκίμιο για τους PEOPLE το 2022 για την απώλεια.

«Είναι μια πραγματική επιλογή να συνεχίσω, συνεχίζω για τα κορίτσια μου», έγραψε προς τιμήν της Εθνικής Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τη Θλίψη. «Συνεχίζω γιατί ο γιος μου το έκανε πολύ σαφές στις τελευταίες του στιγμές ότι η φροντίδα των μικρότερων αδερφών του και το να της προσέχωήταν στην πρώτη γραμμή των ανησυχιών και της σκέψης του. Λάτρευε απόλυτα τα αδέρφια του και εκείνα το ίδιο».

 https://www.instagram.com/p/CnWMVopufNL/

Ως καλλιτέχνης, η Λίζα Μαρί κυκλοφόρησε τρία άλμπουμ: το To Whom It May Concern του 2003, το οποίο πήρε χρυσή πιστοποίηση για περισσότερες από 500.000 πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και το So What του 2005 και το Storm & Grace του 2012.

Η Λίζα Μαρί ήταν επίσης αφοσιωμένη φιλάνθρωπος, καθώς επίβλεψε για πολύ καιρό το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Έλβις Πρίσλεϋ, το οποίο ωφελεί τις οικογένειες των αστέγων και προσφέρει στέγαση χωρίς ενοίκιο, παιδικούς σταθμούς για παιδιά και άλλες υπηρεσίες σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Συνεργάστηκε επίσης με το Angel Network της Oprah Winfrey για να προσφέρει ανακούφιση σε όσους επλήγησαν από τον τυφώνα Κατρίνα, καθώς και με το Dream Factory για να ωφελήσει παιδιά με απειλητικές για τη ζωή ασθένειες ή αναπηρίες.

(Πηγή)

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

BLOGS

Πολύτιμα πράγματα που μάθαμε διαβάζοντας Λουίς Σεπούλβεδα

Μικρός φόρος τιμής,  σε έναν συγγραφέα που ήξερε να φτιάχνει υπέροχες ιστορίες, με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατό του

BLOGS

«Ένα όμορφο σώμα χάνεται, αλλά ένα έργο τέχνης δεν πεθαίνει» Leonardo da Vinci

O εκπληκτικός Leonardo da Vinci γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1452 και το πολυποίκιλο και σπουδαίο έργο του μας μαγεύει ακόμα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός