Skip to main content

BLOGS

Ο Nick Cave μιλά για το αίσθημα της χαράς: «Επιλέγω να είμαι αισιόδοξος ως ανάγκη»

Στην τελευταία του ανάρτηση στα Red Hand Files, ο Cave μιλά για το πώς αντιμετωπίζει στη ζωή το αίσθημα της χαράς και της αισιοδοξίας



Την κοσμοθεωρία του ως προς την αντιμετώπιση του αισθήματος της χαράς και της αισιοδοξίας μοιράστηκε ο Nick Cave στην τελευταία του ανάρτηση στα Red Hand Files, απαντώντας σε σχετική ερώτηση θαυμαστών του.

«Τι είναι η χαρά; Πού βρίσκεται; Πού είναι η αγάπη σε αυτόν τον κόσμο που είναι ένα μπάχαλο; Είσαι αισιόδοξος;», ρώτησε πιο συγκεκριμένα θαυμαστής του τραγουδοποιού.

Απαντώντας στην ερώτηση, ο Cave ανέφερε: «Αν δεν συμμετέχουμε στη δουλειά του να φέρνουμε ανακούφιση στον κόσμο, τι κάνουμε στην πραγματικότητα;».

«Αν δεν αναζητούμε τη χαρά, ψάχνοντας για αυτήν, σκάβοντας βαθιά για αυτήν, τι λέμε ακριβώς για τον κόσμο; Λέμε ότι η χαιρεκακία είναι πάγια στη ρουτίνα της ζωής, ότι η καταπίεση και η διαφθορά και ο υποβιβασμός είναι ο σκοπός του κόσμου; Ότι ξεκινάμε κάθε μέρα με καχυποψία, πίκρα και περιφρόνηση; Μου φαίνεται ότι το να βάζουμε το ότι υποφέρουμε στο επίκεντρο της προσοχής μας, το να είμαστε μάρτυρες μόνο της καχυποψίας στον κόσμο, είναι σαν να εξυπηρετούμε το ίδιο το κακό».

Το alternative rock icon σχολίασε επίσης στη συνέχεια τη διαπίστωση θαυμαστών του ότι «ο κόσμος οδεύει στην καταστροφή». «Φαντάζομαι πως ναι. Μας το υπενθυμίζουν συνεχώς και χωρίς έλεος. Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον; Λοιπόν, ναι, είμαι».  

Ο Cave συνέχισε λέγοντας ότι επιλέγει να είναι οπτιμιστής ως ανάγκη. «Από την εμπειρία μου, ο πεσιμισμός είναι μια διαβρωτική και καταστροφική στάση για να έχει κανείς – μια στάση που ρίχνει μια σκιά πάνω από όλα τα πράγματα, οδηγώντας σε μια κάποια κοινωνική αρρώστια, μια μόλυνση που τελικά οξύνει και μεγαλοποιεί τα προβλήματα».

Ο ίδιος δήλωσε στη συνέχεια ότι το να επιλέγεις τη χαρά έχει γίνει «ένα καλέσμα και μια πρακτική» για τον ίδιο.

«Συνεχίζω με τη διαπίστωση ότι η χαρά υπάρχει τόσο στα χειρότερα όσο και στα καλύτερα στον κόσμο και ότι η χαρά συχνά βρίσκει την πραγματική της φωνή μέσα από το αντίθετό της».

«Η χαρά τραγουδά μικρά, φωτεινά τραγούδια μέσα στο σκοτάδι – αυτές οι στιγμές, τόσο εύκολα υποτιμημένες, είναι οι λαμπερές στιγμές στο φως πως που διαπερνούν τη μιζέρια και δίνουν νόημα στη ζωή. Έτσι μπαίνει το φως, μας λέει ο Leonard Cohen, όσο απελευθερώνει την ιδιοφυία του και την απόλαυση στον κόσμο».

Ο ίδιος κατέληξε στο να διαβεβαιώσει τη θαυμάστριά του, Maja, ότι «η χαρά υπάρχει ως ένας λαμπερός, επίμονος σπασμός αντίστασης μέσα στο σκοτάδι του κόσμου», καλώντας την ίδια και τους υπόλοιπους αναγνώστες να την αναζητήσουν.

 

 

 

Πηγή

Πηγή:

http://www.avopolis.gr/music-news/international-news/78680-o-nick-cave-mila-gia-to-aisthima-tis-xaras-epilego-na-eimai-aisiodoksos-os-anagki

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

BLOGS

Πολύτιμα πράγματα που μάθαμε διαβάζοντας Λουίς Σεπούλβεδα

Μικρός φόρος τιμής,  σε έναν συγγραφέα που ήξερε να φτιάχνει υπέροχες ιστορίες, με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατό του

BLOGS

«Ένα όμορφο σώμα χάνεται, αλλά ένα έργο τέχνης δεν πεθαίνει» Leonardo da Vinci

O εκπληκτικός Leonardo da Vinci γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1452 και το πολυποίκιλο και σπουδαίο έργο του μας μαγεύει ακόμα

Προτεινόμενα

CELEBS

Δήμητρα Ματσούκα - Πέτρος Κόκκαλης: Απόδραση στα Ιωάννινα για το ζευγάρι

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram η ηθοποιός

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

CELEBS

Μάρα Δαρμουσλή: «Πέρασα διατροφική διαταραχή, είναι ψυχιατρικό νόσημα»

Το σεξιστικό σχόλιο που δέχτηκε για τον θηλασμό